בשבועות שלפני פתיחת המונדיאל סערה התקשורת העולמית בעקבות פרסומים כי מארגני המונדיאל בקטאר, שלא ידועה כמדינה בה האהדה לכדורגל גבוהה כל כך, שילמו לפועלים ממדינות כמו לבנון, סוריה ובנגלדש בכדי שיגיעו לקטאר ויהפכו את המדינה לכזאת שהאווירה בה מתאימה למונדיאל. יממה לטקס הפתיחה עלו פרסומים נוספים לפיהם בגלל הביקורת העולמית קטאר ביטלה את הרעיון. כעת, גופים תקשורתיים גדולים כמו הניו יורק טיימס ו-"DW" הגרמני חושפים כי בפועל זה בדיוק מה שקורה.

המגזין הגרמני טוען כי כ-1,600 משפיעני רשת ממדינות כמו גרמניה, אנגליה, ארגנטינה והולנד קיבלו תשלום כולל החזר הוצאות על טיסות, מלונות, כרטיסים למשחקים והשהות בקטאר בכדי שיעלו ברשתות החברתיות חומר חיובי על המדינה המארחת, כמובן במטרה להסתיר כל אירוע או דיעה לא חיובית על המדינה או על המשחקים. הוועדה הכחישה את הפרטים ובתגובה רשמה כי זהו "שקר מוחלט".

 פוסט שלטענת המגזין קיבל תשלום

המגזין טוען כי המשפיענים שהשתתפו חתמו על "קוד התנהגות" בו נרשם כי הם מחויבים לתמוך בגביע העולמי ובקטאר על ידי סימוני "לייק" ושיתופי תוכן של פיפ"א וקטאר, על ידי הוספת ההאשטאג #IAMAFAN. לידי המשתתפים הובאה הידיעה כי כל תוכן שלהם ינוטר והוועדה המארגנת יכולה לדרוש מהם למחוק פוסטים אם הם לא עומדים בקנה אחד עם קוד ההתנהגות. באחד הסעיפים בקוד ההתנהגות נכתב: "זה לא יהיה מתאים לזלזל בפיפ"א, בקטאר או במונדיאל".

ג'וזף דלג', אוהד צרפתי שלטענותו הוצע לו להשתתף בתכנית אך סירב, סיפר ל-"DW": "ההצעה עבורי כללה טיסה חינם לקטאר, מלון וכרטיס כניסה למשחק הפתיחה. אבל נאמר לי שאני צריך להישאר בקטאר לכל אורך הסיבוב הראשון כדי לקחת חלק בעוד אירועים הקשורים לספורט במדינה ו'להרים' את האווירה. סירבתי כי אני לא חושב שכך מדינה שמארחת מונדיאל צריכה להביא אוהדים".

אוהדים במונדיאל קטאר 2022 (צילום: רויטרס)
"לא ידעו את שמות השחקנים". אוהדי קטאר | צילום: רויטרס

בנוסף עלתה טענה כי פועלים ממדינות כמו לבנון, סוריה ובנגלדש הוטסו לקטאר במטרה לעודד את קטאר במהלך משחקיה בשלב הבתים. לפי הפרסומים, הוועדה המארגנת הבינה כי הכרטיסים למשחקי המדינה המארחת לא נמכרים ולכן שילמה לפועלים עבור הטיסות, הכרטיסים למשחקים והשהות בקטאר וכדי שיעודדו את המארחת במשחקיה. "הם בכלל לא הבינו את מי הם מעודדים ולא ידעו את שמות השחקנים", נאמר על ידי עד ראייה שנכח במשחקים.