נבחרת ישראל פתחה אתמול (שבת) את קמפיין מוקדמות מונדיאל 2026 עם ניצחון קשה, אך מתוק, 1:2 על אסטוניה אחרי מהפך ושער ניצחון של הקפטן אלי דסה - שערו הראשון של המגן ב-64 הופעות במדים הלאומיים. כעת דסה, המאמן רן בן שמעון ושאר שחקני הסגל כבר מסתכלים למטרה הבאה והקשה הרבה יותר: נורווגיה ששחקניה דיברו לא מעט נגד ישראל בימים האחרונים.

"אין לי הערכה לאנשים בורים", אמר דסה לקראת המפגש מול הנבחרת ששחקניה אמרו בימים האחרונים דברים כמו "מה שקורה בעזה הוא נורא" ו-"רצינו לבטל את המשחק על הפלסטינים אמרו לנו לשחק". "כל מי שידבר נגד המדינה שלי והנבחרת שלי, ימצא את אותי עומד מולו. מי שאין לו משהו בראש, שיגיד תודה שיש לו משהו ברגליים".

ישראל נגד אסטוניה (צילום: רויטרס)
דסה חוגג עם חבריו | צילום: רויטרס

"זה חלום שמתגשם בשביליֿ. 64 הופעות והגשמתי חלום ילדות", אמר דסה. "שער במדי הנבחרת, זה הכי מרגש שיכול להיות. התחננתי בפני רן שלא תהיה שאננות במשחקים שאנחנו יותר פייבוריטים, נגמרו המשחקים הקלים. כמו שכולם חשבו שאסטוניה הגיעה לטיול וייגמר 0:3, המשחק נגד נורבגיה יהיה שונה לגמרי".

המאמן רן בן שמעון, שלמרות הניצחון ספג ביקורות על החילופים המאוחרים נגד אסטוניה, יודע שהמשחק נגד נורבגיה, שהביסה בקלות 0:5 את מולדובה, יהיה סרט אחר לחלוטין: "נעשה את התיקונים וההתאמות, זה יהיה משחק אחר. הם ייתנו לנו לשחק כדורגל ופה היה קשה לשחק. תמיד קשה מול נבחרות שמתגוננות עם 10 שחקנים. הצלחנו לנצח בסוף ומגיע שאפו לשחקנים שנשארו מאוזנים. נשב ונראה את המשחק של נורבגיה, זו נבחרת עם כלים התקפיים הרבה יותר טובים".

ישראל נגד אסטוניה (צילום: רויטרס)
דסה בפעולה | צילום: רויטרס

על אלי דסה: "השיחה שלו לפני המשחק עם השחקנים כבר הראתה לי לקראת איזה משחק הוא הולך. הוא קפטן אמיתי, אישיות יוצאת דופן. זו הקצפת שמגיעה לו על העבודה, הוא ראוי להצלחה. כל חיי אני דוגל בזה שללהט אין גיל. אתה יכול להיות בין 17 וכבוי, ובן 38 ווינר גדול. הוא עשה דברים נפלאים על המגרש, אבל ההשפעה שלו היא יוצאת דופן, הוא קפטן מדהים".

גם השוער דניאל פרץ התייחס למצב מול נורבגיה: "ברור שזה מרגיז, אבל לדעתי זה נובע מבורות. אני משתדל פחות להתייחס בזה, אלא בכדורגל. אנחנו באים לנצח. אם נתרכז בדברים שמסביב, זה יפריע לנו להתרכז בדברים שיוכלו לעזור לנו לנצח. זו תהיה התשובה הכי טובה".