שבוע נוסף מאחורינו, מעקב הליגיונרים השני במספר כאן אצלכם. בעונה ארוכה יש הרבה מאוד עליות וירידות, ובשבוע האחרון אנחנו רואים שחקן בן 20, מהישראלים המבטיחים ביותר, שלא מפסיק לעלות. תאי עבד הוא ליגיונר השבוע שלנו, בזמן שעופרי ארד מרשים ושון וייסמן מעלה סימני שאלה. המעקב.
ליגיונר השבוע: תאי עבד (פ.ס.וו ב`)
אתם תוכלו לראות ברשימה השבועית שיש כאן בתחתית הפוסט את ההתקדמות של תאי עבד. שחקן הכנף בן ה-20 הבקיע ארבעה שערים בשבעה משחקים בקבוצת המילואים, כולל השער ב-0:2 על ונלו.
תאי עבד מלך השערים של קבוצת המילואים של איינדהובן, כשבנוסף לזה הוא הספיק לתרום ארבע מירות מפתח עד עכשיו העונה ולהראות ניצוצות גם בדריבל. יכול להיות שהוא השחקן הטוב ביותר של הקבוצה שבמקום הרביעי בליגה ההולנדית השנייה (כשהיא לא יכולה לעלות ליגה בשל המפגש עם קבוצת האם).
כל זה, באופן טבעי, מעלה את השאלה של "מה הלאה". האם עאבד יכול להשתלב כבר עכשיו בקבוצה הראשונה של איינדהובן. הוא הראה בעיטה מרחוק, לא מעט יציבות ובעיקר ביטחון. "אסור להשאיר אותו פנוי", נכתב עליו ב-Limburger המקומי. כדי לענות, שוחחתי עם ריק אלפריק, אחד הכתבים הבכירים בהולנד.
ריק אלפריק, כתב ה-AD ההולנדי ואחד העיתונאים המקורבים ביותר לאיינדהובן, אמר לערוץ הספורט כי "עבד מתקדם היטב. הוא הבקיע ארבעה שערים עבור איינדהובן הצעירה ופתח מקום בהרכב. הוא מוציא יותר מעצמו, אם הוא ימשיך ככה הוא יעלה לבוגרת".
השחקן המוצלח ביותר ששיחק אשתקד בפ.ס.וו ב` הוא מאליק טילמן, ששיחק מחצית אחת בקבוצת המילואים והוקפץ לבוגרת בה הבקיע תשעה שערים ובישל 11 נוספים. מבין השחקנים ששיחקו תפקיד משמעותי, המגן השמאלי פדריק אופגור הוא תקדים מעניין. הוא הושאל בינואר להרקלס, שיחק בה 15 משחקים והשנה שחקן הרכב באיינדהובן.
זה התסריט האידיאלי עבור עבד. דקות מול שחקני בוגרים וצבירת ביטחון כבר עכשיו, חצי עונה בליגה ההולנדית הראשונה וצעד אחד קדימה בהמשך. בהתחשב בכך שאופגור בן גילו של עבד, מעל שחקנים בני 16 ו-17 שמשחקים בקבוצת הפיתוח, מדובר בסצנריו ריאלי. מקרה אחר יהיה זה של טיגו לנד, ששנה שעברה קפץ מקבוצת הצעירים לקבוצה הבוגרת בינואר.
מהצד השני, אחד הכוכבים הגדולים של פ.ס.וו ב` אשתקד היה מוחמד נאסו, שהבקיע עשרה שערים ועזב בהעברה חופשית לספרטה רוטרדם בה הוא שחקן הרכב. שרונדי סאמבו שהצטיין בקבוצה בגיל מבוגר יחסית, 22, עבר ממנה לברנלי מהצ`מפיונשיפ. המקרים האלה מעידים שגם לשחקנים שמצליחים באיינדהובן ולא קובעים יתד בבוגרת יש עתיד בליגות איכותיות. עבד רק בן 20 ובאמצע העונה השנייה שלו בכדורגל בוגרים, גם אם מרגיש שהוא כאן שנים אחרי ששיחק באליפות אירופה עד גיל 19.
פיינורד, סביליה וקבוצות נוספות בספרד הביעו עניין, אך איינדהובן החליטה להעניק לו הזדמנות. יכול להיות שזה יקרה כבר מוקדם משחשבנו. איינדהובן הצעירה היא מקפצה לא רעה בכלל ואנחנו רואים אותו מנצל את זה עם שער כמעט בכל שבוע. אם ימשיך ככה, תהיו בטוחים, קבוצת המילואים תהיה קטנה עליו.
תאי בריבו (פילדלפיה יוניון) - 12 שערים*
עומרי גנדלמן (גנט) - שישה שערים ובישול
תאי עבד (מילואי איינדהובן) - ארבעה שערים
אוסקר גלוך (זלצבורג) - שלושה שערים ושלושה בישולים
מונס דאבור (שבאב אל-אהלי) - שלושה שערים
ליאל עבדה (שרלוט FC) - שני שערים*
יהב גורפינקל (צ`נגדו רונגצ`נג) - שער ועשרה בישולים
ביברס נאתכו (פרטיזן בלגרד) - שער ושלושה בישולים
מוחמד אבו פאני (פרנצווארוש) - שער ושני בישולים
*החל מהשלושים ביוני. עונת ה-MLS התחילה במרץ.
וייסמן עלה מהספסל והמחיץ פנדל בגרנאדה שמחפשת מאמן, שנה אחרי שהושאל מהקבוצה שירדה ליגה. בן ה-28 עם קריירה ארוכה ומרשימה בחו"ל, אך עלה בפעם השנייה מהספסל וטרם כבש העונה. שון וייסמן הבקיע 20 שערים בליגה השנייה בספרד ב-2021/22, ומאז הבקיע חמישה שערים במצטבר.
מאז פברואר 2023 שון וייסמן הבקיע שני שערים בלבד, אחד מהם מול ארוסה מהליגה החמישית בספרד. הוא סקורר טוב מדי בשביל להגיע למספרים האלה, או למצוא את עצמו עולה מהספסל בדקה ה-91 ומקבל פנדל.
וייסמן, פיזית, אמור להיות בשיא הקריירה ועם חוש חד לשערים. גם כשגרנאדה ירדה לליגה השנייה בספרד בה הוא הצטיין זה לא נראה טוב, בזמן שאוהדי הקבוצה טוענים שאבסקאל פוטר בשל כך שסמך יותר מדי על וייסמן. בעקבות זאת, שינוי אווירה יכול להיות הצעד הנכון.
אולי חזרה לליגה האוסטרית בה הבקיע שלושים שערים בעונה במדי וולפסברגר. אולי מעבר לקבוצה אחרת בליגה הספרדית שתנצל את כישוריו כחלוץ פיזי שיכול לגרד שערים, ואולי אפילו חזרה לליגת העל.
ארד לא עשה משהו יוצא דופן בסוף השבוע האחרון, בו פתח בהרכב והשלים 90 דקות ב-0:1 של קבוצתו על קייסר. הישראלי השחקן הרביעי בטיבו של אחת הקבוצות הטובות בקזחסטן, לפחות לפי SofaScore, כשהם מרחק ניצחון במשחק השלמה מהפסגה.
ארד שיחק 1,602 דקות מ-1,620 אפשריות, כשהוא פתח בהרכב ב-18 משחקים העונה ונותר פעם אחת מחוץ לסגל לאחר שצבר צהובים. הוא התחיל את העונה כבלם והחל מיולי האחרון מתופקד כקשר אחורי, כשהוא תורם להתקפה ומשמעותי בהגנה. ארד מחלץ 11.3 כדורים במשחק, נתון גבוה מאוד, מנצח ב-9.6 קרבות בערב ובמשחקו האחרון מסר חמש מסירות מפתח ובעט שלוש פעמים לשער.
בשנים במכבי חיפה ראינו את ארד בתפקיד אחורי יותר, לצידו של בוגדן פלאניץ`, בזמן שבדרך לאליפות קזחסטן (שמעניקה כרטיס למוקדמות הצ`מפיונס) אנחנו רואים אותו תורם גם להתקפה ומראה את חוכמת המשחק שלו בכיסוי שטחים. בראיון לליאת ביתן שלנו הוא דיבר על תפקיד הקשר האחורי ואמר ש"התפקיד של הקשר שיפר אותי כבלם. זה היה מאתגר בהתחלה, אבל צריך לראות 360 מעלות ובקצב גבוה יותר. אהבתי את זה מאוד".
שינוי העמדה הזה הפך אותו לשחקן שלם יותר, ולאחד שיכול למצוא את עצמו בנבחרת ישראל, בטח בהתחשב בפציעתו של מיגל ויטור ובמחסור בעמדה. יכולת המסירה קדימה הופכת אותו לשם מעניין בקו של שלושה בלמים ושחקן שיכול לאפשר לשנות מערכים בזמן משחק.
הסיפור כאן, עם כל הכבוד לנבחרת, גדול יותר מזה. אחרי שארד עבר לא מעט בשנים האחרונות בליגת העל, הוא מצא בית והפך לשחקן חשוב בו. ארד אמר לאחרונה שמכבי חיפה גיששה אצלו והוא העדיף להישאר, ואמר לליאת ביתן ש"המועדון עטף אותי ונתן לי תחושת ביטחון אחרי ה-7.10". הוא משפיע לטובה, משחק היטב ומצא איזון. לפעמים, זה חשוב יותר מהקבוצה או הליגה עצמה.