(האתר הרשמי של מכבי תל אביב) (צילום: ספורט 5)
(האתר הרשמי של מכבי תל אביב) | צילום: ספורט 5

צסק"א מוסקבה, הקבוצה אליה קושר דור תורג`מן, בבעיה. מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה ב-2022 המועדון לא משתתף באירופה, גם אם יזכה בליגה המקומית, והקבוצה מתקשה להביא זרים.

בקיץ הנוכחי הקבוצה לא הביאה שחקנים שנולדו במדינה אירופית אחת, כאשר ארטם שומנסקי הבלארוסי נרכש מאריס לימאסול. המעבר המשמעותי ביותר היה של סקו קויטה מרד בול זלצבורג, אך החלוץ עבר בהעברה חופשית (ומשחק על העמדה של תורג`מן).

בעונה הקודמת הקבוצה החתימה שורת שחקנים ב-14.2 מיליון יורו, אך רוב הכסף ששילמה הגיע לדרום ומרכז אמריקה. כך למשל ויקטור דאבילה, חלוץ צ`יליאני, נרכש תמורת 5 מיליון יורו ממקסיקו והמגן הימני קלאבן תמורת 4.5 מיליון יורו מהליגה הברזילאית. הקבוצה אמנם השאילה שחקנים מקבוצות אירופאיות, כמו כריסטיאן ביסרטוביץ` או ארנור סיגורדסון שהגיעו מהליגה האיטלקית במהלך 2022/23.

מעט קבוצות מוכרות או קונות שחקנים מהליגה הרוסית, כאשר רוב מדינות אירופה אוסרות על העברת כספים לרוסיה או מרוסיה, מה שהשפיע גם על מכבי חיפה בעסקת דניל לסובוי. למרות זאת, קבוצות כמו פריז סן ז`רמן (שבבעלות קטארית), פ.ס.וו איינדהובן וריאל סוסיאדד רכשו שחקנים ממועדונים רוסים, אך לא מכרו להם.

"שמונה קבוצות אירופאיות בלבד עשו עסקים עם מועדונים רוסים בינואר 2024", נכתב בבלוג Follow the Money. "אופ"א ופיפ"א לא אוסרות על כך, אך קשה מאוד לקבוצות לעשות כן בשל מערכת הכספים השונה". למרות זאת, מאז תחילת המלחמה 114 שחקנים עשו את הדרך מרוסיה לכדורגל העולמי או החוצה לו. אופ"א עצמה הבהירה שהכסף לא יעבור למועדונים רוסים במסגרת הסנקציות, אך בפועל רובן מצליחות להגיע אליו דרך חשבונות בנק ברחבי העולם.