בשונה מהיורו, הקופה אמריקה רואה נבחרות שאינן משחקות בדרום אמריקה. יש 10 נבחרות דרום אמריקאיות (ארגנטינה, בוליביה, ברזיל, צ`ילה, קולומביה, אקוודור, פרגוואי, פרו, ונצואלה ואורוגוואי), כך שההתאחדות המקומית נוהגת לזמן שתי נבחרות שישלימו את הטורניר.
קנדה, קוסטה ריקה, ארצות הברית, ג`מייקה ומקסיקו, למשל, השתתפו באליפות בעבר. הקופה אמריקה של 2024 תכלול 16 קבוצות, כשהשנה נערכו מוקדמות בקרב הנבחרות מצפון אמריקה. שש מתוכן (קנדה, קוסטה ריקה, ג`מייקה, מקסיקו, פנמה וארצות הברית) ישתתפו בטורניר שיהיה התשובה של אמריקה, כל היבשת, ליורו.
קטאר ויפן השתתפו בקופה אמריקה של 2019 לאחר שקיבלו הזמנה מיוחדת. אוסטרליה ויתרה על ההזמנה ב-2021 בשל בעיות שקשורות לקורונה, בזמן שהסינים דחו הזמנה ב-2015 בשל התנגשות עם לוחות הזמנים.
הנבחרת האירופית היחידה שזומנה לקופה אמריקה עד עכשיו היא ספרד ב-2011, אך הנבחרת דחתה את ההזמנה בהתחשב בכך שהיא לא רצתה לפגוע בזמן החופש של השחקנים. ספרד הייתה אז אלופת העולם ואלופת אירופה המכהנת, ושנה לאחר מכן זכתה ביורו פעם נוספת. הספרדים לא ציינו בהודעתם התנגשות כלשהי עם אופ"א, אך זה היה בשנה בה לא התקיים יורו.
הקופה אמריקה הוזז מ-2025 ל-2024 בניסיון ליצור מעגל חדש של פעם ב-4 שנים בהתאמה ליורו ולמשחקים האולימפיים. הוא הורחב ל-16 נבחרות כאשר כרגע הוא כולל נבחרות אמריקאיות בלבד, אך לא מן הנמנע שבשנים העוקבות נראה נבחרות אירופאיות שאינן מעפילות ליורו ומקבלות הזמנה להשתתף בטורניר או בפורמט כלשהו של מוקדמות (כאשר 10 הנבחרות מדרום אמריקה ימשיכו להעפיל באופן אוטומטי).
השנה יש חפיפה כמעט מלאה בתאריכים בין הקופה והיורו, כששניהם יסתיימו ב-14.7. הקופה יחל ב-20.6, כשבוע לאחר תחילת היורו (ה-14.6), בשל העובדה כי יש בו פחות משחקים. חלונות המוקדמות, כידוע, חופפים גם הם. לכן הסבירות שישראל תשתתף במוקדמות לקופה אמריקה אפסית, אך ייתכן כי כחלק מההסכם הנבחרת תקבל הזמנה לטורניר בעתיד בדומה ליפנים או הקטארים.