עולם הכדורגל הולך ומתפתח ככל שהשנים עוברות וחלק מהחידושים והפיתוחים שמתרחשים בענף הפופולארי בעולם נוגעים לאיצטדיונים של הקבוצות השונות. בעוד איצטדיונים רבים בעולם קיימים כבר עשרות על גבי עשרות של שנים, חלק מהאיצטדיונים מתחדשים בשנים האחרונות, כשהקאמפ נואו שעובר שיפוץ בימים אלה הוא דוגמא אחת מיני רבות.
אבל מה עם כל התכניות לאיצטדיונים שלא הבשילו לבסוף לכדי בנייה חדישה ומעניינת? מה עם כל הרעיונות שבסופו של יום לא התרחשו? ב`מארקה` הספרדי הכינו רשימה של רעיונות של ארכיטקטים לאיצטדיונים שלא התקיימו לבסוף. מהעיצוב הצבעוני שהוצע לקאמפ נואו ב-2007, דרך המגרש המשוגע שתכננו להקים בסין ועד לתכנית הישנה-חדשה של סטמפורד ברידג`, כך היו יכולים להיראות חלק מהאיצטדיונים בעולם מקביל.
קאמפ נואו
ב-2007 הארכיטקט הבריטי, נורמן פוסטר, הכין מודל לעיצוב שלו לחידוש של האיצטדיון המיתולוגי של ברצלונה, קאמפ נואו, שגם מחזיק בכמות המושבים הגדולה ביותר בעולם. העיצוב כלל בתוכו אריחים בעלי צבעים שונים וצבעוניים והיה אמור לעלות כ-250 מיליון יורו במידה והיה מתקיים.
בסופו של דבר בעקבות הבעיות הפיננסיות של הקטאלונים, הרעיון של פוסטר בוטל והוחלט שלא ללכת עם העיצוב של פוסטר ושותפיו. כזכור, בימינו הקאמפ נואו עובר שיפוץ מאסיבי, מה שהעביר את משחקי הבית של הקטאלונים לאיצטדיון המונז`ואיק.
האיצטדיון של גוואנגז`ו אוורגראנדה
אולי האיצטדיון הכני שאפתני ברשימה מגיע אלינו מסין. באפריל 2020, קצת אחרי התפרצות וירוס הקורונה בעולם, בגוואנגז`ו אוורגראנדה תכננו לבנות איצטדיון עצום בעל 100 אלף מושבים שיהפוך לגדול ביותר בעולם. העיצוב של האיצטדיון היה אמור להיות בצורה של פרח לוטוס, שכן גוואנגז`ו ידועה כ"עיר הפרחים".
עם זאת, כמו במקרה של הקאמפ נואו, הקריסה הכלכלית בסין, שכללה בתוכה גם בעיות כלכליות אצל הקבוצה מגוואנגז`ו, הובילו לכך שבאמצע בניית האיצטדיון, הרעיון ננטש. כעת עומד האיצטדיון החצי בנוי שומם, כשאין שום תכניות להמשך בנייתו. אם לשפוט לפי התמונות, די חבל שהוא לא הוקם. אגב, הקבוצה עצמה סבלה מבעיות כלכליות בעצמה ולבסוף הורדה ב-2021 לליגת המשנה בסין.
האצטדיון של רומא
ב-2012, כמעט 60 שנים אחרי שנוסד האולימפיקו, הנהלת רומא שלחה נציגים שיחפשו את המיקום של האיצטדיון הבא של הרומאים. מתוך 80 מקומות, נבחר לבסוף האזור של טור די ואלה, שמכיל בתוכו גם מסלול מירוצי סוסים ותיק ביותר. חודשים בודדים לאחר תחילת החיפושים, לרומא כבר היו בידיים התכניות לבניית האיצטדיון החדש.
העיצוב של האיצטדיון היה אמור להיות מודרני, הפוך בדיוק מהעיצוב המיושן של האולימפיקו, במטרה לחדש את הקשר של האוהדים לקבוצה ולאיצטדיון. אך כמובן שבסופו של דבר הקמת האיצטדיון בוטלה, איך לא, בשל בעיות פיננסיות. מוטיב חוזר ברשימה הנ"ל.
סטמפורד ברידג` החדש
שנים רבות מדברים בצ`לסי על הרחבת האיצטדיון של הקבוצה, שכולל בתוכו כ-40 אלף מקומות בלבד. הבלוז מחזיקים בעיצובים לחידוש האיצטדיון, שבעבר לא היו אפשריות משום שבעלי בתים בסביבת האיצטדיון לא הסכימו למכור את שטחם לקבוצה, כדי שתוכל להרחיב את המגרש.
באוקטובר האחרון המועדון עשה את הצעד הראשון המשמעותי שלו בדרך להרחבת האיצטדיון, כשהמועדון, תחת ניהולו של טוד בוהלי, רכש לבסוף שטחים שצמודים לאיצטדיון, שכעת יכולים לאפשר את ההרחבה המתבקשת. התמונות שלמטה מראות את העיצוב שהוצע בעבר לבלוז, עיצוב שכעת עשוי להפוך למציאות תחת האמריקני.
סן סירו החדש
גם האיצטדיון האגדי באיטליה, שמזוהה עם אינטר ומילאן, היה נושא לדיונים רבים של הרחבות ושיפוצים. ב-2015 קיבלו במילאן אישור על עיצוב ראשוני של האיצטדיון, כשכפי שניתן לראות בתמונות מדובר בעיצוב לא שגרתי לאיצטדיון. "נראה כי העיצוב המדובר קרוב יותר לעיצוב של בניין משרדים, או מרכז קניות גדול", נכתב ב`מארקה` הספרדי.
בסופו של דבר הפרויקט נעצר מסיבות כלכליות ומילאן ואינטר ממשיכות לחפש את ביתן החדש, בין אם במקום אחר ובין אם באותו המיקום. אם לשפוט לפי התמונות, מדובר באחד הרעיונות שעדיף שלא התרחשו לבסוף.