אוסקר גלוך כבש ובישל אתמול (שבת) ב-0:7 המוחץ של רד בול זלצבורג על אוסטריה לוסטנאו החלשה. זלצבורג וגלוך ידעו משחקים גדולים יותר מהשביעייה על נועלת הטבלה, קבוצה שספגה יותר שערים במשחק אחד מכמות הנקודות שהשיגה ב-20 מחזורים, אך המשחק הזה סיפק לנו הזדמנות לדבר על אחד הצדדים ה"שקטים" יותר במשחק של אוסקר, גלוך כסקורר.
הקשר הישראלי הנהדר אחד הפליימייקרים הטובים באירופה לגילו כבר עכשיו ועם חמישה שערים וארבעה בישולים בכל המסגרות. הוא מוסר 1.3 מסירות מפתח למשחק ויצר שמונה מצבים גדולים העונה, כולל הבישול הנהדר לשער השלישי, אבל דווקא השער החמישי יכול להיות נקודה מעניינת יותר שמראה על חלק מהשיפור בתכליתיות של גלוך.
בשלושת המשחקים שחלפו מאז פגרת החורף, גלוך בעט במצטבר 11 פעמים. הוא עם 3.6 בעיטות למשחק לעומת 1.43 בעיטות למשחק במשחקים הקודמים, כך שהוא הכפיל את כמות בעיטותיו פי 1.55, זינוק של 155%.
במקביל, יש לציין, הוא מעורב יותר בהנעת הכדור (מה שמשפיע על המספרים עצמם). למרות זאת, מול גראץ למשל הוא סיים עם 27 מסירות ו-4 בעיטות לשער, יחס גבוה משמעותית מזה שיש לו במצטבר העונה (21.2 מסירות ו-1.8 בעיטות לשער). המדגם הקטן משפיע כמובן, אך מה שמשמעותי כאן זאת המגמה עצמה ולא המספרים היבשים, אלא התדירות.
רוב הבעיטות של גלוך עדיין מגיעות מחוץ לרחבה או סמוך לכך, כאשר מול שטורם גראץ ולינץ הוא בעט פעמיים מהרחבה ו-6 פעמים מחוצה לה. מול לוסטנאו הוא בעט פעמיים מהרחבה, אך מכ-16 מטרים. למרות זאת, מדובר בצעד קדימה. גלוך היה עשוי למסור מצבים בדומה לזה שכבש לפני כמה חודשים, והשער הראשון מאז ה-3 בדצמבר מראה שהברז, ברמה מסוימת, נפתח.
גלוך כבר בעט 34 פעמים השנה לעומת 21 בשנה שעברה בליגה (ב-15 משחקים לעומת 19 וכמות דקות גבוהה יותר), כשהוא בועט יותר לשער ובהתאם יותר למסגרת. אחוז ההמרה שלו זינק מ-10% ל-15%, והוא בועט יותר באופן יחסי ומוחלט בהשוואה ל-2022/23.
זלצבורג עוד תפגוש את אוסטריה קלנגפורט ואת ל.א.ס.ק לינץ בשני המשחקים שנשארו לה לפני הפלייאוף העליון ולפני המשחקים הקרובים של נבחרת ישראל. גלוך, שחזר למקומו הטבעי כקשר הקדמי ב-4:4:2 יהלום, ירצה להמשיך את הרצף לפני הפלייאוף מול איסלנד והניסיון להגשים את חלום העלייה ליורו.