שנה אחרי המונדיאל, קטאר שוב הופכת לבמה מרכזית בכדורגל העולמי. המדינה שמממנת את ארגון הטרור חמאס תארח החל ממחר (שישי) את אליפות אסיה בהשתתפות 24 נבחרות, כולל 9 אצטדיונים. משחק הפתיחה יפגיש את המארחת קטאר נגד לבנון באצטדיון לוסאיל שיארח את משחק הגמר ב-10 בפברואר.
הבתים
א: קטאר, סין, טג`יקסטן, לבנון
ב: אוסטרליה, אוזבקיסטן, הודו, סוריה
ג: איראן, איחוד האמירויות, הונג קונג, פלסטין
ד: יפן, אינדונזיה, עירק, וייטנהאם
ה: דרום קוריאה, מלזיה, ירדן, בחריין
ו: ערב הסעודיה, תאילנד, קירגיסטן, עומן
השיטה
בדומה לאליפות אירופה וגביע אפריקה, גם כאן השיטה ברורה: 2 נבחרות מכל בית יעפילו אוטומטית יחד עם 4 הנבחרות שיסיימו במקום השלישי הטוב ביותר. משמינת הגמר יערך משחק נוקאאוט אחד עד להנפת הגביע בדוחא.
התאריכים
שלב הבתים: 12 עד 25 בינואר
שמינית גמר: 28 עד 31 בינואר
רבע גמר: 2 ו-3 בפברואר
חצי גמר: 6 ו-7 בפברואר
גמר: 10 בפברואר
הכוכב הבלתי מעורער של הטורניר הוא הונג מין סון מטוטנהאם שיוביל את התקפת דרום קוריאה, יחד עם לי קאנג אין (פ.ס.ז`) והוואנג (וולבס), כשמאחור יוביל קים מין ז`אי מבאיירן מינכן. לדעת רבים יפן מציגה את הסגל העמוק ביותר שכולל את קארו מיטומה מברייטון וטאקומי מינאמינו ממונאקו, כמו גם טקפוסה קובו הסנסציה של סוסיאדד, ו-ווטארו אנדו מליברפול. באיראן נמצא את מהדי טארמי הסקורר הגדול של פורטו וסרדן אזמון מרומא. מאט ראיין הוותיק יגן על השער של אוסטרליה הקשה לפיצוח, סאלם אל-דוסארי ינסה להמשיך את המונדיאל הטוב שלו בערב הסעודית, וקטאר תהנה מאקרם אפיף והסקורר אלמואז עלי. וו ליי, אקס אספניול, הוא הכוכב הסיני הגדול, ועלי מבחוט הוא מלך שערי איחוד האמירויות בכל הזמנים.
הפייבוריטיות
כמעט תמיד יפן מגיעה כנבחרת בעלת הסיכויים הטובים ביותר אחרי 3 זכיות במאה ה-21, אך האחרונה הית ב-2011. הפיינליסטית כאמור מציגה סגל מצויין ומקווה להמשיך את הכדור ההתקפי מגביע העולם. דרום קוריאה היא כוח אדיר באיזור אבל לא זכתה באליפות מאז שישראל השתתפה באסיה (1960). איראן וערב הסעודית משופעות בשחקנים ותיקים ומנוסים ויכולים להוות איום בכל טורניר נתון, ואין לשכוח גם את אוסטרליה שהיתה הפתעה נעימה בגביע העולם האחרון. קטאר אומנם האלופה אבל התחושה היא שתקשה לשחזר את ההישג המדהים מ-2019.
פלסטין
הנבחרת שעוררה פרובוקציות נגד ישראל מאז תחילת המלחמה, לא צפויה לעשות רעש גדול במיוחד באליפות בקטאר. זו ההופעה השלישית של הנבחרת של מקרם דאבוב בטורניר ופעמיים האחרונות הודחה בשלב הבתים. אחד מכוכבי הנבחרת הוא עטא ג`אבר מנפצ`י באקו, שעורר זעם גדול בישראל במהלך המלחמה. עלא עלדין חאסן מבני סכנין נמצא בסגל ולא צפוי לחזור לליגת העל אחרי הטורניר.
יפן - 4 (1992, 2000, 2004, 2011)
ערב הסעודית - 3 (1984, 1988, 1996)
איראן - 3 (1968, 1972, 1976)
ישראל - 1 (1964)
כוויית - 1 (1980)
אוסטרליה 1 - (2015)
עירק - 1 (2007)