יום היסטורי בכדורגל העולמי: כשנתיים לאחר הניסיון של קבוצות הצמרת באירופה, בראשות ריאל מדריד וברצלונה, להקים את ה"סופר ליג" שתתחרה בליגת האלופות של אופ"א, אישר הבוקר (חמישי) בית הדין העליון של האיחוד האירופי את הקמת הליגה - בלי אפשרות להטיל סנקציות על הקבוצות. "הארגונים השתמשו בכוחם לרעה", קבע בית הדין בפסיקתו הדרמטית.

כשהוכרז על הקמתה של הסופר ליג באפריל 2021, טענו אופ"א ופיפ"א שכל הקמת מפעל חדש דרושה את אישורן כי הן האוטוריטה בכל מה שנוגע להקמת מפעלים חדשים. 12 המועדונים המייסדים של הסופרליג פנו לבית המשפט במדריד בטענה שגישה זו מנוגדת לחוק של האיחוד האירופי.

בית המשפט הספרדי הפנה את הסוגיה לבית המשפט של האיחוד האירופי והוא זה שדן בכך והגיע להחלטה בדיון שנערך הבוקר בלוקסמבורג. בית המשפט פסק היום שאין צורך באישור של אופ"א או פיפ"א – וגם שזה לא חוקי למנוע ממועדונים או שחקנים להשתתף בכל מסגרת חדשה שתקום.

קיליאן אמבאפה פריז סן ז'רמן (צילום: רויטרס)
בקרוב במפעל חדש? קיליאן אמבאפה | צילום: רויטרס

"חוקי פיפ"א ואופ"א בדבר אישור מוקדם של תחרויות כדורגל, כמו הסופרליג, מנוגדים לחוק של האיחוד האירופי", נכתב בפסק הדין. "פיפ"א ואופ"א מנצלות לרעה את העמדה הדומיננטית שלהן. זה לא אומר שמפעל כמו הסופר ליג חייב להיות מאושר בהכרח, אבל לגופים הללו אין סמכות להטיל סנקציות על הקבוצות המשתתפות בו".

למעט ריאל מדריד וברצלונה, שעד היום הן היחידות שלא פרשו מהפרויקט, שותפות למהלך גם קבוצות כמו ארסנל, מנצ'סטר יונייטד, ליברפול, מילאן ויובנטוס - קבוצות עם מיליוני אוהדים ותזרים כספי אדיר.

כעת יהיה מעניין לראות אם הפרויקט יקום לתחייה ומה יהיה היחס של אופ"א אליו. חשוב לזכור, ליגת האלופות עצמה תשנה פורמט החל מהעונה הבאה, מה שיאפשר לקבוצות להכניס יותר כסף מהמפעל הוותיק.