ההחלטה של קשר מכבי חיפה והנבחרת הצעירה של ישראל לשעבר, עטאא ג'אבר, לייצג את נבחרת פלסטין התקבלה הרבה לפני מתקפת הטרור הרצחנית של החמאס ב-7.10, אבל הפכה לסמל להזדהות שלו עם מי שאחראי רציחתם של מעל 1,200 ישראלים וחטיפתם של עוד 240 תוך שימוש בשיטות שגרמו להלם ולזעזוע בכל רחבי העולם. הדברים הגיעו לשיא כאשר היה חלק מדקת דומיה כאות הזדהות עם הקורבנות בעזה לפני משחק מוקדמות המונדיאל מול לבנון.
אבל עטאא לא לבד. עוד ועוד כדורגלנים ערבים ישראליים מקבלים פניות לייצג את נבחרת פלסטין, כולל כאלה המשחקים בישראל. האם זה משהו שצריך להדאיג את ראשי הכדורגל בישראל? יכול מאוד להיות. ההתאחדות הפלסטינית סימנה לעצמה מטרה: העפלה למונדיאל, ובכל מחיר. למען השגת היעד מושקעים סכומי כסף משמעותיים לטובת שכנוע שחקנים ממוצא פלסטינאי מכל העולם, בדגש על ישראל, כדי לייצג את הנבחרת, שעד עכשיו לא רשמה הישגים יוצאי דופן.
"ההתאחדות הפלסטינית שמה את כל יהבה בנבחרת פלסטין", מסביר שחקן העבר של הפועל י-ם, סלמן עאמר, שגם אימן במספר קבוצות בליגה הפלסטינית סיפר לערוץ הספורט, "הליגה הפלסטינית חשובה, אבל זה כאין וכאפס לעומת הנבחרת. הם מסוגלים לעצור את הליגה למשך חודש רק כי יש משחק חשוב לנבחרת. הנבחרת היא מעל הכל ורוב תקציב ההתאחדות מוקצה לשם".
זחאיכה מחמד אבו פאדי, נשיא ג'אבר אל מוכבר, אחד מהמועדונים הגדולים בליגה הפלסטינית, ניסה להסביר איך המנגנון עובד, בשיחה עם ערוץ הספורט: "יש סקאוטים שהם ערבים-ישראלים מטעם ההתאחדות הפלסטינית שמה שהם עושים זה להסתובב מגרשים של הקבוצות הערביות ולחפש שחקנים - גם מבוגרים יותר, אבל גם שחקנים צעירים, בני 18 ו-19 שאולי בישראל לא הבחינו בהם. ההתאחדות הפלסטינית מבינה ששחקן כמו ענאן חלאיילי זה שחקן שאיתרו אותו כבר בגיל צעיר בישראל ככוכב, ולכן יהיה קשה לשכנע אותו לייצג את פלסטין כי הוא חולם על אירופה וכדומה, אבל שחקנים אחרים, פחות מוכרים זה בהחלט אופציה".
אחד מהשחקנים שפנו אליו הוא אנס מחאמיד, חלוץ מכבי פ"ת, שאישר זאת בראיון ל"5 באוויר": "נבחרת פלסטין דיברה איתי פעם, אך אמרתי 'לא' וניתקתי. אני עדיין מאמין שאוכל להגיע לנבחרת ישראל".
מה יש לנבחרת פלסטין להציע ביחס לנבחרת ישראל? "שחקנים ערבים-ישראלים שרואים שהם לא יכולים להגיע לנבחרת ישראל ולא סופרים אותם, אז נבחרת פלסטין היא אופציה בשבילם", אמר עאמר, "שחקן שבישראל מגרד את הסגל, יכול להיות שחקן משמעותי מאוד בנבחרת פלסטין".
"מציעים להם כסף, ולא מעט", מוסיף אבו פאדי, "שחקן שמשחק בקבוצה בסדר גודל בינוני בישראל, פתאום מקבל משכורת משמעותית מההתאחדות הפלסטינית, זה יכול להיות מאוד משמעותי. להתאחדות הפלסטינית יש היום כסף אחרי שג'יבריל רג'וב (יו"ר ההתאחדות) גייס לא מעט משאבים".
"אחד הדברים שהפלסטינים מאמינים שיכול לשכנע זה שהם יכולים לפתוח דלת לשחקנים ערבים-ישראליים שלא פתוחה להם כרגע", סלמן הסביר, "הליגות באסיה בכלל לא מסתכלות על הליגה הישראלית - לא בקטאר, לא בסעודיה ולא באיחוד האמירויות. אם הם ישחקו באסיה עם נבחרת פלסטין, ליגות כאלה עם הרבה מאוד כסף יכולים להחשף אליהם כשחקנים וזה בהחלט משהו שמפתה את הכדורגלן הערבי-ישראלי".