הכדורגל האנגלי נמצא בעיצומה של סערה כבר תקופה ארוכה: המלחמה הקשה בעזה גררה את כל הצדדים, ההתאחדות, הקבוצות, השחקנים והאוהדים לנקיטת עמדה - ומי שעמדה במוקד הביקורת היתה ההתאחדות האנגלית, שהחליטה (באופן שעורר מחלוקת) לא לצבוע את הקשתות סביב וומבלי בצבעי דגל ישראל, ולהסתפק בדקת דומייה וסרטים שחורים במשחק נגד אוסטרליה, לזכר "הקורבנות בשני הצדדים".
מי שהחליט לענות לביקורות היה מנכ"ל ההתאחדות האנגלית, מארק בולינגהאם, התייחס לדברים בכינוס של אנשי עסקים בספורט, שנערך ביום חמישי. בולינגהאם ניצל את המעמד כדי להסביר את ההחלטה שעוררה סערה - וגם מכיר בפגיעה ביהודים: "אני מבין שההחלטה שלנו פגעה בקהילה היהודית, שהרגישה שאנחנו צריכים להראות תמיכה חזקה יותר בהם. זו היתה אחת ההחלטות הקשות ביותר שקיבלנו, והדבר האחרון שרצינו במצב הזה היה להמשיך ולפגוע".
"אנחנו לא מבקשים מאף אחד להסכים עם ההחלטה, אבל רק להבין איך הגענו אליה", אמר בולינגהאם ופירט את השתלשלות העניינים שהובילה למהלך: "אחרי מה שקרה, כתבנו מיד להתאחדות הישראלית והבענו את האימה שלנו ממה שהתרחש. הבנו שהמצב הולך לנוע מאוד במהירות, וכנראה גם יסלים, ורצינו שתהיה לנו דעת מומחים לגבי מה אנחנו צריכים לעשות, כי היה לנו משחק ידידות מול אוסטרליה".
"דיברנו עם חברינו באוסטרליה, ועם שאר בעלי עניין, כדי להבין מה עמדתם של שחקנים, מועדונים וגם של הליגות השונות. חשוב לציין שלאוסטרליה היו משחקים נגד פלסטין ולבנון, אז ברור שהם שאפו להישאר נייטרלים. היתה לנו ישיבה ארוכה ביום רביעי בערב, שבה שמענו ממומחים על אחד הסכסוכים הכי מורכבים על כדור הארץ".
"כולנו הרגשנו שעכשיו, כדורגל אמור לעמוד לצד השלום והאנושיות, ואנחנו צריכים להראות חמלה לכל הקורבנות החפים מפשע בסכסוך הנורא הזה, ספציפית למשפחות ולילדים. זו היתה העמדה העקבית לכל אורך הכדורגל - גם בפרמייר ליג, בצ'מפיונשיפ, בליגות הנמוכות, בליגות הנשים וגם אצל האוהדים. אז החלטנו לערוך דקת דומיה ולחבוש סרטים שחורים כדי להכיר בזאת, תוך כדי התבטאות משותפת עם ההתאחדות האוסטרלית. השפה שלנו מאוד דומה לזו שאומצה ע"י האומות המאוחדות".
"בזמן ההוא, היינו גוף הכדורגל היחיד באירופה שהיתה בו דקת דומיה לכל הקורבנות החפים מפשע. יהיה קל לשאול למה מסתכלים רק על הכדורגל, בטח בזמן שהרוגבי והקריקט בעיצומן של אליפות עולם. קל לשאול למה הבניין היחידי ששואלים עליו שאלות זה וומבלי. אבל לכדורגל יש כוח, ולכן אנחנו תחת זכוכית מגדלת - זה משהו שצריך לקבל. לפי דעתנו, כדורגל צריך להיות סמל לשלום, לאנושיות וחמלה - וזה מה שאנחנו מנסיים לייצג", סיכם בולינגהאם.