חלון ההעברות של חודש ינואר מתקרב, וקבוצות ליגת העל, שחלקן מרגישות את השלכות המלחמה על הסגל שלהן, רוצות להתחזק. ישנן מספר אופציות בגזרת השחקנים הישראלים, כאשר חלק מהליגיונרים שלנו בחו"ל עשויים לחזור לארץ בחורף הקרוב, בין אם בעקבות היכולת שלהם ובין אם בגלל הגעגועים לישראל, בטח בתקופה כזאת. אז מה קורה עם אותם ליגיונרים שמתנדנדים בקבוצות שלהם? עשינו פה סדר עם כמה:
נטע לביא, גמבה אוסקה, ליגה יפנית
הסיבה העיקרית שהוא נמצא ברשימה הזאת היא שכרגע הוא מקושר שוב למכבי חיפה, כפי שפורסם כאן אצלנו באתר ערוץ הספורט. יש לו חוזה לעוד שנתיים בקבוצה היפנית, אך ייתכן מאוד שהוא ירצה לחזור. העונה הוא רשם 31 הופעות בכל המסגרות ביפן, ולא היה מעורב בשערים בכלל. קבוצתו הבטיחה הישארות רק במחזור האחד לפני אחרון.
גדי קינדה, ספורטינג קנזס סיטי, MLS
הקשר הישראלי המצוין התאקלם היטב בקנזס סיטי, למרות שרוב הזמן בעיקר סבל מפציעות. קינדה, שהגיע אליה מבית"ר ירושלים, קיבל הצעה לחוזה חדש מהקבוצה - אבל עדיין לא החליט לגבי עתידו. במקביל, גם מכבי תל אביב ומכבי חיפה מגששות בכיוונו ומעוניינות להחזיר אותו לארץ.
רוסלן ברסקי, בוראץ באניה לוקה, ליגה בוסנית
הקשר הגיע לקבוצתו החדשה בקיץ האחרון, היעד הראשון שלו בחו"ל, אך יכול מאוד להיות שמהר מאוד הוא ישוב לארץ בעקבות המלחמה. בוסניה היא מדינה מוסלמית ברובה, וקשה יהיה לראות אותו נשאר שם. מבחינה מקצועית, ברסקי פתח את העונה כשחקן הרכב קבוע ורשם 8 הופעות, אך מאז תחילת אוקטובר הוא לא נמצא יותר בסגל.
אור דדיה, אברדין, ליגה סקוטית
המגן יצא בהשאלה מהפועל באר שבע לשנה בקבוצה הסקוטית, אבל כפי שהדברים נראים כרגע, זה עשוי להתקצר כבר לחלון של ינואר. דדיה עוד לא רשם אפילו הופעה אחת בקבוצתו החדשה, באף מסגרת, כשמאז תחילת ספטמבר הוא אפילו לא נכלל בסגל למשחקי הליגה. הוא ישב על הספסל בכל שלב הבתים בקונפרנס ליג, ולא ראה דקה.
מתן בלטקסה, אוסטריה וינה, ליגה אוסטרית
עוד בקיץ 2022 עבר בלטקסה ליעד הראשון שלו בחו"ל, אך מאז, בשנה וחצי, הוא רשם 14 הופעות בלבד בליגה הבכירה (ועוד מספר הופעות בקבוצת המשנה בליגה השנייה). בתקופה האחרונה את רוב המשחקים הוא רואה מהספסל במקרה הטוב ומהיציע במקרה הרע.
רז מאיר, וואלוויק, ליגה הולנדית
המגן, שעזב את מכבי חיפה כדי לנסות את מזלו באירופה, בטוח לא יכול להיות מרוצה ממה שהוא מקבל עד כה. המשחק המלא היחיד שהוא רשם היה בסיבוב הראשון בגביע ההולנדי, בעוד בליגה הוא רשם שלוש הופעות מהספסל ו-39 דקות במצטבר. החוזה שהוא חתם היה עד סוף העונה, ומי יודע, אולי הוא יחליט שנמאס לו אחרי חצי הדרך.
אוסמה חלאיילה, גבאלה, ליגה אזרית
בניגוד להרבה ליגיונרים מתנדנדים, חלאיילה דווקא כן משחק לא מעט בקבוצתו האזרית. הבעיה היא שהוא חלוץ ולא כל כך מספק מספרים. הליגיונר שהגיע לקבוצתו החדשה ממכבי תל אביב, כבש עד כה שלושה שערים ב-15 הופעות בכל המסגרות. בשלושת המחזורים האחרונים הוא התחיל על הספסל, כשבמשחק האחרון הוא גם לא עלה כמחליף.
גלעד אברמוב, גבאלה, ליגה אזרית
הקשר הגיע עם חלאיילה לאותה הקבוצה בקיץ האחרון, וגם הוא רשם 15 הופעות, אך אין לו מעורבות בשערים. בתקופה האחרונה הוא נחשב לשחקן פותח בגבאלה, אולם ייתכן שמאז המלחמה המצב באזרבייג'ן פחות מתאים לישראלים, ויכול מאוד להיות שגם אותו נראה בחלון הקרוב חוזר לארץ.
קני סייף, נפטצ'י באקו, ליגה אזרית
הקשר הישראלי-אמריקני הגיע לאזרבייג'ן בקיץ 2022, ואם בעונה שעברה הוא רשם 8 שערים ו-12 בישולים בכל המסגרות, כולל יכולת טובה במוקדמות הקונפרנס ליג, העונה הוא עד כה עומד על שני שערים ובישול אחד בלבד ב-18 הופעות. שוחרר מהקבוצה השבוע, כאשר הדיבורים בהחלט מדברים על חזרה אפשרית לישראל (מכבי חיפה הוזכרה כמועמדת).
רועי הרמן, בוטב פלובדיב, ליגה בולגרית
אם בעונה שעברה הוא היה פקטור הרבה יותר משמעותי ורשם 17 הופעות בליגה הבכירה, העונה הוא היה ממש רחוק מזה, עם 4 הופעות ומאז ה-7 באוקטובר רק דקה אחת מהספסל. המגן כבר הגיע עם בוטב להסכם על פרידה וכעת הוא מחכה לראות מה יהיה עתידו.
גיא חדידה, אודסה, ליגה אוקראינית
ממדינת מלחמה אחת לאחרת? הקשר הגיע בכלל לטורקיה בחלון החורף הקודם, ועבר לאוקראינה לאחר רעידות האדמה הקטלניות. בעונה שעברה הוא הותיר חותם קטן וכבש שני שערים, ובכך נשאר גם לעונה הנוכחית באודסה, אך כעת הוא מרשים פחות והדקות שהוא מקבל יורדות משמעותית.