חודש אוגוסט הסתיים, ה-1 בספטמבר הגיע ויחד עם חזרתם של התלמידים לבתי הספר הגיע גם הדדליין של חלון ההעברות של קיץ 2023. לא מעט העברות קיבלנו בחלון הזה, שהיה הפורה ביותר אי פעם, עם תנועת כספים של כמעט 8 מיליארד דולר ששולמו. כעת, לאחר שהחלון האירופי נסגר, הנה סיכום של אחת התקופות המעניינות ביותר של הכדורגל העולמי. מהשליטה של הפרמיירליג ועד למה שהתחולל בסעודיה, הנה כל הפרטים>>>
להלן 10 ההעברות היקרות ביותר בחלון הקיץ הנוכחי:
1. דקלן רייס (ווסטהאם לארסנל) - 116.60 מיליון יורו
2. מויסס קאיסדו (ברייטון לצ'לסי) - 116 מיליון יורו
3. ג'וד בלינגהאם (דורטמונד לריאל מדריד) - 103 מיליון יורו
4. הארי קיין (טוטנהאם לבאיירן מינכן) - 100 מיליון יורו
5. יושקו גבארדיול (לייפציג למנצ'סטר סיטי) - 90 מיליון יורו
6. ניימאר (פ.ס.ז' לאל הילאל) - 90 מיליון יורו
7. רנדל קולו מואני (פרנקפורט לפ.ס.ז') - 90 מיליון יורו
8. קאי האברץ (צ'לסי לארסנל) - 75 מיליון יורו
9. ראסמוס הוילונד (אטאלנטה למנצ'סטר יונייטד) - 75 מיליון יורו
10. דומיניק סובוסלאי (לייפציג לליברפול) - 70 מיליון יורו
הליגה האנגלית
לא פחות מ-2.59 מיליארד דולר שולמו בפרמייר ליג על העברות שונות, כששיאנית ההוצאות היא כמובן, איך לא, צ'לסי, ששילמה לא פחות מ-464.1 מיליון יורו במהלך החלון, כמעט 18% מהסכום הכולל של הליגה. עם זאת, צ'לסי גם הייתה הקבוצה שהרוויחה הכי הרבה מהחלון הזה, כשהכניסה כ-260 מיליון יורו מהעברות של קאי האברץ, מייסון מאונט, קאלידו קוליבאלי ועוד.
העברות בולטות:
דקלן רייס (ווסטהאם לארסנל תמורת 116.6 מיליון יורו), קאי האברץ (צ'לסי לארסנל תמורת 75 מיליון יורו), יוריאן טימבר (אייאקס לארסנל תמורת 40 מיליון יורו), מוסא דיאבי (באייר לברקוזן לאסטון וילה תמורת 55 מיליון יורו), אנסו פאטי (השאלה מברצלונה לברייטון), מויסס קאיסדו (ברייטון לצ'לסי תמורת 116 מיליון יורו), רומאו לאביה (סאות'המפטון לצ'לסי, תמורת 62.1 מיליון יורו), כריסטופר אנקונקו (לייפציג לצ'לסי תמורת 60 מיליון יורו), קול פאלמר (מנצ'סטר סיטי לצ'לסי תמורת 47 מיליון יורו), דומיניק סובוסלאי (לייפציג לליברפול תמורת 70 מיליון יורו), אלכסיס מקאליסטר (ברייטון לליברפול תמורת 42 מיליון יורו), ריאן גרבנברך (באיירן מינכן לליברפול תמורת 40 מיליון יורו), יושקו גבארדיול (לייפציג למנצ'סטר סיטי תמורת 90 מיליון יורו), מתיאוס נונס (וולבס למנצ'סטר סיטי תמורת 62 מיליון יורו), ראסמוס הוילונד (אטאלנטה למנצ'סטר יונייטד תמורת 75 מיליון יורו), מייסון מאונט (צ'לסי למנצ'סטר יונייטד תמורת 64.2 מיליון יורו), אנדרה אוננה (אינטר למנצ'סטר יונייטד תמורת 52.5 מיליון יורו), סופיאן אמרבאט (עובר בהשאלה מפיורנטינה למנצ'סטר יונייטד), סאנדרו טונאלי (מילאן לניוקאסל, תמורת 64 מיליון יורו), ג'יימס מאדיסון (לסטר לטוטנהאם תמורת 46.3 מיליון יורו), גוגליימו ויקאריו (אמפולי לטוטנהאם תמורת 20 מיליון יורו), מנור סולומון (העברה חופשית לטוטנהאם), ברנן ג'ונסון (נוטינגהאם פורסט לטוטנהאם תמורת 40 מיליון יורו) מוחמד קודוס (אייאקס לווסטהאם תמורת 43 מיליון יורו), ג'יימס וורד פראוס (סאות'המפטון לווסטהאם תמורת 34.8 מיליון יורו).
הליגה הספרדית
בלה ליגה לא התקרבו אפילו לכמות ההוצאות שהתרחשה בממלכה. עם מיעוט של כוכבים שהגיעו, בספרד שולמו 418.55 מיליון יורו בסך הכל בין כל הקבוצות. מי שכמובן שילמה הכי הרבה בחלון היא ריאל מדריד, ששילמה 129.5 מיליון יורו בחלון, 103 מהם על ג'וד בלינגהאם. במילים אחרות, האנגלי הצעיר אחראי על כ-25% מהכסף שזז בספרד בחלון הנוכחי.
מי שהכניסה הכי הרבה הייתה ויאריאל, ששלשלה לכיסה 109.5 מיליון יורו על שמות כמו ניקו ג'קסון, פאו טורס וסמואל צ'וקווזה. ברצלונה מצידה הכניסה 97.9 מיליון יורו בהעברות, כשהוציאה 3.4 מיליון בלבד, על אוריול רומאו. קבוצה נוספת שראויה לציון היא אתלטיק בילבאו, שכרגע עומדת עם 0 יורו בהכנסות ו-0 יורו בהוצאות.
העברות בולטות:
אילקאי גונדואן (העברה חופשית מסיטי לברצלונה), ג'וד בלינגהאם (דורטמונד לריאל מדריד תמורת 103 מיליון יורו), ארדה גולר (פנרבחצ'ה לריאל מדריד תמורת 20 מיליון יורו), אלכסנדר סורלות (לייפציג לויאריאל תמורת 10 מיליון יורו), סרג'י דארדר (אספניול למאיורקה תמורת 8 מיליון יורו), ז'ואאו קאנסלו (בהשאלה ממנצ'סטר סיטי לברצלונה), ז'ואאו פליקס (בהשאלה מאתלטיקו מדריד לברצלונה), עבדה עזלזולי (ברצלונה לבטיס תמורת 7.5 מיליון יורו), מייסון גרינווד (השאלה ממנצ'סטר יונייטד לחטאפה).
הליגה הגרמנית
גם בגרמניה ראו כמות נכבדת של העברות, שעלו והגיעו לסכום כולל של 747.03 מיליון יורו בהוצאות של כל הקבוצות. באיירן מינכן מוליכה את המבזבזות הגדולות ביותר בבונדסליגה, עם 155 מיליון יורו בהעברות. 100 מאותו הסכום שולם לטוטנהאם על הארי קיין, 5 מיליון נוספים שולמו למכבי תל אביב על דניאל פרץ. גם לייפציג עם נציגות מכובדת עם 152 מיליון יורו על שמות כמו לויס אופנדה, קאסטייו לוקבה ובנג'מין ששקו.
לייפציג מוליכה את המכניסות הגדולות ביותר, עם כ-240 מיליון יורו בהכנסות מהעברות ששולמו על שמות כמו גבארדיול, סובוסלאי, אנקונקו וסורלות (3 מהם הלכו לפרמיירליג). דורטמונד ובאיירן הרוויחו גם הן לא מעט מהחלון, עם הכנסות של 133 ו-108 מיליון בהתאמה.
העברות בולטות:
הארי קיין (טוטנהאם לבאיירן מינכן תמורת 100 מיליון יורו), קים מין ג'ה (נאפולי לבאיירן מינכן תמורת 50 מיליון יורו), דניאל פרץ (מכבי ת"א לבאיירן מינכן תמורת 5 מיליון יורו), מרסל זביצר (באיירן מינכן לדורטמונד תמורת 19 מיליון יורו), לויס אופנדה (לאנס ללייפציג תמורת 38.5 מיליון יורו), קאסטייו לוקבה (ליון ללייפציג תמורת 30 מיליון יורו), בנג'מין ששקו (זלצבורג ללייפציג תמורת 24 מיליון יורו), רובין גוסנס (אינטר לאוניון ברלין תמורת 13 מיליון יורו), לאונרדו בונוצ'י (העברה חופשית מיובנטוס לאוניון ברלין), ויקטור בוניפאס (אוניון סן ז'ילואז לבאייר לברקוזן תמורת 20.5 מיליון יורו), גרניט ג'אקה (ארסנל לבאייר לברקוזן תמורת 15 מיליון יורו), לוברו מאייר (ראן לוולפסבורג תמורת 25 מיליון יורו).
הליגה האיטלקית
גם הסריה א' שמרה על ההוצאות שלה פחות ממיליארד יורו, כשהקבוצות האיטלקיות השונות שילמו 842.01 מיליון יורו על השחקנים השונים. מילאן היא שיאנית ההוצאות האיטלקית עם 112.5 מיליון יורו בהוצאות על שמות כמו יונוס מוסא, סמואל צ'וקווזה וכריסטיאן פוליסיק, כשגם נאפולי רשמה לא מעט הוצאות, עם 99 מיליון יורו בהעברות של ג'יאקומו גספארי, יספר לינדסטרום וג'ובאני סימאונה.
הקבוצה המכניסה ביותר בחלון הנוכחי היא אטאלנטה, ששלשלה לכיסה 155.5 מיליון יורו בהעברות שחקנים, כשכמעט חצי מהסכום היה בזכות העברתו של הוילונד ליונייטד. גם רומא רשמה קופה נאה בחלון, עם הכנסות בגובה 73 מיליון, 30 מהם על רוג'ר איבנייז, שעבר לאל אהלי. אנחנו עוד נחזור אליהם בהמשך.
העברות בולטות:
ג'יאקומו רספאדורי (ססואולו לנאפולי תמורת 26 מיליון יורו), יספר לינדסטרום (פרנקפורט לנאפולי תמורת 25 מיליון יורו), בנג'מין פבאר (באיירן מינכן לאינטר תמורת 30 מיליון יורו), יאן זומר (באיירן מינכן לאינטר תמורת 6.75 מיליון יורו), פרנצ'סקו אצ'רבי (לאציו לאינטר תמורת 3.5 מיליון יורו), מרקוס תוראם (העברה חופשית ממנשנגלדבך לאינטר), חואן קואדרדו (העברה חופשית מיובנטוס לאינטר), יונוס מוסא (ולנסיה למילאן תמורת 20 מיליון יורו), סמואל צ'וקווזה (ויאריאל למילאן תמורת 20 מיליון יורו), כריסטיאן פוליסיק (צ'לסי למילאן תמורת 20 מיליון יורו), רובן לופטוס צ''יק (צ'לסי למילאן תמורת 16 מיליון יורו), נואה אוקפור (זלצבורג למילאן תמורת 14 מיליון יורו), ג'יאנלוקה סקאמקה (ווסטהאם לאטאלנטה תמורת 25 מיליון יורו), רומלו לוקאקו (השאלה מצ'לסי לרומא תמורת 5.8 מיליון יורו), לאנדרו פארדס (פריז לרומא תמורת 2.5 מיליון יורו), רנאטו סאנצ'ס (השאלה מפריז לרומא תמורת מיליון יורו), מויסה קין (אברטון ליובנטוס תמורת 30 מיליון יורו), מנואל לוקאטלי (ססואולו ליובנטוס תמורת 30 מיליון יורו).
הליגה הצרפתית
כמו שאר הליגות חוץ מהפרמיירליג, הליג 1 נותרה גם היא מתחת למיליארד יורו בהוצאות כוללות בחלון הזה, עם 885.84 מיליון יורו ששולמו במהלך החלון. השיאנית היא כמובן פריז סן ז'רמן, שהנחיתה שמות כמו מנואל אוגרטה, עוסמאן דמבלה, לוקאס הרננדס, מרקו אסנסיו ורנדל קולו מואני בסכום כולל של 344.5 מיליון יורו, כ-32% מהסכום הכולל בצרפת.
שיאנית ההכנסות היא ראן, שהכניסה 143 מיליון יורו מהעברות שחקנים כמו ג'רמי דוקו למנצ'סטר סיטי, לסלי אוגוצ'וקוו לצ'לסי, לוברו מאייר לוולפסבורג ולואיק באדה לסביליה. פריז הייתה מעט מאחור, עם הכנסות של 141 מיליון יורו, 90 מהם על ניימאר, שהצטרף כמובן לאל הילאל הסעודית.
העברות בולטות:
רנדל קולו מואני (פרנקפורט לפריז תמורת 90 מיליון יורו), מנואל אוגרטה (ספורטינג ליסבון לפריז תמורת 60 מיליון יורו), עוסמאן דמבלה (ברצלונה לפריז תמורת 50 מיליון יורו), בראדלי ברקולה (ליון לפריז תמורת 45 מיליון יורו), לוקאס הרננדס (באיירן מינכן לפריז תמורת 45 מיליון יורו), הוגו אקיטיקה (ריימס לפריז תמורת 28.5 מיליון יורו), מרקו אסנסיו (העברה חופשית מריאל מדריד לפריז), מילאן שקריניאר (העברה חופשית מאינטר לפריז), רנאן לודי (אתלטיקו למארסיי תמורת 13 מיליון יורו), עיסמאילה סאר (ווטפורד למארסיי תמורת 13 מיליון יורו), פולארין באלוגון (ארסנל למונאקו תמורת 30 מיליון יורו), דניס זקאריה (יובנטוס למונאקו תמורת 20 מיליון יורו), מוחמד סאליסו (סאות'המפטון למונאקו תמורת 15 מיליון יורו), פביאן רידר (יאנג בויז לראן תמורת 15 מיליון יורו), תרם מופי (לוריאן לניס תמורת 22.5 מיליון יורו), טימוואה בקאיוקו (העברה חופשית מצ'לסי ללוריאן), בנג'מין מנדי (העברה חופשית מסיטי ללוריאן).
הליגה הסעודית
אי אפשר לדבר על חלון ההעברות הזה בלי להתייחס למה שקרה בסעודיה. אחרי המעבר הענק של כריסטיאנו רונאלדו בשנה שעברה, גל עצום של שחקנים אירופיים עזבו למדינת המפרץ, שרשמה רכישות בגובה של 846.57 מיליון יורו. ההוצאות התחלקו כמעט לחלוטין בין מספר מצומצם של קבוצות מרכזיות, הראשונה שבהן היא אל הילאל, שהוציאה לא פחות מ-353 מיליון יורו בחלון הזה.
העברות בולטות:
גברי וייגה (סלטה ויגו לאל אהלי תמורת 40 מיליון יורו), ריאד מאחרז (סיטי לאל אהלי תמורת 35 מיליון יורו), רוג'ר איבנייז (רומא לאל אהלי תמורת 30 מיליון יורו), אלן סן מקסימין (ניוקאסל לאל אהלי תמורת 27.2 מיליון יורו), מריח דמיראל (אטאלנטה לאל אהלי תמורת 20 מיליון יורו), אדוארד מנדי (צ'לסי לאל אהלי תמורת 18.5 מיליון יורו), פרנק קסי (ברצלונה לאל אהלי תמורת 12.5 מיליון יורו), פאביניו (ליברפול לאל אתיחאד תמורת 46.7 מיליון יורו), ז'וטה (סלטיק לאל אתיחאד תמורת 29.1 מיליון יורו), כרים בנזמה (העברה חופשית מריאל מדריד לאל אתיחאד), אנגולו קאנטה (העברה חופשית מצ'לסי לאל אתיחאד), אוטאביו (פורטו לאל נאסר תמורת 60 מיליון יורו), סאדיו מאנה (באיירן מינכן לאל נאסר תמורת 30 מיליון יורו), אמריק לאפורט (סיטי לאל נאסר תמורת 27.5 מיליון יורו), סקו פופאנה (לאנס לאל נאסר תמורת 25 מיליון יורו), מרסלו ברוזוביץ' (אינטר לאל נאסר תמורת 18 מיליון יורו), אלכס טלס (יונייטד לאל נאסר תמורת 4.6 מיליון יורו), ניימאר (פריז לאל הילאל תמורת 90 מיליון יורו), מאלקום (זניט לאל הילאל תמורת 60 מיליון יורו), רובן נבש (וולבס לאל הילאל תמורת 55 מיליון יורו), אלכסנדר מיטרוביץ' (פולהאם לאל הילאל תמורת 52.6 מיליון יורו), סרגיי מילינקוביץ' סאביץ' (לאציו לאל הילאל תמורת 40 מיליון יורו), קאלידו קוליבאלי (צ'לסי לאל הילאל תמורת 23 מיליון יורו), יאסין בונו (סביליה לאל הילאל תמורת 21 מיליון יורו), ג'ורדן הנדרסון (ליברפול לאל אתיפאק תמורת 14 מיליון יורו), מוסא דמבלה (העברה חופשית מליון לאל אתיפאק).