אם עד לפני שבועיים יכולנו רק לדמיין שדבר כזה יקרה, כעת אנחנו רק מחכים להודעה הרשמית של מכבי תל אביב ובאיירן מינכן על עסקת מכירתו של השוער הישראלי דניאל פרץ לאימפריה הגרמנית. עד שזה יקרה, נזכרנו בהעברות הגדולות והיוקרתיות של הכדורגל הישראלי. למרות שיש העברות בסכומים גבוהים יותר, אין ספק כי עסקה של שחקן שעובר ישירות מקבוצה ישראלית לאלופה הנצחית של גרמניה, קבוצה שבאופן קבע מגיעה לשלבים המכריעים של ליגת האלופות, היא כנראה היוקרתית ביותר.

בשתי העסקאות בהן היה מעורב שחקן ישראלי ושולם בהן הכי הרבה כסף הן על מכירתו של החלוץ מונאס דאבור. בקיץ 2019 סביליה הספרדית שילמה עבורו לרד בול זלצבורג כ-17 מיליון אירו, דאבור לא הצליח להשתלב בקבוצה הספרדית ובינואר שלאחר מכן נמכר להופנהיים הגרמנית תמורת 12 מיליון אירו נוספים.

מואנס דאבור (צילום: Johannes Simon/Getty Images)
הישראלי עליו שולם הכי הרבה כסף. דאבור | צילום: Johannes Simon/Getty Images

אם נסתכל על ישראלים שעברו, בדיוק כמו דניאל פרץ, מישראל ישירות לאירופה, נראה שם את אבי נמני עבורו קבלה מכבי ת"א 3.5 מיליון אירו מאתלטיקו מדריד ב-1997, דיא סבע עליו שילמה גוואנגז'ו 4.4 מיליון לב"ש ב-2018 וכמובן מנור סולומון עליו קיבלה מכבי פ"ת 6 מיליון משחטאר דונייצק. ישראלי נוסף שעבר ישירות ממכבי ת"א לאירופה הוא אוסקר גלוך, שרק בחודש ינואר עבר מהצהובים לרד בול זלצבורג, קבוצה שמשחקת באופן קבע בשלב הבתים של ליגת האלופות, תמורת 7 מיליון אירו.

מי שהיה הישראלי הראשון ששבר את תקרת הזכוכית והתקרב לרף 10 מיליון האירו בהעברה אחת הוא אייל ברקוביץ'. בשנת 1999 שילמה סלטיק 8.8 מיליון אירו לווסטהאם על הקוסם הישראלי. כזכור, ברקוביץ' לא עצר את המסע האירופאי בסקוטלנד וב-2001 הגיע למנצ'סטר סיטי. יש לציין כמובן כי אף אחת מהקבוצות הללו הן לא בסדר הגודל של באיירן מינכן.

אייל ברקוביץ' בחדשות סוף השבוע (צילום: חדשות 12)
שבר את תקרת הזכוכית. ברקוביץ' | צילום: חדשות 12

ואיך אפשר בלי העסקה שכנראה שברה את כל השיאים מבחינת סכומי הכסף שעברו בה. ב-2016 שילמה גוואנגז'ו הסינית 7.25 מיליון אירו למכבי תל אביב על ערן זהבי - אבל זה עוד כלום לעומת מה שהשחקן עצמו קיבל ב-4 השנים שלו בסין: שכר התחלתי של חצי מיליון אירו, שהשתדרג בעונה השניה ל-750 אלף. על כל שער שהבקיע, והיו המון כאלה, קיבל 20 אלף דולר ומענק של עוד 1,000 על כל נקודת ליגה. ב--2019, בה היה מלך השערים בסין עם 29 שערים, קיבל מענק בגובה 580 אלף דולר ובסך הכול הרוויח באותה העונה סכום של כמעט תשעה מיליון דולר.

עוד אחד שיכול להתמקם במיקום גבוה ברשימת ההעברות היוקרתיות הוא חיים רביבו. אחרי קריירה אדירה, בטח עבור שחקן ישראלי, בסלטה ויגו - כשהפך בין היתר לישראלי הראשון שהבקיע בליגת האלופות, הוא עבר תמורת 5 מיליון אירו לפנרבחצ'ה - כשההייפ סביבו באותם זמנים הזכיר את הגעת דייגו מראדונה לברצלונה. מאוחר יותר הוא אכזב את הקהל כשעבר ליריבה המושבעת גלאטסראיי.

צפו בסיפורים המעניינים של 31.3 לאורך השנים (צילום: החדשות)
מעבר יוקרתי. רביבו | צילום: החדשות

פרץ, עליו מכבי ת"א צפויה לקבל כ-6 מיליון אירו מבאיירן מינכן והוא עצמו צפוי להרוויח שכר בסיס של 1.5 מיליון ל-5 עונות, משלים כנראה את המעבר היוקרתי ביותר בתולדות הכדורגל הישראלי, גם אם לא היקר שבהם. נכון, בשלב הראשוני הוא צפוי לשמש "רק" כשוער שני באימפריה הגרמנית, אבל לא מזיק ללמוד מאגדה כמו מנואל נוייר ובעונות הבאות להפוך, אולי, לאחד השוערים המובילים בעולם.