sportFive1321549 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

מה קרה פתאום? אם הסאגה בין ויקטור אוסימן לנאפולי תפסה אתכם לא מוכנים - אתה ממש לא לבד. מעטים הם אלו שצפו את הפיצוץ בין הכוכב הגדול של אלופת איטליה לבין המועדון, אך כשמסתכלים על רצף האירועים שהוביל לאחת ההפתעות הגדולות בכדורגל האירופי - אפשר להבין כי הקרקע רעדה כבר תקופה ארוכה בין הצדדים, כשכל שהיה צריך כדי לגרום לה להתפרץ הוא סרטון אחד ב"טיקטוק".

נתחיל מהסוף. ויקטור אוסימן הגיע היום למתחם האימונים של נאפולי כשהוא מסרב ללחוץ את ידי חבריו לקבוצה, זאת אחרי שאיים בתביעה כנגד המועדון על שהעלה סרטון "פוגעני" לטענתו. סוכנו יצא לתקשורת ותקף את נאפולי, חבריו יצאו להגנתו ברשתות והשמועות על עזיבה, דווקא אחרי שהצהיר בקיץ האחרון כי יישאר במועדון להרבה שנים, צברו תאוצה אדירה ונראה כי הפרידה המפתיעה הולכת ומתקרבת.

אז כיצד קרה שמלך שערי נאפולי והליגה האיטלקית בעונה שעברה (26 שערים), מי שהפך לאייקון בעיר הדרומית ולאחד מסמלי האליפות ההיסטורית שלה, נמצא בבאת אחת עם רגל וחצי מחוץ למועדון? זו השתלשלות האירועים.

הסרטון
בליל שלישי העלתה נאפולי סרטון לרשתות החברתיות בו מוצג ויקטור אוסימן כקוקוס. כן, כמו שקראתם - קוקוס.

צפו בסרטון >>>

ויקטור אוסימן. לא מרוויח כראוי לחלוץ במעמדו (GETTY) (צילום: ספורט 5)
ויקטור אוסימן. לא מרוויח כראוי לחלוץ במעמדו (GETTY) | צילום: ספורט 5

סוכנו, רוברטו קלאנדה, יצא להתקפה נגד נאפולי מיידית: "מה שנאפולי עשתה היום בחשבון ה'טיקטוק' שלה זה לא מקובל. העלו סרטון שיורד על ויקטור (אוסימן) לכלל הציבור, ועכשיו, ובאיחור, הוא נמחק".

קלאנדה המשיך: "זה משוגע. אי אפשר להיות כדורגלן שחור באיטליה ולטעות, יחפשו אותך. זה גזעני ומכוער, לנאפולי אין מושג. הוא הביא להם אליפות בשנה שעברה. ההטרלה הזאת נגד אוסימן היא גול עצמי מפואר".

אך הסרטון הזה, כאמור, היה רק הקש ששבר את גב הגמל.

עניין של כסף, כבוד וסעיף אחד
ויקטור אוסימן מרוויח כיום 5.5 מיליון יורו לעונה בנאפולי, בחוזה עד 2025. עבור שחקן בקאליבר שלו, מדובר בשכר נמוך יחסית. בעוד שחלוצים בסדר הגודל שלו משלשלים לכיסם סכומים הגבוהים פי 3 לפחות במועדונים הגדולים באירופה, שלא לדבר על סעודיה (אליה עוד נגיע). רק בתוך הקבוצה שלו, אוסימן הוא המרוויח השלישי בגדולו, אחרי פיוטר ז'לינסקי (6.5 מיליון) וג'ובאני די לורנצו (5.56 מיליון). מחוץ לנאפולי, חלוצים אחרים כמו דושאן ולאחוביץ' (13 מיליון), לאוטרו מרטינס (11 מיליון), רומלו לוקאקו (9 מיליון), צ'ירו אימובילה (7.4 מיליון) ואפילו ג'אנלוקה סקמאקה (6 מיליון) ותמי אברהם (5.7 מיליון) מרוויחים יותר ממנו.

המו"מ בין אוסימן לנציגי נאפולי החל כבר אחרי הבטחת האליפות בעונה שעברה, אי שם באפריל 2023. לפי הדיווחים, הניגרי דרש 7 מיליון יורו לעונה בחוזה עד 2026 - בקשה אותה הסכים אאורליו דה לאורנטיס, נשיא נאפולי, למלא. אך היתה בקשה אחת של אוסימן אותה עליה הנשיא לא היה מוכן להתגמש - סעיף השחרור.

נאפולי, ברוב החוזים שלה, לא מכניסה סעיפי שחרור בחוזים שלה. המקרה של קים מין ז'ה שנמכר הקיץ לבאיירן מינכן היה נדיר וכזה שבשורות האלופה לא ירצו שיחזור. אז דה לאורנטיס הציע לאוסימן פשרה - לא סעיף שחרור, אבל מוכנות למו"מ עם מועדונים שיציעו סכום "זעיר" של לפחות 180 מיליון יורו - כזה שהנשיא יודע שאף מועדון לא יציע.

המו
המו"מ עלה על שרטון (GETTY) | צילום: ספורט 5

אז למה סירבת ל-200 מיליון?
אוסימן, כידוע, היה שחקן מבוקש מאוד בקיץ הנוכחי. פ.ס.ז' רצתה אותו, הגישה הצעה וסורבה. באיירן מינכן דאגה לשמור אותו על "אש קטנה" עד שהצליחה להחתים את הארי קיין, כשגם מנצ'סטר יונייטד רצתה אותו מאוד - אך לא היתה מוכנה לשלם את סכומי העתק שדרש אאורליו דה לאורנטיס. אבל היתה קבוצה אחת שדווקא כן, ואפילו יותר מכך.

אל-הילאל הסעודית הגישה לנאפולי הצעה דמיונית של 200 מיליון יורו עבור ויקטור אוסימן, כשהיא היתה מוכנה לשלם לחלוץ העל הניגרי שכר עתק של 45 מיליון יורו לעונה בחוזה חלומי ל-5 שנים. למרות השנמוך המקצועי, ההצעה פיתתה את אוסימן, אבל היה מי שדאג לבטל לו את הדילמה.

"במחיר הזה, אפילו לא תקבלו רגל אחת שלו", אמר אאורליו דה לאורנטיס על ההצעה הסעודית. אוסימן, בדיעבד, לא קיבל את האמירה הזאת בטוב, אך באותה העת הספיק לתת הצהרה לתקשורת בה אמר שהוא אוהב את נאפולי ורוצה להישאר בה עוד שנים רבות.

ההצהרה הזאת, ככל הנראה, היתה עוד פאזל במשחקי המו"מ בין הצדדים. אחרי שהוא בא לכיוון המועדון, המועדון בא לקראתו. מהצעה של 7 מיליון יורו לעונה, שודרגה ההצעה של נאפולי לאוסימן ל-10 מיליון יורו לעונה. אבל מבחינתו של אוסימן, הפער מעולם לא היה השכר.

כמו בשיחות הראשונות, הבעיה היתה ונותרה סעיף השחרור. דה לאורנטיס הסכים לבוא לקראתו של הניגרי ולשחררו ב"לא פחות מ-150 מיליון יורו", אך בסביבתו של אוסימן דרשו שיימכר באזור ה-100 מיליון יורו. כתוצאה מכך, שוב, השיחות פוצצו.

אוסימן זועם על גרסיה בזמן החילוף. החיבור עם המאמן לא דומה לזה של ה (צילום: ספורט 5)
אוסימן זועם על גרסיה בזמן החילוף. החיבור עם המאמן לא דומה לזה של העונה שעברה (GETTY) | צילום: ספורט 5

לא מסתדר גם על הדשא
את העונה הנוכחית פתח אוסימן כהמשך ישיר לזו הקודמת. 3 שערים בשני המשחקים הראשונים סימלו את המשך היותו החלוץ הדומננטי ביותר בליגה האיטלקית, אבל אז משהו נעצר.

אוסימן נכנס ל"בצורת" במונחים שלו, כשב-3 המשחקים האחרונים הוא לא מצליח למצוא את הרשת, כשהשיא הגיע בהחמצת פנדל במחזור האחרון נגד בולוניה. מעבר להבעת אי-האמון שהוא לטענתו מקבל מההנהלה, קיבל הניגרי סטירה גם ממאמנו רודי גרסיה, כשזה החליף אותו בדקה ה-86 במצב של 0:0 - דבר שכמעט ולא קרה תחת לוצ'אנו ספאלטי, מאמנה של נאפולי בעונה שעברה.

השבר בין אוסימן לרודי גרסיה הוא לא מוקד הרעש היחידי בחדר ההלבשה הנאפוליטני העונה. הסופרסטאר הנוסף של האלופה, חביצ'ה קבארצחליה, רחוק שנות אור מכושרו בעונה שעברה - כשהמקרה של הגיאורגי דומה מאוד לזה של הניגרי.

בעוד שאוסימן מרוויח כיום 5.5 מיליון יורו לעונה, הקיצוני הצעיר שהיה תופעת ענק בעונה שעברה, מרוויח 1.5 מיליון יורו בסך הכל. גם במקרה שלו, השיחות על הארכת החוזה שלו טרם הבשילו.

יוצא להתקפה
עם בעיות מול ההנהלה ובחדר ההלבשה, ויקטור אוסימן הגיע לנקודה בה הוא הרגיש במבוי סתום. מספרים שלניגרי יש נפש עדינה ורגישה, ושלעיתים הוא נוטה לקבל החלטות אימפולסיביות. בעונה שעברה, ספאלטי ידע להתמודד עם זה היטב, אך העונה נראה שלחלוץ אין כתף אמיתית במועדון. ואז, הגיע סרטון ה"טיקטוק".

סוכנו, כאמור, יצא להתקפה. אחריו, חברו הקרוב אומה אקאטוגבה כתב ברשתות: "הוא לא חתם על חוזה חדש וגם לא יחתום. הוא מעולם לא רצה להישאר בנאפולי". ולסיום, אוסימן עצמו ביצע שני צעדים סימבוליים שלא משתמעים לשתי פנים.

הראשון, ברשתות החבריות. אוסימן הסיר כמעט כל סממן נאפוליטני מחשבון האינסטגרם שלו, כשהוא משאיר תמונה אחת עם החולצה התכולה ואיתה הכיתוב: "אלוהים גדול".

מעבר לכך, הוא הגיע למתחם האימונים של נאפולי וסירב ללחוץ את ידם של אנשי הקבוצה - אקט שצולם, ככל הנראה בכוונה, בכדי להעביר מסר להנהלת המועדון.

כיצד תיזכר הקדנציה של אוסימן בנאפולי? תלוי בשני הצדדים (GETTY) (צילום: ספורט 5)
כיצד תיזכר הקדנציה של אוסימן בנאפולי? תלוי בשני הצדדים (GETTY) | צילום: ספורט 5

מה הלאה?
קשה להגיד בשלב זה האם הסיפור של ויקטור אוסימן בנאפולי הסתיים. מעבר לדם הרע שזורם בשלב זה בינו לבין המועדון, צריך לזכור את הקשר יוצא הדופן בין האוהדים לבינו.

החלוץ הפך לאייקון בעיר הדרומית, כששלל מוצרים שנמכרו ברחובות נאפולי קיבלו עיצוב מיוחד בדמותו של אוסימן. העובדה שהיה חלק בלתי נפרד מהקבוצה שהחזירה את האליפות לעיר אחרי 33 שנים, לראשונה מאז עידן דייגו ארמנדו מראדונה, תמיד תשחק לטובתו. עם זאת, הרעש שעוררה הפרשה ברשתות, השאירה לא מעט אוהדים נאפוליטניים בתחושת בגידה כלפי אוסימן, כשהאחרון ספג לא מעט נאצות.

חוזהו של אוסימן, כאמור, הוא עד יוני 2025. המשמעות היא שעד הקיץ, או לכל היותר ינואר 2025, תוכל נאפולי להרוויח כסף על הכוכב בן ה-24, אלא אם הצדדים יגיעו להסכם על הארכת חוזה. כרגע, נראה שהאינטרס של שני הצדדים דומה - כלכלי. ולפעמים, כל שצריך הוא סרטון "טיקטוק" אחד כדי לשים את הכל על השולחן.