אחרי עשור של שליטה ללא מצרים, באיירן מינכן תפתח הערב (שישי) את העונה בבונדסליגה ללא הכוכב הגדול שלה - רוברט לבנדובסקי, אבל עם ביטחון ואמונה שהעליונות שלה תמשך לפחות בזירה הגרמנית. דורטמונד יוצאת לדרך חדשה ללא ארלינג הולאנד, המבקיע המצטיין שלה, אך דאגה לשיפצורים חשובים במערך ההגנה. לברקוזן שמרה על הכוכבים שלה ומקווה לעשות עוד עונה טובה בצמרת ואילו לייפציג מקווה לבנות על הזכיה בגביע כקרש קפיצה לעונת 2022/23. גם העונה אלה הארבע שצפויות לתפוס את המקומות לליגת האלופות, ובהן נעסוק.
1. באיירן מינכן - אחרי הניצחון המלהיב, 3:5 על לייפציג בסופרקאפ, מנכ"ל באיירן אוליבר קאן, אישר כי השליטה הגרמנית לא תגייס מחליף ללבנדובסקי בקיץ הנוכחי לאכזבתם של האוהדים הרבים. הבווארים העדיפו להשקיע 80 מיליון יורו בבלם המבטיח, מתיאס דה ליכט מיובנטוס, וכמעט 30 מיליון יורו נשפכו על מאתיס טיל, חלוץ הפלא בן ה-17 מראן, עליו בונים כמובן לטווח הארוך. אם מתוך ראיה אוביקטיבית של הדברים, כי אין בנמצא חלוץ ברמה עולמית שיכול לחסות על לבנדובסקי - מר 50 עד 60 שערים בעונה בכל המסגרות - ואולי מתוך ראיה עתידית כי בקיץ הבא תהיה אפשרות להביא מחליף בעל שיעור קומה (הארי קיין למשל). בכל מקרה, האתגר הגדול ביותר של הבווארים יהיה לשמר את הכוח שלה ולא לפגוע בכושר ההרתעה, למרות האובדן הגדול של שחקן השנה בעולם בשנתיים האחרונות.
לפני המעבר לברצלונה, לבנדובסקי הביא איתו, כאמור, הרבה מאוד שערים. 238 כאלה הבקיע בשמונה שנותיו בבאיירן מינכן בבונדסליגה. חלוץ נבחרת פולין זכה בכל תואר אישי אפשרי (למעט כדור הזהב שנגזל ממנו) ממלכות שערי ליגת האלופות ועד לזכיה בנעל הזהב של אירופה. כיצד אפשר להסתדר ללא לבנדובסקי? השאלה הזו לא נידונה כמעט אף פעם מאז עבר לבאיירן מדורטמונד בקיץ 2014 בחינם. זאת משום שהסקורר הפולני שמר על קו הבריאות ולא נעדר ליותר משישה משחקי ליגה ברצף בכל התקופה המדוברת. התשובה לשאלה היא שאנחנו לא יודעים. לאף אחד אין מושג מה תהיה עוצמת הנזק, אם בכלל, על הקבוצה ברמה המקצועית. להגנת באיירן אפשר לומר דבר אחד: לא באמת היתה לה ברירה לשחרר אותו. הטונים היו מאוד גבוהים מצד החלוץ ונציגיו ובמאה ה-21 אי אפשר להחזיק שחקן, גם אם הוא תחת חוזה, בכוח.
כדי לעמוד באתגר, מבין יוליאן נגלסמן שהוא צריך לשנות את השיטה. תחילה דובר על שלושה בלמים ומשחק במערך של 3-5-2, שנוסה בעונה שעברה ללא הצלחה מירבית. ביום שבת האחרון, נגלסמן בחר במערך של 4-2-2-2, כאשר סאדיו מאנה וסרז' גנאברי הם שני החלוצים, בעוד ג'אמל מוסיאלה ותומאס מולר מתופקדים מעט מאחור. התוצאה היתה מרעננת וכללה חילופי מקום, תנועה שלא פוסקת, יצירת הזדמנויות למכביר וחמישה שערים ברשת של לייפציג. מאנה, שכבש בבכורה, בהחלט יכול לסיים עם 20 שערים פלוס את הבונדסליגה, אבל כדי להשכיח את אתם יודעים מי - על יתר שחקני ההתקפה - כמו גנאברי, לירוי סאנה, מוסיאלה ותומאס מולר לתת קצת יותר, ואפילו אריק מקסים צ'ופו מוטינג וג'ושוע זירקזה יקבלו יותר דקות. בכל מקרה, אחרי ההתחזקות בנוסייר מזראווי וראין חראבנברח מאייאקס, באיירן עדיין מציגה את הסגל האיכותי והעמוק ביותר בליגה. גם ללא לבנדובסקי.
2. דורטמונד - אם באיירן מינכן נאלצה להתמודד חצי קיץ עם סאגת לבנדובסקי, הרי שדורטמונד חוותה דבר דומה עם ארלינג הולאנד, פחות או יותר מהרגע שבו נחת אצלה. הנורבגי האימתני עזב את הצהובים-שחורים אחרי שנתיים וחצי עם ממוצע של כמעט שער למשחק ומי שהיה אמור להחליף אותו הוא סבסטיאן האלר. החלוץ שהגיע מאייאקס אחרי עונה גדולה בליגת האלופות עבר בשבוע שעבר ניתוח להסרת גידול סרטני ועלול להעדר מספר חודשים, מה שכמובן משבש את התכניות של דורטמונד והעיקר הבריאות. נדמה שעד סיום החלון הקבוצה של אדין טרזיץ' תצרף עוד חלוץ כדי למזער נזקים וזהותו יכולה לשנות לחלוטין את גורל העונה. בכל מקרה, קרים אדיימי הכישרון הצעיר נרכש מזלצבורג כדי להוסיף עוד מימד של מהירות ויכולת כיבוש באגפים. דורטמונד, כמו באיירן, אמורה לשחק לפחות בתחילת העונה, ללא חלוץ 9 טבעי.
ולמרות העזיבה של הולאנד והחלל הגדול שהוא משאיר לכאורה, דורטמונד יכולה סוף סוף לבנות את עצמה מחדש בלי חרושת השמועות על הכוכב שלה ובתקווה להיות הרבה יותר תחרותית. שכן הולאנד הביא את השערים והמהלכים הספקטקולרים, אבל התוצאות לא היו משביעות רצון בלשון המעטה ולראיה עם הנורבגי הפסידה דורטמונד בכל שבעת משחקי הקלאסיקר בליגה (!). 70 מיליון היורו שהועברו מחשבון הבנק של מנצ'סטר סיטי תמורת החלוץ הבלונדיני, הושקעו באופן חכם וסולידי. ניקו שלוטרבק (פרייבורג) וניקלאס זולה (הגיע בחינם מבאיירן) הם שני הבלמים החדשים של הקבוצה שסבלה באופן אקוטי מחורים בהגנה וספגה 52 שערים בעונה שעברה בליגה. ייצוב החלק האחורי, שהיה ללא ספק עקב אכילס של דורטמונד בשנים האחרונות, הוא הצעד הראשון להפיכתה לקבוצה עם שאיפות רציניות יותר מגירוד המקום השני. טרזיץ', שהחליף בקיץ את מרקו רוזה, אמור לגבש מחדש את הזהות של הקבוצה שאיבדה את עצמה לדעת תחת המאמן הקודם.
3. לברקוזן - הקבוצה שסיימה במקום השלישי אשתקד תחזור לליגת האלופות וכתוצאה מכך גם יכולה היתה לשמור על קאדר השחקנים שהובילו אותה לשם. בראש ובראשונה, לברקוזן, השכילה לנצור את הנכס הגדול ומלך השערים שלה, פטריק שיק, שהפציץ 24 שערים ב-27 משחקי בונדסליגה אשתקד ובחר להאריך חוזה. מוסא דיאבי, בעונת פריצה יוצאת מהכלל של 13 כיבושים ו-12 בישולים, נשאר למרות החיזורים מאנגליה, כאשר המקום בסגל של צרפת למונדיאל נראה מובטח. בנוסף, אדם הלוזק, חלוץ בן 20, נרכש מספרטה פראג ונחשב להבטחה גדולה בכדורגל הצ'כי מספר שנים. מידת ההצלחה של לברקוזן תלויה הרבה ברגליים של פלוריאן וירץ, שמחלים מפציעה קשה בברך וצפוי לחזור לפני המונדיאל. עם זאת, ההדחה המביכה בגביע הגרמני לקבוצה מהליגה השלישית, מוכיחה שיש עוד הרבה עבודה לג'רארד סאונה המאמן.
4. לייפציג - מאז שדומניקו טדסקו החליף באמצע העונה את ג'סי מארש, השוורים חזרו לעצמם, סיימו במקום הרביעי ברגע האחרון וזכו בגביע הגרמני בפעם הראשונה בתולדותיהם. כריסטוף אנקונקו שחקן השנה בבונדסליגה נשאר חרף ההתעניינות הרבה בליגות גדולות אחרות וצפוי לתת עוד עונה גדושה בשערים כחלוץ המזויף. הקבוצה ממזרח גרמניה חולמת לעשות את קפיצת המדרגה ולהתחרות עם באיירן, אבל כפי שנרמז בסופרקאפ, היא עדיין רחוקה מלסגור את הפערים, במיוחד בצד ההגנתי. הכולביניק נורדי מוקיילה עזב לפ.ס.ז', אבל מגן שמאלי אדיר - דויד ראום - הצטרף מהופנהיים תמורת 30 מיליון יורו. שאבר שלאגר מוולפסבורג ייכנס למרכז השדה אחרי שנקנה מוולפסבורג. גם קאמבק של טימו ורנר שלא ממש הטביע חותם בצ'לסי, על הפרק. לייפציג רוצה חוויה מתקנת גם בליגת האלופות, ממנה הודחה בשנה שעברה כבר בשלב הבתים.