לא פעם התבטאה בעבר סגנית יו"ר ההתאחדות הפלסטינאית לכדורגל, סוזן שלבי, כנגד ההתאחדות לכדורגל וכנגד השתתפותה של ישראל בתחרויות בינלאומיות. בפעם האחרונה שהנושא עמד על שולחנה של פיפ"א, בשנת 2017, הוחלט בהתאחדות הכדורגל העולמית שלא לקיים הצבעה על פעילותן של מספר קבוצות מעבר לקו הירוק ועל דרישות נוספות של ההתאחדות הפלסטינית.
בסוף השבוע האחרון שלבי התראיינה לאתר בדרום אמריקה ונתנה את גרסתה ואת הצד שלה כלפי היחסים של ההתאחדות שלה מול פיפ"א, הלחץ שהופעל על אורוגוואי שלא לשחק בישראל והמאבק האישי שלה.
לדבריה, מאז שנת 2008 שלבי משקיעה את זמנה כדי להיות הקול של התאחדות הכדורגל הפלסטינאית בזירה הבינלאומית. היא מספרת כי היא מקדישה זמן רב לתיעוד, איסוף והוקעה של מה שלטענתה נחשב להפרה קבועה של ההתאחדות הישראלית כנגד הכדורגל הפלסטינאי. כמו כן, בכתבה נכתב כי היא עומדת מאחורי המכתב ששלחה ההתאחדות הפלסטינית להתאחדות האורוגוואית בבקשה שלא להגיע לישראל למשחק ההכנה למונדיאל.
למעשה, בשנת 2008 החלה להיבנות ההתאחדות לכדורגל הפלסטינית מחדש אחרי שהאסיפה שלה בחרה בג'יבריל רג'וב כנשיא, והוא מכהן בתפקיד עד היום. שלבי מבחינתה רוצה להמשיך במאבק שלה: "כשהצטרפתי לארגון ראיתי שישראל מתערבת בזכויות ובחובות של ההתאחדות לארגן, לתרגל ולפתח כדורגל. ככה התחלתי לסקר ולסדר את האירועים, להציג אותם ולנסות להבין אם יש להם פתרונות".
"בילינו שנים רבות בניסיון להבטיח את הזכויות שלנו", סיפרה שלבי בראיון. "פיפ"א מבינה שהזכויות שלנו מופרות אבל עשתה מעט מאוד כדי לתקן את העוול. אני מאמינה שיש חשיבות לקמפיינים אזרחיים, כמו זה שהתקיים באורוגוואי כנגד המשחק שתוכן להתקיים מול ישראל, וזה מחייב את פיפ"א להשעות את ישראל. נמשיך לעמוד על זה. לכדורגל יש הרבה השפעה, אסור לתת תגמול לתוקפנות".