(Getty) (צילום: ספורט 5)
(Getty) | צילום: ספורט 5

נראה שריאל מדריד מתאוששת באופן מרשים למדי מהמכה התדמיתית והמקצועית שספגה לאחר שלא הצליחה להחתים את קיליאן אמבפה. אחרי שזכתה בליגת האלופות והודיעה על החתמתו של אנטוניו רודיגר, כעת  היא מצרפת לשורותיה גם את אחד השחקנים המבוקשים ביבשת - אורליאן טשואמני.

אחרי שעתידם של אמבפה וארלינג הולאנד הוכרע בשלב מוקדם, הקשר האחורי בן ה-22 של מונאקו הפך לאחד השמות הכי חמים בכדורגל האירופי, וגם ליברפול ופריז סן ז'רמן היו נחושות לצרפו. אז מה קרלו אנצ'לוטי מקבל לחוליית הקישור המוכשרת שלו, ולמה יורגן קלופ ולואיס קמפוס (או קיליאן אמבפה, תלוי את מי שואלים), רדפו אחרי קשר בן 22?

טשאומני, ובכן, היה אחד השחקנים הבולטים של מונאקו שסיימה עונה מוצלחת במקום השלישי בצרפת. הוא נבחר עונה שנייה ברציפות להרכב העונה בליגה. אפילו תואר בנבחרת כבר יש לו, אחרי שהיה שותף לזכייה של צרפת בליגת האומות עם 1:2 על ספרד בגמר, שבו השלים 90 דקות והרשים מאוד מול הקישור של לואיס אנריקה.

מאז תחילת 2020/21, רק ארבעה שחקנים מתחת לגיל 23 קיבלו יותר דקות ממנו בחמש הליגות הבכירות, והעונה אף שחקן שדה במונאקו לא קיבל יותר דקות ממנו, לאחר שפתח ב-33 מ-38 משחקי הליגה של קבוצתו. כך שלמרות גילו, הוא נוחת במדריד עם ניסיון עשיר.

ועכשיו למפרט הטכני. טשואמני הוא כנראה כל מה שאפשר לצפות (וגם יותר מזה) מקשר אחורי מודרני. שחקן אתלטי ופיזי מאוד, שמתנשא לגובה של 187 ס"מ. הוא משלב זאת עם מהירות, שינוי קצב נהדר, חילוצי כדורים ומשחק לחץ, לצד בניית התקפות ומסירות מדויקות בזכות ראיית משחק מפותחת מאוד.

הגנתית, טשואמני הוא אחד ממחלצי הכדורים הבכירים ביבשת, גם בחצי המגרש של היריבה והוא עושה זאת בזכות משחק לחץ ברמה גבוהה. אחוז הפעמים שבהם הכדור נמצא מגיע לקבוצה שלו חמש שניות אחרי לחץ שלו על היריבה, עומד על 36% מה שמציב אותו בעשירון העליון של הקשרים בליגה הצרפתית, ודוגמאות לכך אפשר לראות כאן.

 

בנוסף, הקשר הצעיר נעזר באתלטיות הנהדרת שלו וברגליו הארוכות, מה שמקל עליו לכסות שטחים ומקשה לעבור אותו באחד על אחד. ניחן במיקום נהדר שמאפשר לו להיות כמעט תמיד במקום הנכון בזמן הנכון, ובזמן שהיריבה בונה את משחק ההתקפה שלה, הוא מביט לעיתים קרובות מעבר לכתפו כדי לראות מי השחקנים שמצפים לכדור.

דוגמא נהדרת אפשר לראות כאן, בניצחון האחרון של מונאקו על פ.ס.ז'. מרקיניוס מוסר כדור לאשרף חכימי, וטשואמני שסורק את השטח כדי למצוא את האיום רץ מאחוריו של ג'ורג'יניו ויינאלדום. בשנייה שהכדור רק עוזב את רגלו של המגן הימני, טשואמני מסתער וחוטף את הכדור מיריבו ההולנדי.

 

בריאל מדריד, סביר להניח שהוא ישחק את השחקן האחורי ביותר בשלישייה האמצעית, ויכסה על השטח שבין הקישור להגנה. עוד דוגמאות לקריאת המשחק המפותחת של טשואמני, גם הן מהמשחק נגד האלופה הנכנסת, אפשר לראות כאן כשהוא מסכל מהלכים התקפיים מטווח קצר יותר.

 

 

וגם כשהכדור אצלו טשואמני, הוא יודע להיות שחקן מסוכן, ואוהב להניע את הכדור קדימה, לא דבר מובן מאליו לשחקנים בעמדתו. דבר שמצד אחד עוזר לו לקדם התקפות, אך מנגד מזמין עליו לחץ שעלול לגרום לאיבודי כדור. עם זאת, מדובר בקשר עם איכות מסירה גבוהה מאוד לטווח הקצר והבינוני (88% דיוק העונה בסך הכל), כך שזה נראה כמו סיכון ששווה לקחת.

בקבוצה כמו ריאל מדריד, שבה הקשר האחורי משתתף לעיתים קרובות בהתקפה ועולה למעלה, מדובר בתכונות מבוקשות במיוחד, ולא מפתיע שאנצ'לוטי לחץ מאוד להחתים אותו, ועל פי הפרסומים אף פנה אליו אישית כדי לשכנע אותו.

אפשר לראות את זה כאן, כאשר טשואמני מצטרף להתקפה ובראשונה הוא משתלט מצוין על כדור ומבשל בנגיעה, ובשנייה חילופי מסירות שלו מסתיימים בהקפצה גדולה לרחבה ובישול לוויסאם בן יידר.

 

 

אהבתם את הכדורים בנגיעה? אז תוסיפו להם את משחק הלחץ וההגנה שכבר נכתב עליהם למעלה, תתבלו בקצת עקבים וקיבלתם כמה מהלכים שאם נראה אותם גם בריאל מדריד, הקהל בסנטיאגו ברנבאו יתאהב מהר מאוד ברכש החדש.

 

 

אבל לא רק במסירות קצרות טשאומני יודע לשחק. כאן למשל ניתן לראות כמה ארוכות, שחוצות את כל ההגנה, ובריאל מדריד התרגלנו לראות אותן בעיקר מטוני קרוס ומלוקה מודריץ'. הגעתו של טשואמני למדריד תוכל לכסות את הקבוצה באספקט הזה גם ביום שאחרי הגאון הקרואטי והמהנדס הגרמני, וחלק מהמסירות שלו תוכלו לראות כאן, וסביר להניח שהם ישתלבו נהדר עם שחקנים כמו כרים בנזמה, ויניסיוס ג'וניור, רודריגו, או שחקן כנף אחר אם ריאל מדריד תחליט לצרף כזה.

 

אז איך זה נראה כחבילה שלמה? במהלך הזה תוכלו לראות את טשואמני מצטרף להתקפה מאחור, לוחץ בחוכמה וחוטף בחזרה כדור אחרי איבוד של קבוצתו. הוא ממשיך בלעבור את השחקן שמולו בכדרור ומסיים בהגבהה נהדרת, שעם קצת יותר דיוק הייתה הופכת לבישול מרהיב.

 

במשך תקופה ארוכה, ריאל מדריד חיפשה בלי הצלחה שחקן שיוכל לשמש כגיבוי לקאסמירו, אך לא ממש הצליחה. האחרון שהחזיק בתקן הזה באופן מוצהר היה מרקוס יורנטה, שעזב אי שם ב-2019 לאתלטיקו מדריד, בה דייגו סימאונה עשה לו הסבת מקצוע. כעת, נראה שהיא מצרפת שחקן שהוא לא רק גיבוי לברזילאי האגדי, אלא גם מתחרה אמיתי על העמדה.

נכון, הם שיחקו בליגות שונות בעונה האחרונה, ובכל זאת, הצרפתי בן ה-22 העמיד נתונים מרשימים מול הברזילאי כשהוא מוביל עליו במסירות מפתח ל-90 דקות (0.27 לעומת 0.19), מסירות מקדמות מוצלחות (7.27 מול 5.77), בעיטות לשער (1.54 לעומת 1.33) וחילוצי כדור בחצי המגרש של היריבה (5.18 מול 3.86) ופחות איבודים למשחק (8.37 לעומת 11.31). כבודו של קאסמירו מונח במקומו, והוא הגיע בשיאו לרגעים המכריעים של העונה כולל גמר ליגת האלופות, אך לאורך השנה הוא הפגין חוסר יציבות, וצפויה לו תחרות קשה מכיוונו של הצרפתי.

כמו כדורגלנים רבים, טשואמני הוא אוהד גדול של ה-NBA, ליגה שידועה במספרים ובסטטיסטיקות שלה, דבר שהוא לוקח איתו גם לקריירה שלו. כמו שחקנים רבים מהדור החדש, הקשר המוכשר תואר בצרפת כ"אובססיבי" בכל מה שנוגע לשיפור העצמי שלו כשחקן והוא נעזר גם רבות בנתונים ובאנליזה, גם בזמנו הפנוי. הוא עובד עם אנליסט אישי כדי ללמוד ממשחקיו הקודמים, ולשפר כל אספקט במשחק שלו, תכונה שבוודאי תסייע לו להשתלב באלופת אירופה.

כבר יותר מחצי עשור, כל שחקן קישור שנוחת בסנטיאגו ברנבאו נתקל באתגר העצום בדמות כניסה להרכב על חשבון אחד משלישיית הקישור האגדית - קאסמירו, קרוס ומודריץ'. בשונה מאדוארדו קמבאינגה, שהגיע גם הוא כיהלום מהליגה הצרפתית והפך לאקס פקטור של אנצ'לוטי במשחקי הנוק אאוט של ליגת האלופות, טשואמני מגיע כשחקן מוכח יותר, ועם תג מחיר שנע על פי הדיווחים סביב 100 מיליון יורו סביר להניח שבונים עליו על יותר מאשר גיבוי מהספסל. כשמדובר בשחקן מגוון שיכול לשחק במספר תפקידים בקישור, אז אין ספק שיהיה מעניין לראות את ההשתלבות של הרכש באחת מחוליות הקישור הגדולות בהיסטוריה.