זה קרה בקול תרועה רמה וגרם לרעידת אדמה מיידית בכדורגל העולמי. 12 הקבוצות הבכירות ביבשת, ובהן 6 הקבוצות הטובות ביותר באנגליה, הכריזו על פרישה מליגת האלופות והקמת ליגה סגורה חדשה. הדיבור היה על עוד 3 קבוצות שיצטרפו באופן מיידי ו-5 נוספות שישתנו מדי שנה. דובר על עשרות משחקים בין כל הגדולות ביבשת על בסיס שבועי ובעיקר דובר על דבר אחד: כסף.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
רשמית נשארו ביוזמה הגרנדיוזית רק ריאל מדריד וברצלונה (שהודיעה אתמול כי תקיים משאל בקרב אוהדיה על השאלה אם להישאר במפעל או לא). בצהרי היום הודיעו יובנטוס, שנשיאה הוא סגן נשיא הסופרליג, אינטר ומילאן על יציאה מהמפעל.
בכל הדיווחים הראשונים על הקמת הסופרליג הובלט נתון מרכזי: 20 הקבוצות יתחלקו בלפחות 3.5 מיליארד יורו. סכום אדיר שיציל את הקבוצות אחרי ההפסדים האדירים של משבר הקורונה. נשיא המפעל החדש, פלורנטינו פרס, הבהיר שהמפעל החדש הולך להיות טוב לכולם - אבל קשה היה להתעלם אפילו בזמן אמת מהציניות של המהלך, ציניות שאפילו בעולם הציני של ימינו, הרתיעה את כל מי שניסה להבין את הסערה שמתחוללת לנגד עינינו.
הספקות הראשונים
ככל שהתקדמו השעות אחרי ההכרזה הדרמטית על הקמת המפעל, היה ברור ששני גורמים מרכזיים לא היו שותפים בהקמת המפלצת החדשה המכונה "סופרליג": השחקנים והאוהדים. שתי קבוצות הכוח האדירות האלה, שאחת היא הסיבה שזכויות השידור וכל מה שמסביב למשחק שווים כל כך הרבה כסף והשנייה היא זו שצריכה פיזית להוציא את הכסף הזה, לא ממש הסכימו למהלך שהקבוצות כפו עליהן. וזה כנראה חטא היוהרה של הבעלים.
האיום המיידי של אופ"א ופיפ"א על הקבוצות שישתתפו במפעל החדש היה מהיר ואפקטיבי: שחקני הקבוצות שישתתפו בסופרליג יורחקו מהיורו (שייערך בסך הכול בעוד כ-50 יום) ומהמונדיאל בשנה הבאה בקטאר. השחקנים לא יוכלו לשחק בשום משחק בינלאומי ובנוסף הארגון המנהל את הכדורגל ביבשת יפעל כדי שקבוצות יורחקו מהליגות המקומיות. וכאן הגיעה הרומנטיקה.
כי מאחורי כל הכסף שהשחקנים מרוויחים, מאחורי עמודי האינסטגרם הנוצצים, עומדים ילדים שחלומם הגדול ביותר היה לייצג את הנבחרת של מדינתם בטורניר גדול. ילדים ששיחקו בשכונה עם חולצה עליה מוטבע שמו של הכוכב הכי גדול של נבחרתם באותה תקופה, וחלמו להגיע לאותו מקום. בחלום הפרוע ביותר נמצאת אפילו הנפה של גביע יבשתי או עולמי. ואת האיום שיקחו מהם את משחקי היורו או המונדיאל השחקנים לא היו מוכנים לקבל. לאט לאט החלו לעלות עוד ועוד קולות של שחקנים שאומרים שלא עדכנו אותם במהלך ושהם בעצמם לא מבינים מה הולך לקרות.
האוהדים מעלים הילוך במאבק
אבל מי שלקחו את העניינים לידיים היו האוהדים. "בושה", "מביך", "מגעיל", היו רק המילים הקלות שבהן השתמשו האוהדים ברשתות החברתיות ביחס לליגה החדשה. אבל הסמל להתרסקות הסופרליג הגיע אתמול: אוהדי צ'לסי הפגינו מחוץ לאצטדיון הקבוצה נגד המפעל החדש וממש באותם רגעים החלו ה"שמועות" על יציאה של הכחולים מהמפעל. זו הייתה סנונית ראשונה להצלחת המאבק. מעניין שדווקא צ'לסי הייתה האנגלית האחרונה שהודיעה רשמית על הפרישה, אבל כנראה שהיו עסוקים שם בניתוח ה-0:0 מול ברייטון.
אז נכון, די ברור שגם אופ"א הציעה, או אפילו הבטיחה, לא מעט כסף לקבוצות כדי שיפרשו. אבל בעתיד, אם בעלי קבוצות ירצו לעשות ככל העולה על רוחם עם "הצעצוע" שבו הם מחזיקים, צעצוע שהיה שם לפניהם ויישאר גם אחריהם, כנראה שהם ייקחו בחשבון את השחקנים, האוהדים ואת הקהילה שנותנת להם בדרך כלל הרבה יותר ממה שהם מעניקים.
ההודאה של סגן נשיא המפעל: "לא יכולים להתקדם יותר"
נשיא יובנטוס וסגן נשיא הסופרליג, אנדראה אניילי, הודה בריאיון לרויטרס כי בעקבות הפרישה של 6 הקבוצות האנגליות הלילה מהמפעל, אין יותר אפשרות להתקדם ובעצם הסופרליג, שהוכרזה בקול תרועה רמה - בוטלה.
"האם באמת יש מחשבה שהמפעל הזה יכול להתקיים עם 6 קבוצות בלבד?", הודה אניילי. "כדי להיות כן לגמרי גם אני לא חושב שיש אפשרות שהתחרות הזו תקום עכשיו. אני עדיין מאמין ביופי של הפרויקט, בדבר הענק שהיינו יכולים ליצור, בערכים שיכולנו לקדם, אבל לא - אני לא חושב שברגעים האלה הפרויקט הזה עדיין קיים".
לעונה הבאה בליגת האלופות הבנויה.