(צפו בביצוע הגמר של סקיי בראון בנגן שלמעלה)
השמיים הם הגבול. סקיי בראון נתנה הבוקר (רביעי) את החותמת הסופית: היא כבר לא העתיד של הסקייטבורד, היא ההווה. בגיל 13 ו-28 ימים, הפכה הסקייטרית לספורטאית הצעירה אי פעם שמייצגת את בריטניה, וכפועל יוצא מכך גם למדליסטית הצעירה ביותר בהיסטוריה מארצה.
בראון, שחלקה את הפודיום בטוקיו עם סאקורה יוסוזומי וקוקונה היראקי המקומיות, נולדה וחיה בעצמה ביפן, אך מייצגת את בריטניה בשל מוצאו של אביה.
תאמינו או לא, אבל למדליסטית האולימפית הבריטית בת ה-13 אין מאמן סקייטבורד. לטענתה, למדה בראון את רוב הטריקים והטכניקות שלה דרך סרטונים מהיוטיוב. נראה כי השיטה המיוחדת של הסקייטרית המחוננת עובדת היטב, שכן בנוסף לארד בטוקיו, גרפה גם את הארד באליפות העולם ב-2019, את הזהב ב-X Games 2021 ואף השתתפה באליפות ארה"ב הפתוחה בגיל 8 בלבד.
ההצלחה יוצאת הדופן של בראון לא נעלמה מעיניהם של נותני החסות, ובגיל 11 הפכה לספורטאית הצעירה בהיסטוריה שמייצגת את חברת "נייקי" וכיכבה בקמפיינים לצידן של ענקיות כמו סרינה וויליאמס וסימון ביילס. שנה לפני ההתפוצצות בזירה הבינלאומית, בגיל 10, היתה הסקייטרית המקצוענית הצעירה ביותר בעולם, כשבאמתחתה אף זכייה בסדרת הריאליטי "רוקדים עם כוכבים: ג'וניור" ב-2018.
אם תהיתם בנוגע להספקים של הנערה הצעירה עד לגיל 13, אז חכו, זה עוד לא נגמר. במאי 2020, כשעדין היתה בת 11 ובעיצומן של ההכנות למשחקים האולימפיים, חוותה בראון אירוע טראומתי במיוחד. בעודה מנסה לעבור בין שתי רמפות, איבדה הבריטית שליטה על הסקייטבורד והתעופפה באוויר מגובה רב עד שנחבטה בקרקע. היא סבלה מסדקים בגולגולת ושברים ביד שמאל והוטסה מיידית לבית החולים כשהיא מחוסרת הכרה. לדברי אביה היא "ברת מזל שהיא עדין בחיים". צפו ברגע הפציעה (מתוך עמוד האינסטגרם של סקיי בראון) --->
אך הכישרון הבלתי נגמר של בראון לא מתחיל ונגמר בסקייטבורד. בכל יום בחמש בבוקר, הבריטית מתפנה לתחביב הנוסף שלה - גלישה. היכולות הגבוהות בספורט הימי גרמו לה לשקול לייצג את ארצה דווקא בתחום הזה ולא בסקייטבורד, אך לבסוף קיבלה את ההחלטה להתחרות בענף בו היא יותר דומיננטית.
כעת, אפשר לומר בביטחון שבראון קיבלה את ההחלטה הנכונה. עם מדלית הארד בטוקיו, הבריטית בת ה-13 עשתה היסטוריה והפכה לגיבורה לאומית ולסנסציה עולמית.