יממה לאחר סיום אולימפיאדת טוקיו 2020, אפשר כבר להתחיל להסתכל לאופק הרחוק ולראות שם את האולימפיאדה הבאה, משחקי פריז 2024. בעוד 1082 ימים זה יקרה: האולימפיאדה תחזור לאירופה לראשונה מאז לונדון 2012, כשבירת צרפת תראה לנו (כנראה) איך עושים טקס פתיחה עם הרבה שיק. אחד הדברים המעניינים, כמו בכל אולימפיאדה, יהיה לראות אילו ענפי ספורט חדשים ייכנסו למשחקים.
סיכום האולימפיאדה הטובה בתולדות ישראל
- היסטוריה: מדליית זהב ללינוי אשרם בגמר הקרב רב!
- האולם שעזר ללינוי אשרם לזכות בזהב ההיסטורי
- התרגיל המדהים - והתגובות: דולגופיאט זוכה במדלית זהב
- אבישג סמברג זוכת הארד בריאיון עם N12
- ארד היסטורי לנבחרת הג'ודו בתחרות הקבוצתית
- אולימפיאדת טוקיו 2020 - כל מה שצריך לדעת
- הדיווחים והתמונות של המשלחת הישראלית באולימפיאדה
אחת המטרות המרכזיות של הוועד האולימפי הבינלאומי במשחקים שזה עתה הסתיימו הייתה להנגיש את המשחקים לקהל היותר צעיר. בדיוק בשביל המטרה הזו שולבו באולימפיאדה ענפי הסקייטבורד וגלישת הגלים, וראו איזה פלא – שתיים מהזוכות במדליות בסקייטבורד היו בנות 13 ו-12! הקו הזה ימשיך גם לאולימפיאדה הבאה: הסקייטבורד והגלישה ימשיכו, ויצטרף אפילו ענף מעניין נוסף שצפוי למשוך קהל צעיר: הברייקדאנס.
ריקוד הברייקדאנס, שהתפתח בארצות הברית בשנות ה-70 כחלק מתרבות ההיפ-הופ, משלב עדים אקרובטיים עם ריקוד כשברקע מוזיקה. לראשונה התחילו להתחרות ב"דו-קרב" בענף הזה בראשית שנות ה-90, כשבשנים האחרונות קיבל הענף תוקף רשמי כספורט תחרותי ובעוד 3 שנים יערוך בכורה גם במשחקים האולימפיים.
בפריז התחרות תיערך בשני מקצים, 16 בנים ו-16 בנות, שיתחרו במקצי "סולו". כל מתחרה יציג ריקוד שישלב את הצעדים המסורתיים וצעדים שמייצגים אותו, והם יישפטו על נראות, מקוריות וניקיון צעדים. בכל דו-קרב יהיה מנצח שיעפיל לשלב הבא עד שנדע מי יעשה היסטוריה וייקח הבייתה את המדלייה האולימפית הראשונה בענף הברייקדאנס. ב-2018 נעשה ניסיון מוצלח לשלב את הענף באולימפיאדת הנוער בבואנוס איירס.
חזנוב ושמלא כבר מתאמנים: ענף הטיפוס הספורטיבי מתרחב
נכון, ענף הטיפוס הספורטיבי, או בשמו היותר עממי טיפוס קירות, כבר עשה את הבכורה באולימפיאדה הנוכחית, אך במתכונת מצומצמת. זה היה סוג של "קרב-רב" ששילב את כל סגנונות הטיפוס והעניק מדליה אחת לגברים ומדליה אחת לנשים. בפריז 2024 הענף מתרחב ויחלק 4 מדליות: בולדרינג לגברים ונשים וטיפוס מהיר לגברים ונשים. בכל העולם, כולל בישראל, ענף הטיפוס תפס תאוצה לא מעט בזכות תוכניות ה"נינג'ה", וטוב שכך – 39% מתמתחרים בענף הזה בכל העולם הם צעירים מתחת לגיל 18.
לעומת טוקיו, שם התחרו המטפסים ב"קרב-רב" והיו צריכים לבצע את שלושת סוגי הטיפוס: בולדרינג, ספיד והובלה, קיבלו ניקוד על כל טיפוס והמנצח היה זה שקיבל את הציון הכללי הגבוה ביותר, בפריז יתקיימו שני מקצים שונים. הראשון יהיה שילוב של בולדרינג והובלה, השני יהיה טיפוס מהירות נגד השעון – המנצח יהיה זה שיטפס בזמן המהיר ביותר. אין ספק שזה יהיה אירוע מרתק בפריז.
הענף שימשיך לחכות: ריקוד על עמוד
הענף הזה, שסובל מהמון דעות קדומות, קיבל תוקף מקצועי כבר ב-2017 כשהפך לספורט מקצועני לכל דבר. לא מעט מדינות החלו לפתח את הספורט הזה, ותחרויות יבשתיות ועולמיות תפסו תאוצה. הוועד האולימפי שקל להכניס את הענף הזה לתכנית האולימפית כבר בפריז 2024 הענף, שממשיך להתפתח ברחבי העולם מקווה להיכנס לתכנית האולימפית בלוס אנג'לס 2028.
בייסבול וסופטבול – שני ענפים שחזרו לתכנית האולימפית בטוקיו 2020 לראשונה מאז בייג'ין 2008, לא יופיעו בפריז 2024. ישראל, ששלחה נבחרת בייסבול לטוקיו וסיימה במקום ה-5 מתוך 6 נבחרות, איבדה את ההזדמנות להיכנס לספרי ההיסטוריה עם מדליה מפתיעה בענף הזה שנמצא בשליטה אמריקאית.