כמעט בכל סלון בישראל מנתחים ב-24 השעות האחרונות את התרגילים של לינוי אשרם, במוקדמות ובגמר הקרב-רב. "הסיבובים בסרט היו מדויקים, הרבה יותר מאלה של דינה אברינה", "על ההפלה הזו צריכות לרדת לה רק 0.2 עשיריות הנקודה, היא השלימה את רמת הקושי בתרגיל". משפטים שנכנסו ללב ולראש של כולנו בזכות ילדה אחת - שגרמה לאומה שלמה לחייך.
- היסטוריה: מדליית זהב ללינוי אשרם בגמר הקרב רב!
- האולם שעזר ללינוי אשרם לזכות בזהב ההיסטורי
- התרגיל המדהים - והתגובות: דולגופיאט זוכה במדלית זהב
- אבישג סמברג זוכת הארד בריאיון עם N12
- ארד היסטורי לנבחרת הג'ודו בתחרות הקבוצתית
- אולימפיאדת טוקיו 2020 - כל מה שצריך לדעת
- הדיווחים והתמונות של המשלחת הישראלית באולימפיאדה
לינוי אשרם, שרק לפני כחודשיים חגגה יום הולדת 22, סומנה כאחת התקוות האולימפיות הגדולות של ישראל כבר לפני כשלוש שנים. בחדרי חדרים היו כאלה שהעזו לדבר אפילו על זהב, אבל פודיום היה דבר כמעט בטוח – בטח בשנתיים האחרונות בהן הוכיחה אשרם שהיא בטופ של ההתעלמות האמנותית העולמית. אז איך קרה שילדה קטנה מראשון לציון הביסה את איפריית ההתעמלות הרוסית?
אשרם נולדה, התחנכה וגרה עד היום בראשון לציון, יחד עם הוריה ואחות צעירה ממנה. כמו כל ילד וילדה, כשהייתה קטנה חיפשו הוריה של לינוי חוג שימלא לילדה את שעות אחר הצהריים – וכך הגיעה לינוי לחוג התעמלות אמנותית, כמובן ללא שאיפות מיוחדות. אבל כנראה שהחוג בחר בה, כי הכישרון האישי שלה נראה כבר מגיל צעיר.
אמה של אשרם, חדווה, היא ממוצא יווני, ואביה, אורן, ממוצא תימני. רבות דובר, אפילו כשהייתה ילדה, על העובדה כי אשרם מנסה להיכנס לתוך תחום שנשלט בידי יוצאי ברית המועצות לשעבר לחלוטין. עד היום, רק באולימפיאדה אחת, זאת שברית המועצות החרימה ב-1984, כל זוכות מדליות הזהב בהתעמלות האמנותית היו יוצאות ברית המועצות. בשנים האחרונות דיברה אשרם בראיונות שונים על מוצאה ואמרה: "תמיד רציתי להוכיח לכולם שלמרות שאני יוצאת דופן בענף – אני יכולה להגיע רחוק".
הילדה הקטנה הראתה גרף שיפור אדיר, תחת המאמנת איילת זוסמן – שלימים תהפוך להרבה יותר ממאמנת, וכבר בגיל 12 החלה לקטוף מדליות בתחרויות בינלאומיות. בשנת 2014, כשהייתה בת 15 בלבד, השתתפה אשרם לראשונה באליפות אירופה לנערות שנערכה בבאקו, וחזרה עם שתי מדליות ארד – בתרגילי הסרט והאלות. באותה שנה היא השתתפה גם באולימפיאדת הנוער בנאנג'ינג וסיימה במקום ה-5 בקרב רב. השם של אשרם החל כבר לעלות בתחום.
שנת הפריצה של אשרם הייתה 2017, מספר חודשים לאחר פרישתה של נטע ריבקין, אחת מפורצות הדרך של ענף ההתעמלות האמנותית בישראל. באליפות אירופה, שהתקיימה בבודפשט רק מספר חודשים לאחר שאשרם התאוששה מפציעה לא פשוטה במיניסקוס, זכתה אשרם בשתי מדליות ארד – בתרגילי החישוק והאלות. אם זה לא מספיק, באליפות העולם של אותה שנה, שהתקיימה בפזארו, זכתה אשרם בארד בתרגיל הסרט והכי חשוב – בארד בקרב רב. אשרם הופכת כעת לתקווה אולימפית שצריך להתחשב בה.
אשרם המשיכה להשתפר ולהשתלט על הענף, תחת המאמנת זוסמן שהופכת כעת גם לפסיכולוגית שלה ולכמו "אמא שניה". היא מראה יציבות בתחרויות וחוזרת עם מדליות בקרב-רב – מה שמראה על יציבות בכל התרגילים הבודדים ועל מוכנות לאולימפיאדה, שכן זו הקטגוריה בה משתתפים במשחקים האולימפיים. באליפות העולם של 2018, שנערכה בסופיה, זכתה אשרם ב-3 מדליות כשהחשובה מהן היא מדליית הכסף בקרב רב. לינוי אשרם היא כעת סגנית אלופת העולם.
מאליפות העולם של 2019, שנערכה בבאקו, חזרה אשרם עם מדליות בכל התרגילים הבודדים. מי שתמיד היו באיזור סביבה הן האחיות התאומות הרוסיות דינה וארינה אברינה, שתמיד נחשבו לאלו שיעמדו על הפודיום לצד אשרם כשתגיע האולימפיאדה. אלא שאז הגיעה הקורונה ודחיית האולימפיאדה בשנה. אשרם עברה באופן לא רשמי "להתגורר" במכון וינגייט, ואפילו נבנה לכבודה אולם ייעודי שישמש אוותה באימוניה ומדמה בדיוק את התנאים שהיו צפויים להתקיים בטוקיו.
בנובמבר 2020 שמה אשרם שוב חותמת על היותה מדליסטית אולימפית פונטציאלית כשהפכה לאלופת אירופה בקרב רב. לפני כחודשיים שיחזרה אשרם את ההישג והוכיחה שהיא בכושר הנכון לקראת המשחקים האולימפיים. היום, לאחר 4 תרגילים שהיו קרובים לשלמות, הוכיחה אשרם לנו ולכל העולם מאיזה חומר היא עשויה.