נושא ההתאמה המגדרית בספורט הופך ליותר ויותר מרכזי בשנים האחרונות, והוא הגיע אפילו עד למשחקים האולימפיים - כשאימן חאליף זכתה במדליית זהב באגרוף, למרות שנכשלה במבחן לזיהוי מין. כעת הנושא מסעיר גם את ארצות הברית, כש-5 קבוצות כבר סירבו לשחק מול סאן חוזה, בשורותיה משחקת הטרנסג'נדרית בלייר פלמינג.
אוניברסיטת נבאדה הייתה אמורה לשחק הלילה (בין שבת לראשון) נגד סאן חוזה, אך השחקניות עצמן ויתרו על המשחק ומסרו לתקשורת: "אנו דורשות לשמור על זכותנו לבטיחות ולתחרות הוגנת במגרש. אנחנו מסרבות להשתתף בכל משחק שמקדם עוול נגד ספורטאיות", כשהן מרמזות כי הסיבה לסירוב לשחק היא בלייר פלמינג.
ולא רק קבוצות ושחקניות יריבות יוצאות נגד ההחלטה לאפשר לפלמינג לשחק עם נשים. יותר מתריסר ספורטאיות, כולל אחת מחברותיה לקבוצה של פלמינג, ברוק סלסר, מאשימות את ה-NCAA, התאחדות ספורטאיות הקולג'ים, בהפרה ביודעין של חוק האוסר על אפליה על בסיס מין בכך שהיא מאפשרת לשחקנית טרנסג'נדרית להתחרות בספורט נשים. סלסר אמרה כי היא לא ידעה שפלמינג טרנסג'נדרית כשהיא חלקה איתה חדר הלבשה.
המכות העוצמתיות שגררו תלונות של היריבות
בכך נבאדה הצטרפה לבתי הספר של דרום יוטה, בויס סטייט, וואיומינג ויוטה סטייט שכולם סירבו לשחק נגד סאן חוזה. פוליטיקאים שזיהו את האירוע מיהרו לעמוד מאחורי הסירובים ולהצהיר שנדרשת הגינות בספורט נשים, אך מי שלקח את זה רחוק ביותר הוא נשיא ארצות הברית לשעבר והמועמד הרפובליקני הנוכחי, דונלנד טראמפ, שהתייחס לנושא.
"ראיתי את ההנחתה שלה, זאת הייתה פצצה. מעולם לא ראיתי כדור טס כל כך חזק, זה פגע בילדה בראש", אמר טראמפ. "אבל אנשים אחרים, אפילו בכדורעף, נפגעו לצמיתות, כלומר, הם ממש נפגעו קשות. נשים משחקות נגד גברים. אבל אתה לא חייב לשחק את הכדורעף הזה. אנחנו נעצור את זה. אנחנו עוצרים את זה. אנחנו מפסיקים את זה לחלוטין. אתה לא יכול לקבל את זה. אתה פשוט חוסם את זה. הנשיא אוסר את זה. אתה פשוט לא נותן לזה לקרות".
הכל החל כשקטעים ממשחקיה של סאן חוזה, במרכזם המכות וההנחתות העוצמתיות של פלמינג, החלו להפוך לויראליים ברחבי הרשת. שחקניות יריבות וגולשים התלוננו על העובדה שבגופה של פלמינג הורמונים גבריים - שמאפשרים לה לחבוט בעוצמה רבה יותר.