השער הרביעי, כמובן, הוא אותו רגע אייקוני בעיקר בזכות החשיבות שלו, אבל אין ספק שמדובר באחד השערים הגאוניים שנכבשו. ליברפול זכתה בכדור קרן וטרנט אלכסנדר ארנולד ניצל את השאננות וחוסר הארגון בהגנה של ברצלונה, כדי למצוא את דיבוק אוריגי בדרך לשער. הגול הזה נבחר ע"י אוהדי ליברפול לגדול בהיסטוריה של המועדון על 130 שנותיו, עובדה לא ממש מפתיעה בהתחשב במעמד ובמשמעות שלו.
"אפילו לא הייתי מתוכנן לקחת את הקרן הזאת", הודה אלכסנדר ארנולד ושחזר. "התכוונתי לזוז כי הדבר ההגיוני לעשות היה לתת לשרדאן שאקירי לקחת אותה. כל השחקנים של ברצלונה לא היו מרוכזים אז שמתי לב לשטח הפנוי וניצלתי אותו. זה היה גול מדהים".
אוריגי עצמו שיתף את הגול מנקודת המבט שלו ואת התיאום עם המבשל. "כשהסתכלתי סביב, שמתי לב שטרנט מרים את הראש. יצרנו קשר עין זריז ויכולתי לראות עליו שהוא הולך לעשות משהו אינסטינקטיבי, אז כשהוא מסר את הכדור ראיתי שהצד השמאלי פנוי", סיפר. "זאת הייתה בעיטה קשה והייתי כל כך שמח לכבוש, הכל קרה כל כך מהר".
רבים טענו שהשער למעשה לא היה חוקי משום שהשופט לא סימן להוציא את הקרן. עם זאת, בדיקה בחוקי הכדורגל מראה שהתנאים לחידוש קרן לא כוללים סימון כלשהו של שופט המשחק ומספיקים ששחקני ברצלונה יהיו בתוך הרחבה שלהם על מנת לחדש את המשחק ואכן כך היה.
אם מסתכלים על התמונות מהמהלך, אפשר לשים לב עד כמה שחקני ברצלונה לא היו מרוכזים, מה שאיפשר את המהלך מלכתחילה. רק שני שחקני ליברפול היו ברחבה כשכדור הקרן נשלח, לעומת שמונה שחקני שדה והשוער מארק אנדרה טר שטגן, שמחא כפיים ודרש ריכוז מהשחקנים כשהמסירה כבר הייתה בדרך לאוריגי.
אלכסנדר ארנולד, כאמור כבר היה בדרך לזוז ולתת לשאקירי לקחת את הקרן וניתן לראות אותו לוקח מספר צעדים הצידה, אבל ברגע שהוא מזהה את השטח הפנוי ואת אוריגי בתוכו, הוא פועל בשבריר שנייה ושולח כדור ארוך ומדויק שפוגש את החלוץ.
המסירה של אלכסנדר ארנולנד לא הייתה חזקה במיוחד ובניגוד לקרנות רגילות שמוגבהות כלפי פנים, הוא סובב אותה בבעיטה שטוחה כלפי חוץ. רגעים של גאונות שהובילו לאחד הרגעים האייקוניים בליגת האלופות.