(איגוד השייט) (צילום: ספורט 5)
(איגוד השייט) | צילום: ספורט 5
(Sailing energy) (צילום: ספורט 5)
(Sailing energy) | צילום: ספורט 5
אחד מהענפים האולימפיים המסקרנים ביותר במשלחת הישראלית לאולימפיאדה בפריז הוא גלישת הרוח. על פי הנהלים, יוכלו לצאת למשחקים האולימפיים מתמודד אחד למדינה בגברים, ומתמודדת אחת למדינה בנשים, זאת לעומת ענפים רבים אחרים. מחר (שני), אליפות העולם בגלישת רוח בלנזרוטה תיפתח, ובמשך כשבוע תימשך התחרות שתיקבע את זהות הנציג והנציגה הישראלים לפריז.  

בגזרת הנשים המאבק צמוד מאוד וקשה, כששלוש גולשות מתחרות על הכרטיס האולימפי - שחר טיבי, קטי ספיצ׳קוב ושרון קנטור. טיבי היא אלופת העולם לשנת 2023, קנטור זכתה בתחרות ההכנה האולימפית ב-2023 ובמדליית הכסף באליפות אירופה, וספיצ׳קוב סגנית אלופת העולם לשנת 2023 שכבר ייצגה את ישראל בטוקיו 2020.  נכון לסוף שנת 2023, קנטור מדורגת במקום הראשון בעולם, ספיצ׳קוב שישית, וטיבי במקום השמיני.

נבחרת הנשים של ישראל נחשבת לנבחרת הטובה והחזקה ביותר בעולם, כשכמעט בכל תחרות ישנה ישראלית אחת לפחות על הפודיום. מבחינת הדירוג הפנימי של איגוד השייט, בראש עומדת שרון קנטור עם 56 נקודות, אחריה שחר טיבי בפער של נקודה אחת בלבד, ושלישית ניצבת ספיצ׳קוב שמחזיקה ב-41 נקודות. מבחינת שלוש הגולשות, אליפות העולם בלנזרוטה הוא שיוט אולימפי לכל דבר ועניין. מי שתגיע באליפות להישג הטוב ביותר ככל הנראה תהיה זאת שתזכה בכרטיס לפריז. 

ככל הנראה כיוון שלאור הישיגיה בשנת 2023, קנטור מחזיקה באופצייה בה היא תוכל לממש את כניסתה למשחקים האולימפיים בעקבות זכייתה בזהב בתחרות ההכנה האולימפית ב-2023, ובצירוף מדלייה בלנזרוטה אם תהיה כזו. אלה יחד יוכלו להאפיל על הישיגיהן של טיבי וספיצ׳קוב במידה ויגיעו למעמד טוב יותר משל קנטור באליפות.  
 
מאמן הנבחרת שחר צוברי שיתף: ״אליפות עולם בשנה האולימפית שהיא האחרונה בקמפיין, היא בעצם תחרות הקריטריון האחרונה שתקבע את זהות הנציגה הישראלית לפריז. הקרב צמוד בין שחר טיבי ושרון קנטור, קטי ספיצ׳קוב מאחוריהן בפער קטן. הציפיות והמטרות הן שהישראליות יהיו בעשירייה, ולסיים עם לפחות שתי מדליות״. 
בנוגע למאבק הצמוד מאוד בין שלוש המובילות אמר צוברי: ״המאבק יהיה מאוד מאוד קשה. כל אחת מהן ראויה, טובה, ויכולה לעמוד על הפודיום וגם על ראש הפודיום. מי שתראה אורח רוח ונחישות היא זאת שבסוף תנצח גם את התחרות וגם את המבחנים הפנימיים שלנו. אני מקווה ומצפה שיהיה ״פייר פייט״ במים. הרבה כבוד והערכה יש ביניהן, אני מקווה שזה יישמר לתחרות״. 

בגזרת הגברים התמונה ברורה יותר מבחינת דירוג המתחרים. תום ראובני, יואב כהן ויואב עומר מתחרים על הכרטיס האולימפי, כשבראש הדירוג הפנימי עם 20 נקודות נמצא יואב עומר, אחריו תום ראובני עם 6 נקודות, ויואב כהן שייצג את ישראל בטוקיו 2020 ממוקם שלישי עם שתי נקודות בלבד. אך כאמור גם אצלם, המצב יכול להשתנות בהתאם להישגים. 

שי בובר יו״ר איגוד השייט שיתף לקראת התחרות: ״עד היום נבחרת הנשים עשתה 4 מדליות בשתי אליפויות העולם האחרונות. דניאלה פלג, מאיה מוריס, שחר טיבי וקטי ספיצ׳קוב. שרון קנטור ותמר שטיינברג עשו מדליות בתחרות ההכנה האולימפית. כך שאי אפשר לדעת כבר מה יהיה. כל אחת יכולה בכל יום נתון לעשות תחרות טובה. אין ספק שאנחנו מכוונים למדליה אחת לפחות באליפות. לחזור מכל אליפות עולם עם מדליה במשך 3 שנים זה בהחלט יהיה מדהים״.

״התחרות הזאת היא מבחן אולימפי. אנחנו באיגוד קבענו שלא הכל זה מתמטי, יש גם המלצת מאמן. זה מכל מיני סיבות, כשביניהן גם סיבות היסטוריות וגם סיבות טכניות. בגדול, הכל פתוח אצל הנשים. מספר ימים לאחר האליפות  וועדת ההמלצה. בוועדה נכללים בין היתר אלי צוקרמן המנהל המקצועי, דני אורן מנהל היחידה לספורט הישגי, שמשון ברוקמן, מעיין דוידוביץ׳, והיועצת המשפטית של האיגוד. הוועדה אמורה לקבל את המלצת המאמן ולהחליט אם היא מאשרת אותה או לא״. 

באשר לנבחרת הגברים אמר בובר: ״יש תחרות צמודה בין שלושת הגולשים יואב עומר, תום ראובני ויואב כהן. כל אחד מהם יכול להיכנס בתחרות לעשרירייה הראשונה. הציפייה היא לשני גולשים בטופ 10, ואחד בטופ 5. עד היום לא היינו במעמד של מדליה, התחרות עם המתמודדים משאר המדינות קשה מאוד. גם אצל הגברים הכל פתוח מבחינת המאבק על הכרטיס״. 

יו״ר האיגוד הוסיף: ״נקווה שהתחרות תהיה הוגנת בין הגולשים שלנו, הצוותים המקצועיים תדרכו אותם. המדינה נמצאת במצב לא פשוט בכלל, יש משמעות וחשיבות גבוהה להצלחה של הספורטאים לעשות את ההכי טוב שאפשר. אני מאחל בהצלחה לכולם, ושנראה את דגל ישראל על הפודיום, זאת תהיה ההסברה הכי טוב״.