עבור מתאמנים רבים בחדר הכושר, הצעקה, נהמה או אנחה בזמן מאמץ גופני הינו אקט שכיח שמהווה חלק בלתי נפרד מהאימון. כזה הנתפס כפעולה פיזיולוגית ובלתי נשלטת. אלא שמחקר חדש שנעשה בישראל מראה כי הפעולה השכיחה הזו היא עוד גורם המבדיל בין גברים לנשים במרחב הציבורי.
ד"ר אסף לב מהחוג לספורטתרפיה מהקריה האקדמית אונו, בשיתוף פרופ' אסתר הרצוג מהמכללה האקדמית צפת, בחנו במשך 3 שנים מתאמנים בגילאי 17–40 במספר חדרי כושר בת"א. המחקר בחן את ההשלכות החברתיות והתרבותיות המתלוות לאנחות בזמן מאמץ גופני וההבדלים המגדריים הנגזרים מכך. המחקר מצא קשר ישיר בין הצעקה לבין חיזוק זהויות מגדריות, שליטה מרחבית, כינון יחסי כוחות מגדריים וחתירה אחר הכרה חברתית.
כך למשל טום, אחד המתאמנים, סיפר כי בתחילת דרכו בחדר הכושר הפציר בו אחד המאמנים להפיק אנחות בזמן הרמת המשקולות: "תשמע, אתה חייב להוציא קול במהלך המאמץ, זה מאוד חשוב, לא רק כי זה בריא יותר אלא גם כי תוכל להרים יותר. צעק כמו גבר, אל תתבייש!".
מנגד, המחקר מצא שכאשר נשים בחדר הכושר הפיקו אנחות בזמן מאמץ גופני, נתפס הדבר בקרב כלל המתאמנים כאקט מיני, פרובוקטיבי המערער על זהותן הנשים. לאור זאת המתאמנות הסבירו כי הן מנסות להימנע מלצעוק בזמן אימון בחדר הכושר, מתוך חשש לסנקציות מצד סביבת חדר בכושר.
זואי, מתאמנת בחדר כושר, מסבירה: "אני נמנעת מלהשמיע אנחות בזמן מאמץ גופני במהלך האימון בחדר הכושר. אני חוששת מהתגובה של המתאמנים הגברים שמתאמנים לצידי. אני חוששת שהמתאמנים יאזינו וידמיינו כיצד אני נראית ונשמעת במהלך קיום יחסי מין, תכלס אני יכולה להבין אותם", סיימה בהומור.
אדם, אחד המתאמנים בחדר הכושר אושש את החשש של זואי ואמר: "כשאני שומע אישה נאנחת בחדר כושר בזמן מאמץ אני אוטומטית חושב על סקס. האנחות הללו מחזירות אותי אל עולם הטניס שבו אני וחברי נהגנו לצפות בהנאה בטניסאית מריה שראפובה בסיפוק רב".
באמצעות האנחה בזמן מאמץ גופני המחקר מספק תמונת מראה על יחסי הכוחות המגדריים בחדרי הכושר. אחת הטענות המרכזיות של מחקרו של ד״ר לב היא כי הצעקה היא תהליך של למידה חברתית (סוציאליזציה) המתבצעת באופן נשלט ובהתאם לסיטואציה במסגרת ניהול הרושם בחדר הכושר. הוא מפריך את הטענה המקובלת כי הצעקה בעת מאמץ גופני בחדר הכושר מתרחשת בוואקום חברתי, קרי באופן בלתי נשלט ובלתי אמצעי.
ד"ר לב מסכם: "על אף שבשנים האחרונות ניתן לראות יותר נשים וגברים שמתאמנים יחדיו במרחב משותף, עדיין קיים אי שוויון מגדרי בחדר הכושר. נשים צריכות להרגיש בנוח לצעוק בזמן מאמץ ללא כל חשש מסטיגמות או תגובות שליליות בחדר הכושר".