אחרי 50 שנה - משפחות חללי 11 הנרצחים בטבח באולימפיאדת מינכן 1972 בדרך לקבל פיצויים מממשלת גרמניה. בשבועות האחרונים מתנהל משא ומתן בין משפחות החללים, בראשן אילנה רומנו אלמנתו של מרים המשקולות יוסף רומנו ז"ל, לבין ממשלת גרמניה. לאחר שהסכום הראשוני שהוצע היה נמוך מאוד לטעם המשפחות, הן כבר הודיעו שלא יגיעו לטקס הזיכרון לציון 50 שנה לטבח במינכן.
אלא שכעת, הגישה הממשלה הצעה חדשה של כ-28 מיליון יורו שיחולקו בין השארים והמשפחות הסכימו למתווה ובכל זאת יטוסו לטקס. הכרזה רשמית על השתתפות בטקס הזיכרון במינכן נמסרה מהוועד האולימפי: "50 שנה אחרי הטבח הנורא המטוס הרשמי של משלחת ישראל ייצא לטקס הזיכרון".
יעל ארד יו"ר הוועד האולימפי בישראל: "50 שנים חיכו המשפחות שהצדק ייעשה כדי להקל על מעגל הכאב הנורא שהחל ברצח הספורטאים במשחקים האולימפיים במינכן. תחושות האובדן חקוקות אצל המשפחות ובציבור הישראלי ונותרו כפצע פתוח מדמם".
שר התרבות והספורט חילי טרופר: "לאחר חמישים שנה, הצדק מתחיל לצאת לאור. גרמניה מכירה בחלקה באחריות על הרצח הנורא שהתרחש על אדמתה, היא תאפשר נגישות לחומרים חסויים אודות אירוע הטרור ותעניק פיצוי כספי הוגן למשפחות החללים. משפחות החללים שנאבקות כבר שנים שהצדק יצא לאור, זוכות סוף סוף להכרה בכאבם וליחס מכבד מממשלת גרמניה. יחד איתם נגיע בשבוע הבא לטקס במלאת חמישים שנה לרצח, נזכור את יקיריהם ונוודא שי״א החללים ואירוע הטרור בכפר האולימפי לא ישכח. אני מודה לנשיא המדינה, לוועד האולימפי ולכל השותפים בהגעה לסיכום הראוי ושולח חיבוק וחיזוק למשפחות החללים".
ההצעה הקודמת הייתה בגובה של כ-10 מיליון יורו, הכוללים בתוכם תשלומים שכבר שולמו למשפחות בעבר. קנצלר גרמניה, אולף שולץ, אמר במסיבת עיתונאים: "אני לא יכול להגיד יותר מדי בסיטואציה הנוכחית, אבל רק יכול להגיד שאנחנו מאוד מצטערים על המקרה הנורא וכבר התנצלנו בעבר. אנחנו רוצים לסיים את המשא ומתן שיהיה לשביעות רצון כל הצדדים".
באולימפיאדת טוקיו בשנה שעברה הוזכר לראשונה הטבח בתוך טקס הפתיחה הרשמי, דבר שלא השאיר עין יבשה בישראל.
ב-5 בספטמבר 1972 פרצו לכפר האולימפי במינכן מחבלים פלסטיניים של ארגון "ספטמבר השחור". הם רצחו שני ספורטאים מהמשלחת הישראלית ולקחו 9 בני ערובה נוספים, שנרצחו מאוחר יותר לאחר התערבות של משטרת גרמניה. מיד לאחר המתקפה שילמה ממשלת גרמניה כ-2 מיליון יורו למשפחות הקורבנות.