sportFive1130294 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
sportFive1130295 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

אחרי טל בנין ונטע ריבקין, עידן ורד מצטרף ומציע לכם מתכון שידריך אתכם לאכול נכון, והפעם: צ'ילי קון קרנה. מדובר בנזיד מקסיקני חריף ועשיר בטעמים, שאולי נראה מורכב להכנה, אך למעשה הוא פשוט ויודע לקבל אליו באהבה תוספות ורכיבים מגוונים. בתוספת אורז או בתוך טורטיה עם גוואקומולי ועגבניות הוא הופך לארוחה משביעה של ממש.

חומרים:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון גס
1 בצל קצוץ
1/2 שקית גזר מגורד טעם הטבע
1 פלפל חריף טרי קצוץ
1 שן שום קלופה טעם הטבע לפחות (אפשר יותר לפי הטעם) – קצוצה דק
1/2 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 קופסה שעועית אדומה מבושלת טעם הטבע
1/2 קופסה שעועית לבנה מבושלת טעם הטבע
500 גרם מחית עגבניות טעם הטבע
1 בקבוק בירה
2 קוביות שוקולד מריר – לפחות 70% מוצקי קקאו
1/2 חבילה כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שאטה גרוס אם רוצים יותר חריף
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה
בסיר רחב מטגנים בצל וגזר בשמן זית עד הזהבה, מוסיפים פלפל חריף, שום, כמון, צ'ילי גרוס ופפריקה ומטגנים עוד דקה, מוסיפים בשר ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות עד שהבשר מתפורר ומשנה צבע. מוסיפים את מחית  העגבניות ומערבבים עוד 3 דקות.

מוסיפים את השעועית האדומה והלבנה ואת הבירה, מתבלים במלח ומבשלים כ – ½ שעה, עד לקבלת תבשיל סמיך, אם צריך מוסיפים מים.

מתקנים תיבול במלח ופלפל שאטה גרוס, מוסיפים כוסברה ושוקולד ובוחשים עד שהוא נמס.
מומלץ להגיש עם אורז, פסטה או טורטיות, לצד סלסה עגבניות וגוואקמולי (ממרח אבוקדו).