בין כל הסיפורים האנושיים, מרגשים ודרמטיים שקיימים בספורט, פורצים מדי פעם גם אלה שממש משפיעים על החברה ויכולים לשנות באמת את המקום שבו כולנו חיים. אחד שכזה הוא סיפורה של שופטת הכדורגל ספיר ברמן, לשעבר שגיא ברמן, שתחשוף מחר (שלישי) את סיפורה כאישה טרנסית. בעקבות החשיפה, חזרנו לכמה סיפורים של ספורטאים טראנסים פורצי דרך.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אחת מהחלוצות הראשונות בתחום היא הטניסאית האמריקאית רנה ריצ'רדס. היא נולדה ב-1934 כריצ'ארד רסקינד ואחרי קריירה צבאית במהלכה גם הפכה לדוקטור, היא פנתה לכיוון קריירה מקצוענית בטניס. עוד לפני שעברה את הניתוח לשינוי מין היא נודעה בכך שנאבקה בשנות ה-70 להכרה בה כאישה – על אף התנגדות התאחדות הטניס העולמית.
בשנת 1976 היא שיחקה לראשונה כאישה בסבב הטניס הבינלאומי ובשיאה הגיעה למקום ה-20 בעולם בדירוג. כסמל למאבק שילוב הטרנסג'נדרים בענפי הספורט היא הופיעה בתכניות טלוויזיה, סרטים וכתבה ספרים שתורמים עד היום למאבק בשיוויון. אגב, לאחר פרישתה היא אימנה לתקופה מסוימת את מרטינה נברטילובה והובילה אותה לשני תארי ווימבלדון.
הכדורגלנית הראשונה בארגנטינה
ממש בשלהי השנה שעברה עלתה בארגנטינה לכותרות הכדורגלנית מארה גומס, הטרנסג'נדרית הראשונה שעולה לשחק בליגה המקצוענית במדינה. התהליך של גומס לעלות לשחק לא היה פשוט בכלל. המקרה של הכדורגלנית בת ה-23 נידון בהתאחדות המקומית, בפיפ"א ואפילו בוועד האולימפי הבינלאומי וכולם חזרו עם מסקנה אחת – צריך לאפשר לה לשחק בליגת הנשים, למרות שנולדה כגבר.
עיקר הדיון סביב שילוב הטרנסג'נדרים בספורט במגדר בו הם מזדהים מגיע על סמך שאלת היתרון הפיזי וזה בדיוק הדיון שעלה לכותרות בארגנטינה לפני משחקה הראשון של גומס. המחקרים שמתפרסמים בנושא בעולם מסבכים את הסוגיה, כשלאחרונה פורסם מחקר שאומר שגם ספורטאיות שלקחו במשך כשנתיים תרופות להפחתת כמות הטסטוסטרון שמרו על יתרון מסוים לעומת נשים אחרות במבחני ריצה.
הבינלאומית
אחד הסיפורים המרתקים בעולם הוא של טיפאני אבראו, שחקנית הכדורעף הברזילאית שצפויה לייצג את מדינתה במשחקים האולימפיים בטוקיו בקיץ הקרוב. עוד לפני שעברה את הניתוח לשינוי המין, אבראו שיחקה כבגבר בליגות הראשונות בברזיל, פורטוגל, ספרד וצרפת. ב-2017 היא קיבלה לראשונה את האישור לשחק כאישה והגיעה כאמור עד לנבחרת הלאומית.
ב-2018 היא רצה לפרלמנט הברזילאי מטעם המפלגה הדמוקרטית והיא אחת ממובילות המאבק לשילוב הספורטאים הטרנסג'נדרים בעולם כיום. ביוני בשנה שעברה זכתה לכבוד כשנכנסה לרשימת 50 הנשים המשפיעות בעולם של קהילת הלהט"ב.