היסטוריה. מרימת המשקולות הניו זילנדית לורל הוברד, בת 43, העפילה הלילה (בין ראשון לשני) לאולימפיאדת טוקיו ותהפוך לספורטאית הטרנסית הראשונה שתתחרה באירוע הגדול בעולם. היא תתחרה במקצה הנשים במשקל 87+ ובנוסף תהיה גם המתחרה המבוגרת ביותר במקצה.
"אני אסירת תודה על התמיכה מכל תושבי ניו זילנד", אמרה הוברד מיד לאחר שקיבלה את הבשורה כי השיגה את הקריטריון האולימפי. "התמיכה, העידוד והאהבה שקיבלתי לאורך הדרך גרמו לי לראות מבעד לאפלה ולהשיג את היעדים שלי".
ההעפלה של הוברד לאולימפיאדה התאפשרה לאחר שהמארגנים ביצעו כמה עדכונים בקריטריונים. הוברד הורחקה מאירועים אולימפיים מאז 2015, מכיוון שרמת הטסטוסטרון בגוף שלה הייתה גבוהה מהמותר עבור ספורטאיות טרנסיות (10 ננומוליות בכל ליטר דם ב-12 החודשים שלפני התחרות). מדענים, עורכי דין וההתאחדות הניו זילנדית התערבו לטובת הוברד - וכעת המלחמה הזו נושאת פרי.
"הבנו שזהות מגדרית בספורט היא דבר מאוד רגיש ומורכב", אמר קירן סמית, נשיא הוועד האולימפי הניו זילנדי, מיד לאחר ההעפלה של הוברד למשחקים. "הסוגיה הזו דורשת איזון בין זכויות אדם והגינות במשחקים. בניו זילנד יש לנו תרבות חזקה של לשלב ולכבד את כולם".
אבל לא כולם שותפים, כמובן, לאמירות הללו. ארגון עורכי דין הקורא לעצמו "שמור על ספורט הנשים באוסטרליה-אסיה" קטל את השילוב של הוברד במקצה הנשים האולימפי. "זו מדיניות פגומה של הוועד האולימפי שמאפשר שילוב של מי שנולד כגבר אך מגדיר את עצמו כאישה להתחרות לצד נשים שנולדו נשים". אנה ונבליחן, מרימת משקולות בלגית, אמרה בחודש שעבר: "לאפשר להוברד להתחרות לצד נשים זה כמו בדיחה גרועה".
בקרוב יוכל לעלות מספר הטרנסג'נדרים באולימפיאדה ל-2, והכדורגלנית הקנדית קווין, שנולדה כגבר ואחרי התהליך משחקת בנבחרת הנשים, תנסה להעפיל עם נבחרתה לטורניר האולימפי. טרנסג'נדרית נוספת, רוכבת האופניים האמריקאית צ'לסי וולף, נמצאת ברשימת הרוכבות של ארצות הברית לאולימפיאדה, אך נכון לעכשיו היא רק גיבוי למקרה שרוכבת אחרת תיפצע או לא תוכל להתחרות.