(אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

אחרוני המשלחת הישראלית במשחקים האולימפיים בפריז 2024, תום ראובני ונבחרת ההתעמלות, אופיר שחם, דיאנה סברצוב, הדר פרידמן, שני בקנוב והקפטנית רומי פריצקי, שנשאה אמש (ראשון) את דגל ישראל בטקס הסיום יחד עם השייט שזכה במדליית הזהב, נחתו בנמל התעופה בן גוריון, שם ציפתה להם קבלת חמים גדולה ומרגשת.

ראובני ופריצקי ומאמניהם גל פרידמן ואיילת זוסמן, נשאו דברים במסיבת עיתונאים, ויחד עם יעל ארד יו״ר הוועד האולימפי, גילי לוסטיג - מנכ״ל הוועד האולימפי, דני אורן - מנהל היחידה לספורט הישגי, שי בובר - יו״ר איגוד השייט, אבי שגיא - יו״ר איגוד ההתעמלות, הם סיכמו את האולימפיאדה המוצלחת ביותר של ישראל. 

איילת זוסמן: "אני כל כך מתרגשת להיות במעמד הזה לראות את הפירגון והתמיכה והאהבה וכמות ההודעות שמרעיפים עלינו, כל כך מרגש. בראש ובראשונה אני רוצה להודות לצוות האימון שבלעדיהם זה לא היה קורה, צוות המאמנות הכי חזק בעולם. מעבר לכך שהבאנו מדליה בקבוצתי ועשינו היסטוריה יש גם את לדריה אטמנוב - שסיימה במקום החמישי בקרב רב ואני גאה בדרך שלך ועל הבנאדם שאת, הפייטרית שאת והוצאת מעצמך 100%, תודה לך. וגם ללינוי אשרם בקבוצתי שעזרה לנו מאוד. התחרות הייתה באמת קשה ומעבר למצופה תודה לכם".

רומי פריצקי, קפטנית נבחרת ההתעמלות: "תודה לכל מי שהגיע, לא מובן מאליו כל ההערכה שאנחנו מקבלים, זו הייתה חוויה בלתי נשכחת, היה קשה ולא הלך קל, אבל עם עבודה קשה מגיעות תוצאות. אני מאמינה שכל אחת מאיתנו נהנתה וחוותה את זה בצורה הכי טובה, אלו חוויות לכל החיים. מודה לכל אחת ואחת על שהיינו אחת בשביל שנייה, ברגעים הכי קשים והיו המון כאלו וידענו להרים את עצמנו ולהגיע הכי רחוק שאפשר, ולהצליח במצבים של כאבים ופציעות, תמיד ידענו להחזיק אחת את השנייה. בתחרות הייתה לנו אחריות על הכתפיים ובזכות הצוות שתמך בכל בחינה והצליח להחזיק אותנו מפוקסות גם בפן המנטאלי, חדורות מטרה וחזקות כדי שנוכל להראות את העבודה הקשה שעשינו, אין לי מילים להביע את הערכתי.

תום ראובני: "תודה לכל מי שהגיע לכאן, מחמם את הלב לראות אתכם פה, לא הגעתי לכולם אבל מוסר מעומק ליבי תודה לכל מי שהגיע. הפתעתי את רובכם שאני עומד כאן היום, אף אחד לא באמת ציפה והאמת שגם אני לא כל כך ציפיתי, אבל יש עוד 87 ספורטאים שכולם עבדו מאוד מאוד קשה להגיע לאולימפיאדה ולתת שם הכל. אולי לא כולם מקבלים את תשומת הלב שאני מקבל אבל מגיע להם כל כך הרבה כי הם עבדו מאוד קשה, אני ממש זוכר את עצמי לפני השיוט המכריע בגמר, חשבתי על כל מדינת ישראל שאני עושה זהב לא רק בשבילי. אני פה בזכות החיילים שנלחמו, אני שולח חיבוק חם למשפחות הנופלים שבזכותם אני פה ובזכותם יצאנו לאולימפיאדה. אי אפשר היה לעשות את זה לבד אז תודה לכל מי שעזר.

גל פרידמן: "מעמד מאוד מרגש ואני מאוד מתרגש, שמח להודות לכולם על התמיכה בבית ולכל המדינה שתמכה ועודדה מרחוק, היה לנו חשוב בעיקר לשמח את המדינה בתקופה הזו. תודה לשי ולמנהל המקצועי אלי ולאיגוד השייט על העבודה הקשה האמון לכל אורך הדרך. לחברי הנבחרת שעזרו לנו בהכנה, לדדי שעזר באימונים, כמובן לתום שברגע האמת הצליח להתעלות על עצמו ונתן לכולנו גאווה אדירה".

יעל ארד - יו״ר הוועד האולימפי: "תודה רבה לכל מי שהגיע לכאן בשמי ובשם חבריי, יש המון שהגיעו וזה לא סתם, כי בספורט הישראלי יש הרבה שותפים וגופים שמשקיעים אז תודה לכולם קודם כל.

אני רוצה להגיד תודה גדולה במיוחד למי שאתם לא רואים אלה שמאחוריי הקלעים, אנשים שליוו אותנו ובלעדיהם לא היינו יכולים לעשות את מה שעשינו בלי יחידות האבטחה של מדינת ישראל, אנשים שאיפשרו לכולנו לעשות את העבודה שלשמה הגענו לפריז, בלעדיהם לא הייתה לנו היכולת להביא את הפוטנציאל שלנו לידי ביטוי.

הגענו לפריז אחרי שנה מאוד מאוד קשה, וכשנסענו לשם והצבנו רף 4-5 מדליות הרימו גבה ושאלו אם אנחנו רוצים להציב רף גבוה מטוקיו כי השנה אולי פגעה בהכנות ודבקנו בתחזית הזו כי האמנו שהמשלחת טובה מאוד, כמו שראיתם המשלחת הזו הייתה ומעבר לכל דימיון הספורטאים הישראלים והשפורטאיות הוכיחו שהקרוח הישראלית היא משהו שלא ניתן לעצור דווקא בימים אלו, ההתעלות הייתה מקסימלית מעל ומעבר, זה פרי של הרבה מאוד הכנות ומאמצים ולא דברים שקורים בחלל ריק, כל המשלחת התעלתה ועבדה מאוד קשה, הביאה הרבה מאוד השראה וכבוד למדינת ישראל.

כששואלם מהי מדינת ישראטל אז זה חלון הראווה שלה נחישות עבודה קשה סבלנות ולדבר על קשיים, מה שראינו במשלחת אלו הפנים היפות והמדהימות של העם שלנו, לכולנו יש במה להתגאות. אני רוצה דווקא היום לפנות להורים ולמחנכים שמסתכלים על המשלחת הזו, הספורט הוא כלי חינוכי לבניית אישיות, עושה את הנוער שלנו טוב, יכול להתמודד עם קשיים, לא כולם מגיעים למדליות אולימפיות אבל אני קוראת לכם להצטרף. יש לנו מגוון גדול של ענפים וזה בדיוק הזמן להצטרף כי במקום שהילדים שלכם יתחילו בספורט משם יתפתחו האלופים הבאים.

נסענו לפריז יחד עם משפחות חללי מינכן שהיו איתנו שם עשינו טקס בינלאומי שם ונתנו השראה לנו ולספורטאיות, זה חלק מהמסורת של הספורט הישראלי. תודה מיוחדת לצוות הספורט ההישגי של הוועד האולימפי, של האיגודים".

גילי לוסטיג - מנכ״ל הוועד האולימפי: "מאוד מרגש לראות פה כל כך הרבה כלי תקשורת תודה גם לכם על הסיקור היפה והנרחב, אני רוצה לחזק את דברי יעל בנושא האבטחה, אנחנו מאוד שמחים אומנם על ההישגים חסרי התקדים שברנו המון שיאים בהרבה תחומים ואנחנו מאוד גאים בזה, אני אומר בשם כל חבריי שהדבר הכי חשוב לנו שחזרנו הביתה כולנו בשלום, זו הייתה משימה והרבה מאוד אנשים איפשרו לספורטאים לממש את הפוטנציאל שלהם.

רוצה לציין בלי יוצאים מן הכלל את שכולנו היינו בתחושת שליחות אחרת לגמרי בתקופה הזו, כולנו מודעים למצב האבסורדי הזה, בזמן מלחמה והספורטאים שלנו מתחרים, כולנו שמחים וצוהלים אבל לא האמנו שניסע למשחקים האולימפיים מבלי שהחטופים יחזרו, דיברתי עם המדליסטים וזה קשה אפילו לשמוח, מה שקרה במג'דל שאמס לאחים ואחיותינו הדרוזים ובתוך זה צריך להתחרות, כולנו מייחלים להשבת החטופים.

יש פה גיבורים אמיתיים שהביאו מדליות ושמחה למדינת ישראל אבל הגיבורים האמיתיים אלו עם האפוד בשדה הקרב, הספורטאים צריכים לתת כח אהבה וגאווה לכלו שלובשים אפוד. אנחנו מחזקים אותם אוהבים אותם ומייחלים להחלמת הפצועים.

לוסטיג ואורן, יכולים להיות מרוצים מאוד (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
לוסטיג ואורן, יכולים להיות מרוצים מאוד (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5
אבי שגיא - יו״ר איגוד ההתעמלות: "אני רוצה להתחיל ולברך את ההורים של הספורטאים, בלעדיהם הילדים שלהם לא היו מגיעים לאן שהגיעו, לוועד האולימפי שתמך ולוינגייט שסבלו אותנו 3 שנים ונתנו לנו הכל, בזכותם אנחנו גם יושבים פה. תודה לשר הספורט מיקי זוהר שתמך וממשיך לתמוך וקיבלנו ממנו הכל. לחברי ההנהלה שלי, לשדות התעופה ותודה רבה לעם ישראל".

דני אורן - מנהל היחידה לספורט הישגי: "שלושה שבועות לא פשוטים בפריז, אחרי הדברים של יעל ושל גילי, אני אוסיף על הצד המקצועי. היה לנו מחזור אולימפי של שלוש שנים, המשחקים בטוקיו הסתיימו ב-2021, הצפי היה של 4-5 מדליות בעקבות זה. היו לנו בחדרי חדרים בשיחות פנימיות על אותם ספורטאים שיכלו להביא מדליה אבל הם לא באנקרים, מה שמדהים פה שכל אלו שסימנו כבאנקרים והאמנו שיביאו מדליה אכן הביאו, זה לא פשוט לפגוע 100 מ-100. 

זה הישג גדול של הספורטאים, המערכת, המעטפת, כמו שלכל חייל קרבי יש אנשים שעוטפים אותו, גם פה, רפואה, פסיכולוגים ומאמנים כמובן, ברמה הגבוהה ביותר. היו לנו הישגים מדהימים, הקו הזה של המדליות, ללוס אנג'לס צריך לנסות לעלות אותו ויש לנו את כל הכלים לעשות את זה. מה שיפה היה לראות זה את מערכת הוועד האולמיפי במדינה האיגודים מנסים ומצליחים למרות ימים קשים לאפשר לספורטאים להתחרות ולהתאמן בעזרת המדינה וכוחות הביטחון ולהגיע הכי מוכנים למשחקים האלו. 

אנחנו מאוד גאים ששלושה מדליסטים אולימפיים בעבר הובילו את האת הספורטאים למדליות. גל פרידמן, שחר צוברי ואורן סמדג'ה, על אף האובדן הכבד שחווה. אנחנו יכולים להיום גאים שהצבנו יעד ל4-5 מדליות, אמרו לשמרות ההתקדמות של הספורט ההישגי אולי זה גבוה מדי בגל התקופה, אבל הנה חזרנו עם 7 מדליות".

שי בובר - יו״ר איגוד השייט: "ענף השייט, הגיע עם ייצוג בשבעה מתוך עשרה דגמים אולימפיים למארסיי, שזו היסטוריה. לפני 3 שנים ישבתי עם גילי לוסטיג ואמרתי לו שאם נביא את הספורטאים הגדולים ביותר שלנו כמו שחר צוברי וגל פרידמן לאמן יכול להוית שזה יביא לנו מדליות ואני שמח שכך היה. השייט זה ענף שיש בו הרבה שימוש בציוד, תום ראובני למשל מחליף בשנה 10 מפרשים ופויילים וציוד, אני רוצה לבקש ולפנות למשרד הספורט, הגיע הזמן לעשות שינוי בנושא התקצוב וככה נגדיל את בסיס הפרמידה כדי שיהיו לנו יותר ספורטאים פעילים".

אבי שגיא - יו״ר איגוד ההתעמלות: אני רוצה להתחיל ולברך את ההורים של הספורטאים, בלעדיהם הילדים שלהם לא היו מגיעים לאן שהגיעו, לוועד האולימפי שתמך ולוינגייט שסבלו אותנו 3 שנים ונתנו לנו הכל, בזכותם אנחנו גם יושבים פה. תודה לשר הספורט מיקי זוהר שתמך וממשיך לתמוך וקיבלנו ממנו הכל.