ענף השייט הוא באופן מסורתי אחד מהענפים המצליחים ביותר של ישראל במשחקים האולימפיים, אך בלי ששמנו לב מאז שחר צוברי בבייג'ין 2008 - לא היה לנו מדליסט אולימפי בענף. הכל השתנה היום (שישי) כשאותו צוברי הוביל את חניכתו, שרון קנטור, למדליה בפריז 2024. זה הזמן להכיר את המדליסטית החדשה שלנו - מהרגע בו החלה לעסוק בספורט בעקבות שני אחיה, עד הזכייה באליפות העולם, והפודיום במעמד החשוב מכולם.

שרון קנטור (צילום: AP)
קנטור בפריז | צילום: AP

שרון קנטור מיד לאחר הזכייה במדליה: "לי קורזיץ, זה בשבילך! אני שמחה ומאושרת ופשוט לא מעכלת את כל מה שקרה כאן. דרוש המון כדי להיות אלופה אולימפית, אבל הוועד האולימפי תומך והרוב בזכותו. כיף, תראו כמה מדליות. כמות הישראלים שיש פה, - זה חריג בנוף, כיף".

שרון קנטור (צילום: sailing energy)
קנטור | צילום: sailing energy

שרון קנטור (צילום: sailing energy)
קנטור | צילום: sailing energy

קנטור המשיכה: "מ-2018 לא קיבלנו מדליה, ועכשיו קיבלנו שתיים. תום עבד כלכך קשה וכלכך יפה לראות את זה שהעבודה הקשה מגיעה לידי ביטוי. שאר המתחרים נלחצו ממנו וראו שהוא ראוי. קצת דיברנו אני ותום אבל גם נותנים כל אחד את הזמן לעצמו. הוא היה ממש שמח ואני שמחה שהוא זכה. יש לישראלים מנטליות אחרת משאר המתמודדים ואנחנו באים לפה בלי פחד ומראים מה יש לנו. באונו בגישה שזה או עכשיו או לא".

אמא של שרון קנטור, נורית, הייתה הראשונה לברך לאחר העלייה לגמר: "יש לה תשוקה לגלישה, מאוד רצתה להשתתף בתחרות הזאת ולהראות מה היא מסוגלת לעשות. אנחנו מחכים לראות אותה בגמר. היא ילדה רגועה, יש לה שמחה בלב ורצתה לצאת להתחרות".

עד היום, ה-3.2.2024 היה היום הגדול בקריירה של קנטור. בדיוק לאחר שחגגה 21, זכתה גולשת הרוח באליפות העולם, כשהיא מקדימה את קטי ספיצ'קוב וזוכה בכרטיס למשחקים האולימפיים. איגוד השייט, שמאז סיום המשחקים בטוקיו מכריז כי לישראל יש את נבחרת גלישת הרוח החזקה בעולם, הודיע רשמית כי קנטור תקבל את הכרטיס לפריז ובעצם שם עליה את החותמת "מועמדת למדליה".

שרון קנטור (צילום: sailing energy)
קנטור | צילום: sailing energy

קנטור, בתם לאם במקור מאוסטרליה ואב במקור מדרום אפריקה, החלה לעסוק בספורט כבר מגיל צעיר מאוד - בעקבות העובדה כי גם שני אחיה הגדולים עסקו בשייט וגלישה. תחילה היא ניסתה מספר ענפי ספורט אחרים, כמ טניס, כדורסל ואפילו רכיבה על סוסים - אך בגיל 10 החליטה להתמקד בגלישת רוח, וכמה שזה משתלם לה, ולנו, כעת.

"הדבר הכי חשוב עבורי הוא להנות ממה שאני עושה", הכריזה קנטור בראיון לאחרונה. "אני חושבת שהמוטו הזה עזר לי מאוד כל חיי, בעיקר כשרק התחלתי להתחרות באופן מקצועני". קנטור, שכאמור קיבלה תחרות קשה מבית במאבק על הכרטיס לפריז, סיפרה: "אומנם ידעתי שאני טובה, אבל בהתחלה חשבתי שאולי אני לא מספיק טובה כדי לייצג את ישראל. אבל ברגע שזכיתי באליפות העולם והנפתי את הדגל - ידעתי שאני אייצג את ישראל בכבוד".