sportFive1102302 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

בשנה האחרונה, בה הייתי נעול בבית ברובה, הצורך שלי במשחקים עלה בכמה רמות. אני ובת הזוג שלי העברנו את התקופה ה״מיוחדת״ הזאת עם כל הטוב והרע שבא איתה: החרדה, הלחץ, הצחוקים, הסרטים והסדרות, ובעיקר - המשחקים. הקורונה נתנה לי את האפשרות להכיר לבת הזוג שלי את עולם משחקי המחשב: קצת מאריו קארט, משם לאנימל קרוסינג, קצת מריו טניס ועוד ועוד משחקים שעזרו לנו להעביר את הזמן מבלי לטפס על הקירות.

אם זאת אני חשוב שכל גיימר יודע שלפעמים אנחנו צריכים גם את הזמן הזה לבודד את עצמנו מהעולם ולשחק קצת משחקים שמדברים אלינו אישית, ולהישאב לתוכן. התקופה הזאת בה אלו שגרו עם החצי הטוב ביותר שלהם, או אלו עם ילדים/אחים/משפחות, הגבירה את הצורך שלנו למצוא את הכלים הטובים ביותר על מנת לתת לספק לעצמנו את האפשרות הזאת באמת להיעלם לתוך עולם המשחק האהוב עלינו, ועל הדרך, לא להפריע לאנשים שגרים איתנו, ולכן אנחנו צריכים את אוזניות הגיימינג הטובות ביותר שמתאימות לסגנון המשחק שלנו.

בשבועיים שלושה האחרונים, יצא לי ליהנות ולהשתמש בארבעת הדגמים הטובים והפופולריים כרגע בישראל ובעולם, למי שמחפש את אוזניות הגיימינג האלחוטיות הטובות ביותר עד 1000 שקלים. והמתמודדים הם: Razer Blackshark V2 Pro Wireless,  Logitech G Pro X Wireless,  Steelseries Arctis 7P ו-JBL Quantom 800.  בהשוואה שנערוך אנחנו נסקר את ארבעת הקריטריונים החשובים ביותר לדעתי של אוזניות מהסוג הזה: איכות הבנייה ועיצוב, חיי סוללה, חיבורים וסאונד.

בסיום אציין איזה אוזניות הן הטובות ביותר עבורי ואיזה אוזניות לדעתי הן הטובות ביותר עבור כל סוג של גיימר שאני יכול לחשוב עליו. אבל חשוב לזכור:  כל הדעות כאן, הן הדעות שלי בלבד, ואינני יכול להתחייב שהסאונד שאני בוחר כמועדף עליי יהיה המועדף גם על האוזניים שלכם, הקוראים והקוראות. סאונד מועדף זה בסופו של דבר סובייקטיבי ואישי עבור כל אדם.

אז בואו נתחיל!

איכות בנייה ועיצוב
אחד הדברים החשובים ביותר עבורנו הגיימרים זה נוחות. כשאנחנו נשאבים לתוך סשן ארוך, לעוד ראן בריטורנל, לעוד סיבוב בוורזון, או שבדיוק הבוס המעצבן הרג אותנו בדימון סולס ואנחנו חייבים לעבור אותו לפני שמתנתקים, הסשנים האלה יכולים לקחת שעות על גבי שעות, ואנחנו חייבים אוזניות שלא יפריעו לנו בזמן המשחק. כל אחת מבין האוזניות שנבחנו, לוקחות גישה אחרת לחלוטין בכל הקשור לעניין העיצוב האוזניות ולחומרים בהן השתמשו.
 
ה-Razer Blackshark V2 Pro Wireless הן האוזניות הנוחות ביותר מבין הארבעה, אבל במקביל הן אולי האוזניות העדינות ביותר ביניהן, ואני אסביר: רייזר החליטו שעל מנת להשיג מקסימום נוחות הם ינסו להרכיב את האוזניות הקלות ביותר מבחינת משקל כך שלאורך הזמן, המעמסה על הראש שלנו תהיה הפחותה ביותר, והם הצליחו במשימה.

מנגד האוזניות עשויות לחלוטין מפלסטיק, והחלק העדין ביותר שלהן נמצא במוטות ההתאמה של כל אוזניה, שם הציר נע על גבי שתי מוטות פלסטיק סופר דקות שמרגישות גם מאוד שבריריות. בנוסף לזה רייזר החליטו ללכת גם על כריות מש (בד) סופר נוחות וספורטיביות עם שימוש בעור פנימי שעוזר באטימת הסאונד שלא יברח החוצה וירעיש לסובבים אותנו.  מבחינת העיצוב שלהן, רייזר לקחו השוואה מאוזניות של טייסי מסוק קרב, מה שמקנה להם סטייל די מגניב, וההחלטה ללכת עם לוק שחור על שחור על שחור כולל הלוגו של רייזר (בהחלטה לא אופיינית לחברה), הופכת אותן לאוזניות עם לוק אלגנטי למדי.

ה-Steelseries Arctis 7P הולכות עם הפתגם המוכר If something isn’t broke, than don’t fix it – כל ליין האוזניות המעולה יש להגיד של החברה משתמש בפטנט הנהדר שלהם עוד מימי 2016:  האוזניות בעצם בנויות מקשת מתכת חזקה במיוחד והאוזניות עצמן לא יושבות על צירים אותם ניתן להזיז מטה ומעלה, אלא הכוונון מתבצע על ידי רצועת סקי הניתנת להתאמה אישית על ידי המשתמש ובכך בעצם האוזניות יכולות להתאים לכל ראש קיים.

מדובר במנגנון די נוח, אך לא יציב במיוחד, תנועת ראש קטנה יכולה להזיז את האוזניות ממקומם ובכך לאבד טיפה מאטימה אופטימלית בכל רגע נתון. גם כאן כריות האוזניות עשויות מבד מש, ועם אטימת עור מבפנים, מה שמוסיף עוד יותר לנוחות הקיימת. האוזניות עצמן לוקחות את הסטייל ובחירת הצבעים של סוני מקונסולת הפלייסטישן חמש, מה שמבודד אותן מהלוק השחור הדי סטנדרטי של כל האוזניות בשוק, והופך אותן ליפות מאוד לדעתי, החיסרון שלהן זה שהמיקרופון אינו מתנתק אלא בעצם נכנס למעין חור ייחודי שמאחסן אותו שם.

ה-Logitech G Pro X Wireless הפתיעו אותי מאוד לטובה, מדובר באוזניות שעשויות ברובן משילוב של מתכת ופלסטיק (ביחד עם הסטילסיריז הן האוזניות העמידות והחזקות ביותר), עם לוק מסוגנן ויחסית די אלגנטי שלטעמי הופך אותן ליפות ביותר מבין הארבעה. החבילה כוללת שתי סוגים שונים של כריות ספור נוחות הניתנות להחלפה, הראשונות שמגיעות על האוזניות אאוט אוף דה בוקס הן כריות עור אותן אני אישית מעדיף, וכריות מש כמו סטילסיריז ורייזר לימים החמים ביותר בשנה. האוזניות עצמן הן היציבות ביותר מבין הארבעה, וגם כאן אני יכול להיות איתן שעות במלי להרגיש איזושהי תחושת עייפות, ומדובר באוזניות נוחות מאוד.

במקום האחרון נמצא את ה-JBL, מכיוון ומדובר באוזניות כבדות שמורכבות לחלוטין מפלסטיק ולוק שצועק ״היי, שלום, אני גיימר, נעים להכיר״, אך עדיין מדובר באוזניות נוחות מאוד! עבור סטרימרים או בקרב הקהל הצעיר יותר זה די נחמד, אבל כשאני צריך להתחבר לפגישת עבודה זה טיפ-טיפה לא מתאים.

כמובן ניתן לכבות ולהתאים אישית את הצבעים של אורות ה-RGB דרך התוכנה החביבה של JBL שקיימת רק למחשב ווינדוס. בנוסף מדובר באוזניות היחידות שלא ניתן להסתיר/לנתק את המיקרופון שלהן, שגם כאן לצערי מדובר בהחלטה קצת פחות טובה שמוסיפה ללוק המעט מגושם.

מבחינת כפתורי שליטה ומדיה, כל האוזניות מגיעות עם מערך של גלגלי ווליום כאלה ואחרים, כפתורי כיבוי/הדלקה, וכתפור מיוט. זאת אומרת שכל אחת מן האוזניות נותנת למשתמש את האפשרות לשלוט בכל מה שקשור לרמת הסאונד של האוזניות מבלי להיכנס להגדרות התוכנה, שזה מבורך ומעולה.

נקודות בונוס כאן תלך לסטילסיריז שהוסיפה גלגל ווליום נוסף שמתמקד ב-Sidetone – פיצ׳ר שמאפשר לנו לשמוע את עצמנו תוך כדי חבישת האוזניות, כך שנוכל בעצם להיות בבקרה האם אנחנו צועקים/ כמה טוב שומעים אותנו בזמן אמת. כל שאר האוזניות נותנות לנו את האפשרות לעשות את אותו הדבר רק דרך התוכנה שלהן במחשב, כך שהסטילסיריז הן האוזניות היחידות שנותנות לנו את האפשרות ליהנות מזה בקונסולות הדור הבא, שזו נקודה חשובה ביותר!

הדירוג סופי: רייזר/סטילסיריז – 1
לוג׳יטק – 2
JBL – 3

החיבורים
בקטגוריה הזאת אנחנו נבחן ונעבור על כל אופציות החיבור וההתקשרות שכל אחת מבין האוזניות מאפשרת לנו + מרחק הקליטה המקסימלי של כל אחת ואחת מהן.

האוזניות הוורסטיליות ביותר בקטגוריה הזאת הן ה-JBL, האוזניות האלו נותנות לנו את האפשרות להטעין את האוזניות בעזרת כבל USB-C, חיבור בלוטות׳ במקביל לחיבור לדונגל usb אלחוטי, ובנוסף חיבור 3.5 לחיבור בכבל אנלוגי, גם אחרי שהסוללה שלנו נגמרת. החיסרון היחיד שלהן הוא שהאפליקציה שלהן לא נתמכת על מחשבים מבית אפל. קחו בחשבון.

במקום השני נמצא את האוזניות של סטילסיריז, שמגיעות עם מתאם חיבור מסוג USB-C, שמאפשר להן להתחבר לנינטנדו סוויץ׳ במצב נייד, לפלייסטיישן חמש, למחשב נייד מסוג ווינדוס ומק, ולטלפון נייד מסוג אנרואיד/אייפד. בנוסף האוזניות מגיעות עם כבל מתאם לחיבור USB-A, כך שנוכל לחבר את האוזניות גם לקונסולת הPS4 ולסוויץ׳ שלנו במצב נייח. האוזניות מגיעות גם הן עם חיבור 3.5 אנלוגי כך שהן יכולות לעבוד גם עם קונסולות מבית מייקרסופוט דרך חיבור לבקרי המשחק.

האפליקציה הנחמדה שלהן עובדת על מחשבים מסוג ווינדוס ומק, וחלק מההגדרות עוברות עם האוזניות גם לקונסולות המשחקים, שזה פיצ׳ר ייחודי להן ברשימה, החיסרון שלהן הוא שהן נטענות משום מה בחיבור USB-A בהחלטה די משונה נוכח הדונגל המעודכן והרלוונטי לימינו.

הרייזר מאוד דומות באפשרויות החיבור שלהן לסטילסיריז רק שהן לא מגיעות עם דונגל בעל חיבור USB-C, כך שהם לא יכולות להתחבר לסוויץ׳ במצב נייד, או לפלאפון שלנו. חוץ מזה הן יכולות להתחבר לכל סוג של מכשיר כלשהו. האפליקציה שלהן מציגה את מגוון האפשרויות הרחב ביותר ביחד עם האוזניות של לוג׳יטק אליהן נגיע עוד רגע, אך גם כאן, האפליקציה עובדת רק על מחשבי ווינדוס.

הלוג׳יטק הן המאכזבות ביותר כאן, האוזניות אמנם נטענות בחיבור USB-C לטעינה, מגיעות עם אפליקצייה נהדרת(!) שנותנת את אפשרויות הכוונון וההתאמה הגבוהות ביותר למיקרופון ולסאונד, אך טווח הקליטה שלהן הוא החלש ביותר, חסר להן (מאוד!) חיבור 3.5 לחיבור אנאלוגי, כך שכנגמרת לנו הסוללה, אנו חייבים להשתמש בהן כשהן מחוברות לחשמל, ולא ניתן להשתמש בהן בסוייץ׳ במצב נייד,  ובקונסולות האקס בוקס של מייקרוסופט. בקיצור טיפה מאכזב.

מבחינת חיי הסוללה האוזניות הטובות ביותר הן הסטילסיריז שנותנות לנו בערך 27 שעות סוללה, מיד אחריהן נמצא את הלוג׳יטק ואת הרייזר שנותנות לנו כל אחת בערך 24 שעות סוללה כשהיתרון ילך לאוזניות מבית לוג׳יטק בגלל חיבור הUSB-C, ובמקום האחרון נמצאות האוזניות של JBL עם 15 שעות סוללה בערך.

דירוג סופי:
סטילסיריז - 1
רייזר – 2
לוג׳יטק/JBL – 3

סאונד
הגענו למנה העיקרית, לחלק המשמעותי ביותר והחשוב ביותר, איכות הסאונד. כל האוזניות נשמעות מעולה, זאת אומרת לא משנה איזה אוזניות תיקחו, אתם תיהנו מהסאונד בכל מצב. בואו נתחיל!

האוזניות הטובות ביותר לשימוש כללי, זאת אומרת לשמוע מוזיקה, לראות סרט, להשתמש בפלייסטישן, במק, בווינדוס, לנהל שיחות זום, לשמוע פודקאסט, לשחק במצב סראונד בוורזון, לעבור לסטראו לשחק במשחק סינגל פלייר הן ה-Logitech G Pro X Wireless, ואני אסביר: מדובר באזניות מה שנקרא Jack of all trades. הדרייברים בגודל 50 מ״מ שלהן מספקים סאונד נקי ומאוד ״פלאט״, זאת אומרת הבאס לא מעפיל על שאר הספקטרום, כך שאם נשמע אלבום היפ הופ, הבאס לא יפוצץ אותנו ויוביל לדיסטורשן מטורף (אני מסתכל לכיוונך רייזר), והמילים ישמעו עדיין מאוד ברורים וצלולים.

אם נעבור לגיימינג, האוזניות מספקות סאונד לא פחות ממדהים במצב הסטריאו שלהן על המחשב: כיווני הירי מאוד ברורים, שריקות של כדורים שעפים מכל כיוון נשמעות מעולה, ובמקביל דיאלוג של דמויות וסאונד של האווירה מסביבנו במשחקי סינגל פלייר כדוגמת טומב ריידר האחרון נשמע מעולה! מצב הסראונד הקיים על המחשב עושה את העבודה שלו בצורה נחמדה, אך האוזניות עושות עבודה כל כך טובה במצב סטריאו שמצב סראונד הוא די מיותר ולא יותר מנחמד.

על קונסולות ה-PS5 ה-3D אודיו עובד בצורה נחמדה מאוד, ובמשחקים כמו ספיידרמן מיילס מוראלס אפשר ממש להרגיש את החיות של טיימס סקוור האייקוני כל כך לניו יורק. המיקרופון של האוזניות עבר אופטימיזציה תוכנתית על ידי BLUE – מותג המיקרופונים הפופולארי מאוד ברחבי העולם השייך ללוג׳יטק, מוסיף המון יכולות התאמה אישית לכל סוג של אדם וכל סוג של חתימת סאונד שנרצה להתאים לעצמנו, הבעיה היא שזה מצריך קצת השקעה וזמן לשחק עם התוכנה, כי הסאונד אאוט אוף דה בוקס הוא לא מדהים במיוחד. לסיכום, אם אני צריך לבחור אוזניה אחת בלבד לעשות את כל העבודה ולשמש אותי לכל אחד מצרכיי, אלה האוזניות שהייתי לוקח!

האוזניות הטובות ביותר לגיימינג משולב, בין קונסולת ה-PS5 והמחשב, הן הרייזר שיודעות לספק את הסאונד ה״חי״ ביותר עבור משחקים: הכל נשמע כמו בסרט, משחקי יריות מרגישים חיים הרבה יותר, ואתה נשאב לתוך שדה הקרב, משחקי סיפור נשמעים עוד יותר קופצניים ודרמטיים, והכל סופר מוגבר ופאנצ׳י/קופצני. גם כאן תמצאו דרייברים ענקיים בגודל 50 מ״מ, עם הווליום הגבוה ביותר מבין הארבעה.

האוזניות הללו גם מספקות את חווית הסראונד הטובה ביותר על המחשב, בהשוואה ללוג׳יטק ול-JBL, הרייזר הן האוזניות הראשונות בחיי שניסיתי את המצב הסראונד שלהן ולא רציתי ישר לכבות אותו, להיפך! הסראונד מאוד מוסיף לחוויה, והמיקום של אויב וחפץ בסביבה הוירטואלית שלנו ממש בא לחיים ומיקומו מומחש להפליא!
החיסרון היחיד של הרייזר הן שהסאונד שלהן הוא לא טוב במיוחד לשמיעה ״נקייה״ של מוזיקה. הבאסים כל כך חזקים שזה מוביל ל״רעש״/״לכלוך״ בשירי היפ-הופ, והחלקים הגבוהים יותר והאמצע לא חזקים וברורים מספיק. 

על המחשב ניתן יחסית לשחק עם האקולייזר דרך התוכנה של רייזר, אך עדיין יש גבול לכמה התוכנה של האוזניות יכולה ״להציל״ את המצב. אם אני צריך אוזניות לגיימינג, למחשב ולפלייסטישן שלי, הרייזר הן האוזניות ה׳גיימינג׳ הטובות ביותר בתחרות.

הסטילסיריז הן האוזניות הטובות ביותר למי שצריך את התועלת הטובה ביותר למחיר (הן האוזניות הזולות ביותר בתחרות), ולמי שמחפש את האוזניות הטובות ביותר עבור הפלייסטישן/סוויץ׳, ובדגש על הפלייסטישן. סטילסיריז שמו דגש על חויית השימוש באוזניות בחיבור לקונסולת דור העתיד של סוני, והתאימו במיוחד את האקולייזר של האוזניות למקסם את פיצ׳ר ה-3D סאונד של הקונסולה החדשה של סוני, ובכך הן בעצם נותנות לנו את הביצועים הטובים ביותר בכל הקשור לקונסולה של סוני.

בנוסף לקונסולה של סוני, הסטילסיריז הן האוזניות הטובות ביותר ברשימה עבור הקונסולה ההיברידית של נינטדנו גם כן, עקב היכולת שלה להתחבר גם במצב נייד אלחוטי לסוויץ וגם במצב נייח! האוזניות מגיעות עם דרייברים בגודל 40 מ״מ וגם כאן החליטו האוזניות ״קמות לחיים״ במשחקים שתומכים ב-3D סאונד של הפלייסטישן 5, שם אנחנו מקבלים את הדוגמא הטובה ביותר למה שהתכונה המרשימה של סוני יודעת לעשות שמפתחים מנצלים אותה.

בדימון סולס, ובספיידרמן מיילס מוראלס זה בא לידי ביטוי בצלילים מסביבנו, בין אם זה יצורים/אנשים בסביבתנו, עלים שזזים ברוח, רכבים מצפצפים ועוד רעשי רקע מיוחדים. אך במשחק כמו ריטורנאל החדש, הגשם, המפלצות שקופצות לתקוף אותנו, הדברים שיורים לכיווננו באים מאוד לידי ביטוי, עם סאונד נקי, ובעל המחשה טובה להפליא של מיקום על ספקטרום תלת מימדי. חוויה מדהימה!

הדרייברים הקטנים יחסית שלהן, מגבילים את עוצמת הווליום שלהן אך עדיין הייתי מגדיר אותן כאופציה מעולה גם לשירים ובידור.  מבחינת שחקני המחשב, הדגם הספציפי הזה מיועד עבור שחקני ה-PS5 והסוויץ׳ ולכן לא נמצא כאן פיצ׳רים תוכנתיים מתקדמים למדי על גבי המחשב כמו מערכת סראונד דיגיטלית, וכדומה.
אם אני צריך אוזניות גיימינג ויש ברשותי רק קונסולות משחקים כמו הפלייסטישן חמש והנינטנדו סוויץ׳, אין פה שאלה, אני לוקח את הסטיליסיריז!

בדגש על שחקני הפלייסטישן 5, אם יש לכם אפשרות להשקיע עוד מאתיים שקלים, מדובר באוזניות הטובות ביותר עבור הקונסולה החדשה של סוני, טובות יותר גם מהאוזניות של סוני עצמן – ה-Pulse 3D.

אם אני מחפש אוזניות שיבודדו אותי מרעשי רקע ומהסביבה, ואם אני צריך להיות מחובר גם לפלאפון שלי וגם למשחק שלי במקביל אני הולך על הJBL. עבור אנשים מסוימים ה-JBL מציעים פיצ׳ר ייחודי להן שאולי ישנה את כללי המשחק, והן האוזניות היחידות שמציעות למשתמש בידוד רעשים אקטיבי (ANC) – בעצם מדובר בתו שקט אותו אנחנו לא שומעים אבל הוא בעצם מנטרל רעשים חיצוניים בנוסף לאטימה הפסיבית שמגיעה עם סגנון האוזניות שסותמות לנו את האוזניים בגלל תצורתם הטבעית.

בנוסף לזה הפיצ׳ר גם יודע לעבוד הפוך, זאת אומרת אם אנחנו רוצים להיות ערניים לסביבתנו בלחיצה כפתור המיקרופונים מבודדי הרעשים יודעים במקום לנטרל את הרעשים החיצוניים לנו, להכניס אותם פנימה וכך בעצם לתת לנו לשמוע את המתרחש מסביבנו. על הדרך הן גם האוזניות היחידות בעלות חיבור בלוטות׳ כך שאני יכול לחבר את האוזניות גם לטלפון שלי במקביל למחשק, בין אם זה לשמוע מוזיקה, או בין אם זה להיות זמין לשיחות טלפון נכנסות. בנוסף לכך גם כאן אנחנו מקבלים מערכת סראונד וירטואלית על המחשב, אבל גם כאן כמו בלוג׳יטק, מדובר בגימיק נחמד שלא מספק תוצאות טובות כמו להשתמש באוזניות בתצורתן הרגילה.

מכיוון ש-JBL היא חברת סאונד כה מוכרת בתעשייה, הן בעצם נהנות ממחלקת הפיתוח המפורסמת שלהן וה-QUANTOM 800 הן האוזניות היחידות ברשימה שמגיעות עם תו ה-HI-RES המרשים במיוחד. בעצם התקן הזה מצביע על טווח התדרים גבוה מספיק כדי לנגן קבצי מוזיקה באיכות הגבוהה ביותר באיכותן המלאה, החסרון הוא שהאוזניות לא יכולות לספק את הביצועים האלו בחיבור הבלוטות׳ שלהן ולא בחיבור ה-USB האלחוטי שלהן, אלא רק בחיבור האנלוגי שלהן, כשמחברים אותן למגבר מתאים. בשימוש רגיל האוזניות נשמעות די טוב והייתי שם אותן ראש בראש נגד הסטילסיריז על איכות השמע כאנחנו מדברים על מוזיקה, אך בגיימינג האוזניות נשמעות פחות טוב משאר האוזניות בתחרות כאן.

לסיכום, אם אני צריך להשתיק את הילדים שמתרוצצים ברקע, או אם הבת/בן הזוג שלי עובדים מהבית ואני חייב את השקט שלי, אלו האוזניות שהייתי לוקח.

ערך למחיר + אריזה
נתחיל מהאוזניות היקרות ביותר: את ה-Logitech G Pro X Wireless אנחנו יכולים למצוא באיזור ה-900 שקלים בחנות יבואן רשמי (בנדה מגנטיק), ובמחיר הזה אנחנו נקבל את האוזניות, כבל USB-C, כייס בד איכותי ונחמד עם הלוגו מוטבע עליו, את המיקרופון שלנו עם ספוג מנטרל רעשים, וכריות מש להחלפה. סה״כ חבילה מעולה, שלא תשאיר אף משתמש לא מרוצה, אך במקביל במחיר הזה לא הייתי מקבל פחות. בסך הכל תועלת טובה למחיר בטח נוכח הביצועים המעולים של האוזניות.

נעבור ל-JBL Quantom 800, ואת האוזניות האלו ניתן למצוא בחנויות רשת באג היבואנית ב-899 שקלים חדשים, ובמחיר הזה אנחנו מקבלים את האוזניות, עם כבל 3.5 מ״מ, כבל הטענה USB-C, מתאם USB-A וזהו. לצערי במחיר הזה החבילה הזאת לא מתקבלת על הדעת, מכיוון שאין לנו כאן שום נרתיק או קייס להגן על האוזניות! בטח כשאנחנו לוקחים בחשבון את חיי הסוללה החלשים יחסית, ואת גוף המכשיר העשוי כולו מפלסטיק. מאכזב.

החבילה הטובה ביותר מגיעה עם אוזניות ה-Razer Blackshark V2 Pro Wireless. מחירן של האוזניות עומד בממוצע על בין 800 ל-700 שקלים באחריות יבואן רשמי (בדנה מגנטיק), ובמחיר הזה רייזר דאגו לצייד את המשתמש בכל דבר לו יזדקק!  עם האוזניות אנחנו מקבלים קייס בד על מנת להגן על האוזניות ולשמור עליהן, מיקרופון נתיק בעל ספוג מגן רעשים, כבל USB-A לטעינה כשהכבל עשוי מבד קלוע (Braided) ועם מנגנון סגירה ונעילה על חיבורי ה-USB, כבל 3.5 מ״מ שגם הוא עשוי מכבל קלוע, ודונגל USB-A עם פקק הגנה. בסך הכל מדובר בחבילה מושלמת שהדבר היחיד שמשאיר בה טעם מעט חמוץ זה חיבור ה-USB-A העתיק שמשום מה לא מוכן לעזוב אותנו לנפשנו. אבל עדיין, שאפו.

האחרונה חביבה היא Steelseries Arctis 7P. האוזניות הלבנות מגיעות עם כבל הטענה מסוג USB-A, דונגל אלחוטי USB-C (ברוך השם), מתאם USB-A to USB-C על מנת לחבר את האוזניות גם לקונסולות הדור הקודם (בעיקר הסוויץ׳ במצב נייח ומחשבי הPC), חיבור 3.5 וזהו. חבילה סטנדרטית עם נקודת בונוס על חיבור ה-USB-C, הכוללת בתוכה את כל הדברים הנחוצים אך גם כאן הייתי רוצה לראות איזשהוא סוג של קייס שמגיע עם האוזניות, בטח כשהמחיר של האוזניות הוא די זהה למחירן של הרייזר.

דירוג סופי:
רייזר – 1
לוגי׳טק – 2
סטילסיריז – 3
JBL - 4

בשורה התחתונה
שוב חשוב לי לציין, שכל האוזניות נשמעות מעולה. אם עד לפני כמה שנים סצנת אוזניות הגיימינג האלחוטיות היה רחוק מאוד מעולם אוזניות הגיימינג עם כבל, המצב השתנה בשנה האחרונה.  ארבעת האוזניות שהצגנו כאן מרשימות ביותר, בעלות פיצ׳רים מדהימים, ונוחות מקסימלית.

אבל הכי חשוב שתתאימו הרכישה לציפיות שלכם ומה אתם מעוניינים להשיג מהאזניות: אם אני צריך אוזניות למחשב שלי, ועל הדרך לקונסולות שלי, ה-Razer Blackshark V2 Pro הן האוזניות עבורי. אם אני צריך את האוזניות הטובות ביותר עבור ה-PS5 החדש והנוצץ שלי, ה-Steelseries arctis 7p הן האוזניות עבורי.

אם אני צריך לבודד המון רעשים מסביבי, אם אני סטרימר שרוצה להשלים את סט ה-RGB שלי, או אם חשוב לי ביותר להיות מחובר גם למשחק וגם להיות זמין לשיחות טלפון, ה-JBL Quantom 800 הן האוזניות עבורי.

אם אני צריך את האוזניות האולטימטיביות, זוג אחד שיעשה עבורי הכל, מלשחק במשחקי מחשב תחרותיים במיוחד, לפלייסטישן 5 שלי, לעבודה במשרד, לשמוע מוזיקה טובה, לראות איזה סרט טוב, אז אני חד משמעית הולך על ה-Logitech G Pro X Wireless.

ותודה ענקית ליבואנים בנדה מגנטיק, באג מולטיסיסטם וביקונקט שעזרו לנו לכתוב את הכתבה האורכה הזאת בכך שסיפקו לנו את האוזניות הנהדרות הללו.