עוצמתי. שורד השבי אלי שרעבי, שאיבד את רעייתו ושתי בנותיו שנרצחו במתקפת הפתע של חמאס, עלה אתמול (שני) מול שחקני נבחרת ישראל בכדורגל ודרבן אותם לקראת צמד המשחקים הראשונים במסגרת מוקדמות מונדיאל 2026 מול אסטוניה (שבת) ונורווגיה (שלישי).

מאמן הנבחרת, רן בן שמעון, הפתיע את השחקנים כבר ביום ההכנות למשחקים בדברצן, הונגריה, ובמהלך אספת הווידאו העלה מולם בזום את שרעבי. תחילה הוקרנו קטעים מהריאיון של שרעבי לאילנה דיין בתוכנית "עובדה" ואז אמר שרעבי לשחקנים: "זו לא תקופה רגילה לייצג את המדינה. יש משמעות גדולה לגאווה לאומית וכולנו עושים עכשיו הכל, להבדיל אלפי הבדלות, להחזיר את כולם הביתה. הגאווה שלכם צריכה להיות על הדשא".

נבחרת ישראל (צילום: ספורט 5)
נבחרת ישראל | צילום: ספורט 5

לאחר הדברים, המאמן עצמו שאל את שרעבי מה החזיק אותו בשבי ועל מה הוא חשב שם ושרעבי ענה: "הבטחתי למשפחה שלי שאני אחזור, גם אם אפצע. רציתי לעמוד בהבטחה שלי לשוב הביתה ועמדתי בזה". בסיום הדברים השחקנים והצוות המקצועי עמדו ומחאו לשרעבי כפיים.

נבחרת ישראל הוגרלה לבית לא פשוט במוקדמות המונדיאל מול המפסידה בין גרמניה ואיטליה בחצי גמר ליגת האומות (היריבה תיקבע ביום חמישי), נורווגיה, אסטוניה ומולדובה. הנבחרת "מארחת" את שני המשחקים הראשונים בדברצן, אך מקווים שבהמשך יחזרו לארח בישראל.