sportFive1466293 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

סרט הדוקו "ספיר", על סיפור חייה של שופטת הכדורגל ספיר ברמן, הוא הזוכה בפרס לעיתונות מצטיינת ע"ש מודי בר-און. יוצרי הסרט, המפיקות ויוי הלפרין ואורלי טופל, והבמאי, לירן עצמור, קיבלו את הפרס על סך 18,000 אלף ש"ח. הסרט מיועד לשידור בקשת 12.

משפחת בר-און, ארגון העיתונאים והעיתונאיות, איש העסקים עופר גריל מייסד חברת שבח הנדסה, הכריזו הערב (רביעי) כי סרט הדוקו "ספיר", המלווה את סיפור חייה של שופטת הכדורגל ספיר ברמן, הוא הזוכה בפרס, ע"ש העיתונאי והיוצר מודי בר-און ז"ל לעיתונות מצטיינת בתחום הספורט, אשר חולק הערב בפעם השנייה. הפלטפורמה התקשורתית שהפכה לביתו של מודי בר-און מאז 1994.

סרט הדוקו "ספיר" שיצרו המפיקות אורלי טופל, ויוי הלפרין, והבמאי לירן עצמור נוצר על ידי "כל מיני הפקות" עבור קשת 12. הסרט מלווה את סיפור חייה של שופטת הכדורגל, ספיר ברמן. ברמן, השופטת היחידה בליגת העל, היא חלק מהמהפכה העולמית שמתרחשת היום בענפי הספורט המקצועי בכל העולם ביחס לקהילת הלהט"בק. ספיר נולדה בקריית ביאליק, והחלה את דרכה כשחקן כדורגל. בגיל 26, לאחר שהפכה לשופט בליגת העל, כשהיא בארון, ובלי שסיפרה לאיש על חלומה האמיתי, היא הודיעה לכולם, אני אישה, תמיד הייתי. וכך החל מאבקה ארוך השנים להמשיך ולשפוט, תוך כדי התהליך להתאמה מגדרית. הסרט אמור להיות משודר בקשת 12 במהלך שנת 2025.

מנימוקי ועדת הפרס: הדוקו "ספיר" הוא סרט דוקומנטרי נוגע, מרגש ושובר מוסכמות, בדיוק כמו האישה שעליה הוא נעשה. הסרט עשיר ברגעים אנושיים ומיוחדים ממגרש הכדורגל והיציע ועד לרגעים הכמוסים והאינטימיים המלווים את הליך הפיכתה של ספיר ברמן לאישה. הבמאי הוותיק לירן עצמור, בגיבוי צילום נהדר של אוריאל סיני, עריכה מהוקצעת של נטע דבורקיס, והפקה של ויויהלפרין ואורלי טופל, יצרו דיוקן דוקומנטרי אנושי וחברתי שמחבר בטבעיות בלתי הגיונית בין הכדורגל הישראלי לבין ההחלטה לבצע הליך רפואי להתאמה מגדרית שמאפשר לספיר ברמן להיות שלמה עם עצמה ועם גופה.

בנאום התודה שלו הקדיש הבמאי לירן עצמור את הפרס לילד נווה שהם, שהיה בשבי החמאס 50 ימים ואביו טל שהם עדיין חטוף בעזה. "נווה הוא אוהד כדורגל בן 9, שבסך הכל מבקש לשחק בחצר עם אבא שלו כדורגל שוב. טל חטוף כבר 390 ימים", אמר עצמור וקרא לשחרר את כל החטופים בעסקה.