ירין לוי היה אחד מהנושאים שהכי העסיקו את אוהדי בית"ר י-ם וגם את אוהדי מכבי חיפה. הכישרון הצעיר שמיעט לשחק במדי מכבי חיפה בקבוצה הבוגרת, עבר לבית"ר ירושלים במסגרת ההסדר בתביעה של גדי קינדה.
קודם כל, לירין לוי יש הסכם השאלה בבית"ר ירושלים, שמתחדש אוטומטית אם השחקן משחק לפחות 30% מהמשחקים, ולירוקים אין יכולת להתנגד להשארות בבית"ר ירושלים לעונה נוספת, מה שמעניין זה מה שקורה בשנה שלאחר מכן.
החוזה של ירין לוי אומנם מסתיים בסוף השנה הבאה, אך בגלל שהוא מתחת לגיל 21 וגדל במועדון, גם אם אין למכבי חיפה אופציה חתומה עליו, הוא יכול להשתחרר ממכבי חיפה רק דרך הוועדה למעמד השחקן בתום העונה הבאה, בהנחה שאין הסכמות.
כלומר, אם ירין לוי יחליט לא להאריך את חוזהו במכבי חיפה, הוא יצטרך לדרוש את שחרורו תמורת דמי השבחה, אותם בית"ר ירושלים או קבוצה אחרת תצטרך לשלם. את זה הוא יוכל לעשות רק בתום העונה הבאה.
במכבי חיפה מסבירים שהתכנון היה להחתים את ירין לוי על חוזה ארוך טווח כבר במהלך הקיץ, אך הנושא התעכב, ובינתיים בית"ר ירושלים רצתה שהוא יעשה את ההכנה איתה. המועדון מהכרמל במחווה ג`נטלמנית ומתוך הבנות בעל פה, אפשרה לו לחתום בבית"ר ירושלים, והצדדים קבעו להמשיך לדבר ביניהם על חוזה חדש בחיפה, בזמן שהוא בבית"ר ירושלים.
אז מה הזכות שיש לבית"ר ירושלים עליו? לירושלמים יש זכות להשאיל אותו לעונה נוספת מלבד העונה וההשאלה מתארכת אוטומטית בלי יכולת של מכבי חיפה לעמוד בדרך, אם השחקן ישחק לפחות 30% מהמשחקים, מספר בו יעמוד בסבירות גבוהה מאוד. זכות נוספת שיש לבית"ר ירושלים זה 50% מכרטיסו, כך שגם אם יאריך חוזה במכבי חיפה ויימכר למשל ב-3 מיליון יורו, אז 1.5 מיליון יורו יצטרכו לעבור לבית"ר ירושלים, שמחזיקה במחצית מכרטיסו.
המשמעות: אם ירין לוי יאריך חוזה במכבי חיפה, אז הוא ישתייך למכבי חיפה. אם יבחר שלא להאריך חוזה, אז הצדדים יצטרכו ללכת לוועדה למעמד השחקן, שם ייקבע המחיר שהקבוצה שרוצה לצרפו תשלם למכבי חיפה, אצלה גדל. שוב, עסקת מכירה כזאת יכולה לקרות רק בתום העונה הבאה.