תחת הכותרת "יחד לעולם", מועדוני הכדורגל והכדורסל של הפועל תל אביב ערכו הערב (רביעי), אירוע הוקרה וזיכרון מרגש למשפחות החללים והנרצחים במלחמות ישראל, ומשפחות החטופים והחטופות. את האירוע הנחה דוד ליפשיץ, ודיברו בו בין היתר בר טימור, דן איינבינדר, אשרת עיני. עופר ינאי, בעלי הפועל סל, שלח נאום וידאו.
אתי רז, שבנה, עידן רז, אוהד הקבוצה ולוחם בגולני נפל ב-7.10, נשאה נאום מרגש בו אמרה: ״לפעמים אני שואלת את עצמי מה אני קשורה לכדורגל? מה לי ולכדורסל? אני אפילו לא יודעת את החוקים. אני מתארת לעצמי שהרבה שאלו פה את אותן השאלות. התשובה שלי היא עידן. עידן שלי היה בגדוד 13. הוא היה מוציא גימלים בכדי להגיע למשחקים. את רוב המשכורת הצבאית הוא הוציא על צעיפים ואביזרים של הפועל. גם במוצב שלו, רק חולצתו האדומה של הפועל תל אביב נשארה. נשארה בשלמותה".
"אחרי ההלוויה, הגיעו אלפים לובשי אדום ששרו שלעולם לא תצעד לבד. הבנו ישר שיש לנו משפחה שמקיפה אותנו, הבנו שמשפחה כן בוחרים. בפעם הראשונה עידן בחר בהפועל תל אביב, בפעם השנייה משפחת הפועל בחרה בנו. משפחת הפועל איבדה 40 אנשים, מספר אפילו יותר גבוה עכשיו כנראה. זה מספר שיכול היה להשאיר חור ביציע, אך לא עם הפועל תל אביב".
עמית פסט, מנכ״ל קבוצת הכדורגל: "עבור כל אחד ואחת מיקירכם, האהבה להפועל תל אביב עיצבה את זהותם והיוותה חלק משמעותי בחייהם. לכל אחד החיבור הגיע בדרך אחרת. לחלקים כבר בשלב הלידה, לאחרים זה הגיע כשראו את חבריו צועדים בבלומפילד או הגיעו מאותה תנועה או קיבוץ. לכולם היה מחנה משותף אחד, לא נותרה להם ברירה".
״אם הייתי שואל את יקירכם על החוויות האישיות שלהם, אינני יודע מה היו עונים, אך אני בטוח שאחד היה מדבר איתי על השמחה בגול של משה סיני, אחר היה מדבר איתי על הכאב במשחק השרוכים, בעוד עיניו של האחרון היו בוהקות מהחגיגות במשחק בטדי. בהפועל תל אביב תוכלו לראות באותו יציע את כלל הדתות והמגזרים. הדבר הזה לא פסח גם על משפחת השכול של הפועל תל אביב. לעולם לא תצעדי לבד. אחת השורות האלמותיות שכל אוהד אימץ לחיקו מהרגע הראשון שכף רגלו דרכה באצטדיון בלומפילד. משפחות יקרות, הקהילה הזו לא צריכה יום זיכרון כדי לצעוד אתכם. אנו מתחייבם שלעולם לא תצעדו לבד״.
עופר ינאי, בעלי הפועל תל אביב בכדורסל: ״קהילת אוהדי הפועל, אנו עושים טקס יחד עם כלל המועדונים כי מדובר באותה הקהילה. יום הזיכרון זה יום קדוש בעיניי. השנה יום הזיכרון צבוע בצבעים החזקים והמדממים של השבעה באוקטובר. יום נורא וקשה בו איבדנו עשרות מהקהילה של הפועל תל אביב. גם מי שאיבד את יקיריו בזמן אחר, יודע שליום הזיכרון אין משמעות לזמן. הכאב מורגש בצורה חדה תמיד״.
"לפני כשש שנים עברתי חוייה של שכול כשזוגתי נפרדה. רגע מטלטל וקשה. מתוכו קיבלנו שתי החלטות. ההחלטה הראשונה הייתה לחיות את החיים הטובים גם עבורה. הדבר השני הוא שיש משהו שהיא השאירה כפיקדון. הפיקדון היה הבת המשותפת שלנו, בת השמונה, בה ראיתי אחריות גם עבורה. את שתי ההחלטות הללו אני רוצה להעביר גם למשפחת הפועל תל אביב".
קפטנית קבוצת כדורגל הנשים, אשרת עיני, דיברה: ״יש נטייה לדבר בקלישאות, אבל אני חושבת שהביטוי הזה של ׳משפחה אדומה׳ זה כבר הרבה מעבר לקלישאה. כאשר אנחנו השחקניות קיבלנו את החיבוק בכל מקום שהגענו אליו, הבנתי את המשמעות של המשפחה האדומה. אנחנו מייצגים אנשים חשובים ויקרים, חלקם איתנו פה וחלקם לצערנו כבר אינם. יש לזה משמעות אדירה".
קפטן קבוצת הכדורסל, בר טימור: ״מאז המלחמה אני רואה הרבה פרצופים שיצא לי לפגוש. משפחות שאיבדו את היקרים להם מכל. אתם לא מבינים כמה אתם מחזקים אותנו. אנחנו באנו לתמוך בכם, ולחזק אתכם, אבל בכל מפגש אתכם התחזקנו בעצמנו".
קפטן קבוצת הכדורגל, דן אייניבינדר, אמר: ״בתור ספורטאים שקמים כל בוקר להתחרות, ימים כאלו מזכירים לנו מה באמת חשוב בחיים. כוח גדול וזכות גדולה נפלה בחלקנו להעניק לכם קצת אושר ושמחה. הקשר שלנו התחזק אתכם. המערכת הזאת מתגייסת ומשתתפת בטקסים ובפעילויות של ימי הזיכרון וזה תמיד גאווה אדירה״.