sportFive1358763 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
עדיין אלופת אירופה (GETTY) (צילום: ספורט 5)
עדיין אלופת אירופה (GETTY) | צילום: ספורט 5

אחרי שעלתה לראשונה מאז שנוצר המפעל לדרג הבכיר, נבחרת ישראל הוגרלה היום (חמישי) בשלב הבתים של ליגת האומות לעונת 2024/25 וקיבלה כצפוי בית קשה במיוחד כראוי לדרג א`. החבורה של אלון חזן שובצה לבית אדיר יחד עם איטליה, בלגיה וצרפת, שאת כל אחת מהן היא תפגוש פעמיים, פעם אחת בבית ופעם אחת בחוץ. 

אמנם שלוש הנבחרות ששובצו עם הנבחרת הישראלית הן נבחרות מוכרות, אך ערכנו למענכם סקירה בנוגע למצבן בתקופה האחרונה וההיסטוריה המפוארת שלהן. בואו נתחיל >>>

איטליה
אחת הנבחרות עם העבר המפואר ביותר בעולם. ה"אזורי" זכו 4 פעמים במונדיאל, הם אלופי אירופה הנוכחיים עם שתי זכיות ביורו ואפילו מחזיקים באולימפיאדה אחת. החבורה של לוצ`אנו ספאלטי היא ללא ספק אחת היריבות המרתקות שישראל יכולה היתה לקבל, כשאחרי מספר שנים לא פשוטות - משהו חדש מתחיל להיבנות בארץ המגף.

בין הכוכבים הגדולים של איטליה נמצא מספר שחקנים מהטופ העולמי: פדריקו קייזה (יובנטוס), ג`יאנלואיג`י דונארומה (פ.ס.ז`), פדריקו דימרקו (אינטר), ז`ורז`יניו (ארסנל) וניקולו בארלה (אינטר) הם רק חלק מהסגל המפואר של ספאלטי, שקיבל לא מזמן את התפקיד הנחשק אחרי שזכה באליפות עם נאפולי.

לאורך ההיסטוריה, ישראל ואיטליה נפגשו 5 פעמים, כשהנבחרת מארץ הקודש מעולם לא השיגה ניצחון על ה"אזורי". המאזן עומד על 1:4 לטובת איטליה, כשהמפגשים האחרונים בין הנבחרות היו במוקדמות מונדיאל 2018, כשאיטליה מנצחת 1:3 ו-0:1, אך הרגע הבלתי נשכח מהמשחקים האלו היה דווקא שערו המרהיב של טל בן חיים שהכניע את ג`יאנלואיג`י בופון עם צ`יפ גאוני.
גם בלעדיו מדובר באחת הנבחרות החזקות שיש. קורטואה (GETTY) (צילום: ספורט 5)
גם בלעדיו מדובר באחת הנבחרות החזקות שיש. קורטואה (GETTY) | צילום: ספורט 5
בלגיה
ה"שדים האדומים" נמצאים בעיצומם של חילופי דורות. אחרי לא מעט טורנירים גדולים עם ציפיות ענק, בבלגיה החלו בבניה מחודשת של הסגל - ונראה כי העתיד ורוד ומפוצץ בכוכבים.

לצידו של כוכב מנצ`סטר סיטי קווין דה בריינה, אפשר למצוא כמה שחקנים מהטופ העולמי, ביניהם: ג`רמי דוקו (מנצ`סטר סיטי), לאנדרו טרוסאר (ארסנל), לואיס אופנדה (ר.ב לייפציג), יורי טילמאנס (אסטון וילה), רומלו לוקאקו (רומא) ועוד רבים.

מי שישנו סימן שאלה לגביי עתידו בנבחרת הוא גם אחד הכוכבים הגדולים ביותר שלה: טיבו קורטואה. השוער, שהצהיר כי לא ייקח חלק ביורו הקרוב בשל הפציעה, עלול שלא להמשיך גם כך במדים הלאומיים - אך סימני השאלה גדולים מאוד בשלב זה.

בכל הנוגע להיסטוריה שלה, הישג השיא של בלגיה הוא סיום במקום השלישי במונדיאל 2018. מול ישראל, המאזן שלה עומד 1:6, כשהניצחון היחידי של הכחולים-לבנים היה במשחק ידידות ב-1978. המפגשים האחרונים בין הצדדים היו במוקדמות יורו 2016, כשבלגיה ניצחה פעמיים: 1:3 ו-0:1.
שיהיה לנו בהצלחה (GETTY) (צילום: ספורט 5)
שיהיה לנו בהצלחה (GETTY) | צילום: ספורט 5

צרפת
את נבחרת צרפת כולנו מכירים. בשנים האחרונות היא ללא ספק הייתה היהלום שבכתר של הנבחרות האירופאיות ולאחר שהפסידה לפורטוגל בגמר יורו 2016, היא הגיבה עם זכיה שנייה בהיסטוריה במונדיאל ב-2018. ביורו 2020 היא הודחה כבר בשלב שמינית הגמר אך במונדיאל 2022 הגיעה עד לגמר הזכור מול ארגנטינה, שבו שלושער של קיליאן אמבפה לא הספיק בדרך להפסד בפנדלים.

בגרסה השנייה של ליגת האומות (2020/21) זכתה נבחרת צרפת לאחר ניצחון בגמר על נבחרת ספרד ובגרסה הקודמת (2022/23) היא לא הצליחה להעפיל לחצי הגמר.

הכוכבים הגדולים של הנבחרת של דידייה דשאן הם כמובן קיליאן אמבפה (פ.ס.ז`), אנטואן גריזמן (אתלטיקו מדריד), אוליבייה ז`ירו (מילאן), עוסמאן דמבלה (פ.ס.ז`), אדריאן ראביו (יובנטוס), מרקוס תוראם (אינטר), וויליאם סאליבה (ארסנל), תיאו הרננדז (מילאן) ועוד רבים וטובים.

הנבחרת הישראלית פגשה את הנבחרת הצרפתית תשע פעמים בסך הכל, כאשר המפגש האחרון היה במוקדמות המונדיאל במרץ 2005, אז הנבחרת של אברהם גרנט סיימה ב-1:1 משער של וואליד באדיר, שהשווה לאחר שער מוקדם דויד טרזגה. מתוך תשעה מפגשים, הצרפתים ניצחו ארבע פעמים, בעוד ארבעה מפגשים נוספים הסתיימו בתיקו. הנבחרת הישראלית ניצחה פעם אחת במשחק הזכור בפארק דה פראנס שבו ראובן עטר העניק 2:3 בדקה ה-90 במסגרת מוקדמות המונדיאל.