ההתאחדות לכדורגל והסתדרות העובדים הגיעו לסיכום היום (חמישי) על קיומן של בדיקות פוליגרף מחייבות לטובת שמירה על טוהר המשחק. על פי ההסכם תוקם ועדה בה יהיו שלושה חברים, שתקבע ברוב קולות אם יש הצדקה לזימון לבדיקת פוליגרף של שחקן/ית או בעל/ת תפקיד.
כמו כן, ייבחר מכון פוליגרף המוסכם על הצדדים. תוקפו של ההסכם אושר אתמול על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב, כבוד השופטת אורנה לוי, ויחול עד לסיום עונת 2024/25. בועדה יהיו חברים תובע ההתאחדות עו"ד גלעד ברגמן, מנכ"ל ההתאחדות ניב גולדשטיין ויו"ר חטיבת הספורט בהסתדרות ניר אלון, או מנכ"ל ארגון השחקנים מושיקו מישאלוף.
וכך יעבוד העניין: בנסיבות חריגות ניתן יהיה להפנות פרט החשוד בעבירות הקשורות בטוהר המשחק לביצוע בדיקת פוליגרף. הנסיבות להפנייה הן: תובע ההתאחדות החליט לפתוח בחקירה נגד פרט מסוים, לאחר שנוצר חשד ממשי לביצוע העבירות. הפרט יעבור חקירה, בסיומה יכולה להיות מוגשת בקשה להפניית החשוד לבדיקת פוליגרף. הועדה תקבע אם אכן ניתן לשלוח את הפרט לבדיקה.
כזכור, בינואר עתרה הסתדרות לבית המשפט בדרישה לבטל את ההוראה בתקנון ההתאחדות, שמחייבת שחקנים לבצע פוליגרף. היום כאמור, הסיכום הושג: ״אנו שמחים ומברכים על הסיכום שהושג עם ההתאחדות לכדורגל ומודים לצוות המשפטי שעשה עבודה יוצאת מן הכלל", אמר ניר אלון, יו״ר חטיבת הספורט בהסתדרות, "לאורך כל הדרך ביקשנו לשמור על הפרטיות של הספורטאים המקצוענים בישראל, אך מצד שני הבנו גם את הצורך בשמירה על מקצועיות, ספורטיביות ואמינות".
"הבקשה שלנו היתה לצמצם באופן מידתי את החיוב בבדיקה ולהקים ועדה מקצועית שתקבע ברוב קולות אם יש הצדקה לזימון לבדיקה בפוליגרף בעבירות שנוגעות לטוהר המשחקים. אני שמח מאוד שעשינו התקדמות גדולה שקיבלה ביטוי בהסכם משותף לטובת טוהר הספורט בישראל".
ניב גולדשטיין, מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל, הוסיף: "אני מברך על הדיונים הפוריים עם חטיבת הספורט בהסתדרות העובדים הכללית וארגון השחקנים, שהולידו מאבק משותף לכולם לשמירה על טוהר הספורט".
"מדובר במהלך שמעיד טוב יותר מכל דבר אחר על הרצון האמיתי להיאבק בנגע שאין לו מקום בספורט ועל האמונה שעם כלים חדשים ומידתיים ניתן יהיה לעשות זאת טוב יותר. זה יום טוב יותר לכל העוסקים בענף הכדורגל, לכל מי שהספורטיביות וטוהר המשחק הם בנפשם. בזכות שותפים נאמנים לעקרונות הללו, הצלחנו למסד מנגנון והליכים שיביאו בשורה אמיתית".