הטענה של ארגון השחקנים בישראל היא שאין תקדים בעולם לחיוב בבדיקות פוליגרף. בתקנון החדש נכתב שאם הוזמנת לבדיקת פוליגרף, עד שאתה לא עובר את הפוליגרף אז אתה עלול להיות מושעה מפעילות. הטענה של השחקנים היא שבדיקת פוליגרף היא לא ראייה קבילה ולא מדויקת ב-100%, ולכן אם שחקן יחויב לעבור בדיקות פוליגרף והוא יצא דובר שקר, שמו יוכתם והוא עלול לספוג סנקציות.
למעשה, מה שהצית מחדש את האש סביב שינוי התקנון הוא אירוע סביב בן רייכרט. בתחילת השבוע הקשר הוזמן לבדיקת פוליגרף, בעקבות הפרשה שנחשפה בערוץ הספורט, לפיו נטען שקילל את קרן בן נשר. הקשר מכחיש שקילל, ולכן הוזמן לפוליגרף בהתאם לתקנון החדש. אחרי שהוזמן, הקשר קיבל הנחיה מארגון השחקנים ומההסתדרות לא ללכת לבדיקה הזאת, כדי לא ליצור תקדים מסוכן, ולכן הוא לא התייצב.
מי שמייעץ לארגון השחקנים בישראל זה שמעון כספי, אבא של עומרי כספי, שנחשב לאחד מהחוקרים הפרטיים הבכירים במדינה, לרבות כנס מיוחד שייערך איתו בשבוע הבא שהוא יסביר את כל משמעות הפוליגרף, כשארגון השחקנים בשילוב ההסתדרות הולכים עד הסוף עם הנושא.
"ארגון השחקנים העולמי מביע התנגדות חזקה לשינויים בתקנון", נכתב מבכתב הרשמי מטעם רוי וירמר, יועץ משפטי בארגון השחקנים העולמי, "בדיקת פוליגרף היא ראייה לא קבילה, ולא ניתן לחייב עובדים שתחת ההתאחדות לכדורגל לעשות אותה. זה חמור ששחקנים לא יוכלו לעבוד במועדון שלהם בלי לעבור בדיקת פוליגרף. אנחנו קוראים להתאחדות לכדורגל הישראלית למחוק את התקנה הזאת. מדובר בהתאחדות הכדורגל היחידה שעושה דבר כזה. ארגון השחקנים העולמי יעמוד לצד ארגון השחקנים הישראלי בכל מאבק".
ההתאחדות ענתה בתשובה שמאחר שיש עתירה בנושא, אז התשובה שלהם תינתן בבית המשפט, אבל אותו מאבק חצה מגבולות הכדורגל הישראלי כהשחקנים מבחינתם הולכים עד הסוף, וגם ההתאחדות לא מתכוונת להתכופף. מי יכריע? בית המשפט, אך ארגון השחקנים יקבל תשובה אחת - ביטול ההוראה החדשה.