רשם העמותות עשוי לפתוח בחקירה כנגד ההתאחדות לכדורגל בעקבות חשיפת ערוץ הספורט לפיה בישיבת הנהלת ההתאחדות הקרובה תובא להצבעה ההחלטה להגביל משמעותית את ארגז הכלים של בית הדין המשמעתי ובדריסת ועדת התקנון של ההתאחודת לכדורגל מול החלטות ועדת דויטש, ועדה שהושקעו בה עשרות אלפי שקלים.
כזכור, אחרי משחק הגמר בין בית"ר ירושלים למכבי נתניה פרסמה הוועדה לבדיקת אירועי הגמר כי יש לקדם במהירות את יישומן של החלטות ועדת דויטש. כעת, אותה הנהלה מבקשת לבטל עונשים שהוועדה קבעה כי הם הכלים לטפל באלימות האוהדים.
היועמ"ש לשעבר של ההתאחדות, אפרים ברק, המשמש כיום כשופט בכיר לערעורים בשווייץ - היה חלק מרכזי בכתיבת הדו"ח של ועדת דויטש. עו"ד אייל יפה ואבישי איפרגן, חברי ועדת היישום להמלצות דויטש, ביקרו את ההתנהלות.
מי שהגדיל לעשות הוא אב בית הדין המשמעתי, ישראל שמעוני, שזומן לשיחה מול דויטש והביע חשש אמיתי שהתיקונים החדשים בין היתר יובילו לקריסת המערכת המשפטית ובית הדין, שאמור להיות עצמאי ובלתי תלוי.
ערוץ הספורט חשף את תיקוני התקנון המבוקשים כבר ב-27.8. "ההתאחדות לכדורגל בישראל (ע"ר) הינה עמותה רשומה, שנרשמה במאי 1987, ומטרתה לפתח, לרכז ולנהל את ענף הכדורגל בישראל", נמסר מרשם העמותות בתגובה. "הטענות הועברו לבחינת הגורמים הרלבנטיים ביחידת העמותות והחל"צ אשר יבחנו את המידע שהתקבל עתה, יחד עם נתונים נוספים מתיקי העמותה. לאחר ביצוע בדיקה זו יקבע האם יש מקום לקיים הליך פיקוח. יודגש כי הרשמת אינה נוהגת למסור מידע בדבר החלטתה האם בכוונתה לפתוח הליך פיקוח, אם לאו, ומתי, שכן עדכון כאמור עלול להביא לפגיעה בהליכי הפיקוח וסיכול התכלית העומדת בבסיס סמכויות הפיקוח הנתונות לרשמת על פי דין. יחד עם זאת, הדיווח שנמסר על ידך, מצטרף למכלול המידע העומד בפני הרשמת לעניין העמותה, ומשפיע, בין היתר, על החלטות הנוגעות לטיפול בתיק העמותה, ובכלל זה ההחלטה אם לקיים הליכי פיקוח ומתי".
תגובת ההתאחדות לכדורגל: "בסיומה של עבודה שנמשכה קרוב לשנה ומתוך כבוד גדול והערכה לעשייה הברוכה של ועדת דויטש, גובשו שינויי תקנון מתבקשים, חדשניים ובהחלט משמעותיים. בהתאם לכל כלל ונוהג, הם יוצגו בפני הנהלת ההתאחדות ויובאו לאישורה".