ליגת העל בכדורגל אמנם כבר חזרה לפעול, אבל האוהדים, בניגוד ל"אחות הקטנה" מהכדורסל, עדיין לא יכולים להגיע למגרשים ולהינות מחזרתה. אז למה בענף אחד המצב הוא כזה ובענף השני המצב אחר? יצאנו לבדוק.
תחילה, נזכיר שעל פי הנחיות פיקוד העורף, לפחות בשלב זה, הליגות חזרו ללא כניסה של קהל - למעט 1,000 איש, שכוללים את כל אנשי הצוות המעורבים בקיום המשחק.
אלא שלערוץ הספורט נודע שבכדורגל, המתווה שסוכם בין מנהלת הליגות לבין פיקוד העורף שונה מזה שסוכם עם מנהלת הכדורסל. על פי ההסכם, אושר מתווה קבוע שלא כולל כניסת קהל בכלל - אבל גם לא משתנה לפי דרגות הסיכון שהציב פיקוד העורף בעיר מסוימת (צבעי הסיכון). משמע, אם בעיר מסוימת דרגת הסיכון הופכת גדולה יותר, אין זה אומר שלא ישחקו שם כדורגל כי בכל מקרה אין אפשרות לקהל להיכנס.
בכדורסל, לעומת זאת, המתווה כן כולל כניסת קהל עד לכמות המאושרת. עם זאת, במקרה בו עיר מסוימת בה משוחק כדורסל הופכת לאדומה - לא יהיה ניתן לשחק בה כדורסל יותר, וקבוצתה תיאלץ לעבור לשחק בעיר אחרת.
שתי המנהלות, יש לציין, נמצאות בקשר רציף עם פיקוד העורף - כאשר לכל מנהלת מונה נציג מלווה. אירועי סוף השבוע האחרון, אז נשמעו אזעקות במשחקי הליגה הלאומית בכדורגל, הקשו על מנהלת הליגות לבקש את חזרת הקהל בקרוב - אבל היא ממשיכה כל הזמן להפעיל לחץ על פיקוד העורף להחזיר בהדרגה את הקהל למגרשים, כפי שעושים בכדורסל.
יש לציין שבכדורגל תכולת האצטדיונים גדולה יותר באופן טבעי, כך שהאזורים הממוגנים מכילים חלק קטן יותר מהאוהדים וסביר להניח שגם זה נלקח בחשבון - כאשר גם העלויות הכרוכות בכניסת קהל משחקות תפקיד עבור הקבוצות שאמורות לשלם.