צילום עופר ינאי: אלוני מור, צילום מינצברג - ניר קידר.
הצעד של הפועל ת"א בכדורסל, ובו החרימה משחק כצעד של סולידריות עם אוהדיה גרמה לתקדים שלא ראינו בספורט. קבוצה מחליטה שלא להופיע למשחק ונושאת עליה את ההשלכות שיהיו לכך, אך האם זו התחלה של תופעה? כנראה שלא. תקנון המשמעת של איגוד הכדורסל הוא יחסית מקל בכל הנוגע לעבירה של אי הופעה למשחק.
כך, הפועל ת"א ספגה הפסד טכני ברגע בו החליטה שלא לעלות לפרקט והיא גם תפסוג קנס כספי שיכול להגיע עד 450 אלף ש"ח (הנהלת איגוד הכדורסל זאת שתקבע את הסכום הסופי). בנוסף, האדומים ייאלצו לשלם את הוצאות המשחק (שיפוט, אבטחה ואף הוצאות הנסיעה של קבוצת החוץ). אם וכאשר יוחלט להעמיד אותה לדין מעבר לכך, בארגז הכלים של בית הדין של איגוד הכדורסל נמצאים עונשים של קנס, עונש רדיוס, סגירת המגרש הביתי והפחתת נקודות על תנאי. אז למה כתבנו מקל? כי התקנון של ההתאחדות לכדורגל למשל קובע ענישה חמורה בהרבה, כזאת שככל הנראה תמנע מתרחיש כזה לקרות.
על פי תקנון ההתאחדות, העונש לקבוצה שלא מופיעה למשחק הוא הורדת ליגה מיידית. "לא הופיעה קבוצה הנמנית על ליגת העל, ליגה לאומית או ליגה א' למשחק אחד, תוצא מיד עם הרשעתה ממסגרת הליגה בה היא משתתפת עד תום עונת המשחקים, ובעונה שלאחריה תוכל לחדש את פעילותה בליגה נמוכה יותר מהליגה בה הייתה רשומה במועד הוצאתה".
התקנון אף מחמיר כלפי קבוצות שלא מופיעות ונמצאות במיקום שמוביל לירידת ליגה: "הייתה הקבוצה באחת המקומות האחרונים המיועדים לירידה לליגה נמוכה יותר במועד אי ההופעה, תוצא הקבוצה מיד עם הרשעתה במסגרת הליגה בה היא משתתפת עד תום עונת המשחקים ובעונה שלאחריה, תוכל לחדש את פעילותה בליגה נמוכה בשתי דרגות מהליגה בה הייתה רשומה במועד ההוצאה".