הסיבוב הראשון והמוקדם של גביע המדינה בכדורגל יצא לדרך בשבוע שעבר וביום שישי הקרוב תעלה על הדשא קבוצה חדשה, "כפר סבא של האוהדים 1928", או כפי שהיא קרויה בהתאחדות, מ.כ. כפר סבא. רובכם כנראה לא שמעתם עליה, הרי מדובר בקבוצה שהוקמה לפני פחות מארבעה חודשים על ידי מספר אוהדי הפועל כפר סבא, שמאסו בהתנהלות המועדון שהם אוהבים בשנים האחרונות, כמו רבים מחבריהם ליציע.
בהשראת קבוצות האוהדים המוצלחות של השנים האחרונות בהפועל ירושלים ובהפועל פ"ת, האוהדים הכפר סבאים החליטו לעשות מעשה ותוך זמן קצר כבר הצליחו לגייס למעלה מ-100 חברי עמותה שתרמו מכיסם, כשהמטרה היא לאסוף אוהדים נוספים שהתרחקו מהקבוצה בשנים האחרונות. משמעות ה-1928 בשמה של הקבוצה היא כמובן שנת ההקמה של המועדון מכפר סבא, ובו בחרו להשתמש בפרויקט בשל העובדה שהם לא יכולים להשתמש בשם הפועל כפר סבא.
כדי לרדת לעומק הדברים ולהבין מה הן בדיוק המטרות של המועדון החדש שיפתח את העונה בליגה ג', דיברנו עם אחד ממקימי הפרויקט, איתי שטרן. "הבסיס לדבר הזה נורא פשוט - מסתובבים להם כנראה כמה אלפי אנשים שגדלו כילדים על האהדה להפועל כפ"ס, כל אחד עם הסיפור שלו. זה משהו שנטבע עמוק בתוכנו ובעשר שנים האחרונות זה הלך ונעלם עד לנקודה שרובנו הפסקנו להרגיש משהו לקבוצה והפסקנו להגיע למשחקים".
"הנקודה שזעזעה אותי זה שהילדים שלנו התחילו ללכת לקבוצות אחרות", שיתף שטרן, "פתאום נפלה הבנה שאם לא עושים מעשה אז זה נגמר ואנחנו נכנסים למגירה של שמשון ת"א, בית"ר ת"א והפועל יהוד, שהיו פעם ונעלמו. אמרנו שזה לא יקרה במשמרת שלנו, אמרנו שאין מצב שאנחנו יכולים לעשות משהו כדי שהקבוצה לא תעלם ואנחנו לא נעשה את זה".
ספר לנו איך הדבר הזה עובד בינתיים ואיך אתם מתכננים להתפתח
"אנחנו מחולקים לשתי קבוצות. אני אחראי על ניהול העמותה, שזה כל הפעילות ההיקפית - הקהל, השיווק, התפעול והחיבור של ספונסרים לדבר הזה. גיא בלום המנהל המקצועי של הדבר הזה, שכרגע זה קבוצת בוגרים ובהמשך מחלקת נוער ובית ספר לכדורגל".
"קבוצת כדורגל זה אמצעי, לא מטרה. החזון הגדול זה ליצור פעילות עם הקהילה ולמען הקהילה של כפ"ס דרך הכדורגל. הצעד הטבעי והראשון זה קבוצת בוגרים אבל החזון האמיתי זה בהמשך להקים מחלקת נוער וביה"ס לכדורגל כדי לחבר אלפי ילדים לסיפור הזה ולא להפוך את זה למנגנון לעשיית כסף. הדבר שהכי הרחיק אותנו רגשית מהפועל כפ"ס זה שהיא הפכה להיות מכונה ליצור כסף דרך הנוער והילדים והקהל פשוט לא היה רלוונטי יותר".
נניח שההנהלה הנוכחית של הפועל כפ"ס תעזוב, מה תעשו?
"האבחנה שלי היא כזאת: עשינו ניתוח לב פתוח והוצאנו את הלב, שזה הקהל, והעברנו אותו לגוף אחר שזה 'כפ"ס 1928'. אם שום בעוד שנה יחליט מכל סיבה שהיא שהוא עוזב ומפנה לנו את הדרך, פשוט נחזיר את הלב לגוף הזה שנקרא הפועל כפ"ס וזה מאוד ישמח אותי. אני לא רואה סתירה בין הדרך שלי לבין לחזור להיות הפועל כפ"ס, בחוויה שלנו אנחנו הפועל כפר סבא".
"כרגע אנחנו חיים בגוף אחר, אבל תמיד נשמח לחזור לגוף המקורי, בדרך שלנו, שהפועל כפ"ס תהיה בבעלות האוהדים. קבוצת אוהדים אמיתית, זה החזון והרצון. אני מאמין שנגיע לזה, חי ופועל מתוך אמונה שאנחנו על המסלול הזה. הרבה שנים היו דיבורים אבל עכשיו זה קורה. תוך חודשיים העברנו את כל הקהל, כגוף אחד, זה רק מחזק את גודל הבור הרגשי שיש לכולנו".
ספר לנו על המודל הכלכלי של הקבוצה
"בליגה ג' המודל הכלכלי זה כסף של חברי עמותה וחסויות של אנשים פרטיים וחבריות עסקיות. ככל שנתקדם מתחיל תקצוב של ההתאחדות, עירייה, טוטו ועוד כל מיני גופים וכמובן ספונסרים בסכומים משמעותיים יותר. הבסיס הכלכלי של כל קבוצת כדורגל זה לייצר הכנסה שוטפת דרך בית ספר לכדורגל ומחלקת נוער ולזה נרצה להגיע".
"כרגע אנחנו 100 ומשהו חברי עמותה, כשהמטרה להגיע ל-500 במהלך העונה הזאת. התחלנו מדמי הצטרפות גבוהים כדי לאפשר לפעילות להתחיל לנוע אבל ככל שנתייצב כלכלית ונתקדם נתחיל לפתוח את זה בסכומים שהם יותר סבירים כדי שגם אנשים שיכולים לתת פחות יכנסו".
אתם בונים קבוצה חזקה ביחס לליגה ג' (עם שחקני עבר של המועדון), איך זה עובד כלכלית?
"בדרך כלל קבוצות ליגה ג' הן קבוצות חובבניות ששחקנים לא מבקשים כסף ולא צריך הרבה כסף כדי לנהל. אנחנו בונים מההתחלה קבוצה מקצוענית שמכוונת לעלות לליגה לאומית ואחר כך לליגת העל תוך 4-5 שנים ולא תוך 15 שנה. כדי שזה יקרה אנחנו מביאים שחקנים טובים יותר מהרמה שהליגה רגילה ושחקנים כאלו מבקשים כסף".
"זה לא הרבה כסף לכל אחד אבל מגיע לכמה מאות אלפי שקלים בשנה. בשנה הראשונה התקציב מיועד כמעט כולו להעמיד סגל טוב ולעלות ליגה כי אנחנו מבינים שאם נתחיל להיות קבוצה מדשדשת בליגה ג' יהיה נורא קשה להתחבר לדבר הזה ויהיה לנו קשה לממש את החזון. את הבסיס נצליח לממש אם תהיה קבוצה תחרותית שמושכת קהל, שיוצרת התלהבות ועולה ליגות".
מה אתם צריכים בשלב הזה?
"אנחנו פונים לחברות עסקיות כדי לקבל מהן תרומה של 5-10 אלף שקל בחודש, שבעבור הכסף הזה הן יתנו חסות לפעילות שנרים למען הקהילה. התחלנו עם איסוף כסף לנזקקים ונמשיך ונאמץ פנימייה של נוער בסיכון, יש עוד הרבה מהלכים. אנחנו רוצים שהחברות שנותנות את החסות ירגישו שהן נותנות חסות לדבר חשוב, שיהיה חלק מהמחויבות הקהילתית שלהן, וכך הן גם יעזרו לנו להתרומם ולעמוד על הרגליים".