נדמה שכבר ראינו הכל בכדורגל הישראלי, אבל בזמן שרף אירועי האלימות בכדורגל הישראלי בעונה שעברה חצה כל גבול מחד וחוסר היכולת לאמץ את מסקנות וועדת דויטש שההתאחדות לכדורגל הייתה זו שהקימה אותה לשם קבלת כלים למלחמה באלימות הפושטת מאידך, כל זאת לצד מלחמות פנימיות בתוך ההתאחדות לכדורגל, נראה כי איש אינו מבקש עוד להילחם באלימות , אלא ההיפך מכך הוא הנכון.
בסדרת תיקונים לתקנון המשמעת, אותם קידמה ההתאחדות לכדורגל, תיקונים אותם לא תמצאו באף מדינה אחרת, מאמצת ההתאחדות למעשה מדיניות הפוכה לחלוטין ממלחמה באלימות. כך, לדוגמה, הנהלת ההתאחדות לכדורגל אישרה במסגרת שינויי תקנון לקראת העונה החדשה, בין היתר, עונשי חובה שלא יכללו התייצבות בבית הדין בימי רביעי, זאת לצד רף עונשים מגוחך.
התיקון המוזר והתמוהה ביותר הוא תיקון לסעיף 16 ב' בתקנון המשמעת. עד עתה, שחקן שהורחק לא היה רשאי לשחק במשחק שלאחר מכן. מהעונה, אם יהיה מדובר במשחק קריטי שאין אחריו משחקים נוספים, ההשעייה לא תצא אל הפועל.
הסעיף מחריג את משחק גמר גביע הטוטו, משחק גמר גביע המדינה (בכל הגילאים) או משחק מכריע על פי תקנון האליפות בגברים ובנשים, משחקי מבחן בין המקום ה-14 בלאומית לבין מנצחת משחקי המבחן בליגה א', משחקי מבחן בליגות הנמוכות, בנוער בנערים א ובנערים ב'. דהיינו, שחקן שהורחק עקב כל מעשה אלימות במשחק הקודם לאחד מהמשחקים הנ"ל, יוכל לזכות בפרס ולהשתתף במשחק הנ"ל כאילו לא אירע דבר.
שינויי התקנון מתייחסים גם לליגות החובבניות. לדוגמא, בדברי ההסבר להוספת סעיף 22 ג' לתקנון הוחלט כי תהיה מגבלה על גובה הקנסות שניתן יהיה להטיל על קבוצות בליגות א' עד ג' בעבירות שונות, בליגה א' קנס שלא יעלה על 3000 ש"ח, בליגה ב' 2500 ש"ח ובליגה ג' 1500 ש"ח.
"נראה כי במקום להילחם באלימות בכלים הנמצאים ברשותה, דואגת ההתאחדות לכדורגל לקבוצות ומפקירה את בתי הדין וחשוב מכך את שלום הציבור ואת כח ההרתעה בענישה הקיימת", אמר גורם משפטי לערוץ הספורט.