מירוץ נגד הזמן. המשא ומתן נמשך וקבוצת הרכישה האמריקאית מראה כוונה רצינית לסגור את עסקת הפועל ת"א. גורמים שמקורבים לעסקה מעידים על יציבות כלכלית של קבוצת הרכישה, שאף השקיעה בפלימות' מהליגה השלישית באנגליה כבר 6 מיליון דולר וצפויה להשקיע בהפועל ת״א כ-2 מליון דולר כבר בקיץ הקרוב.
אז איך עבד התהליך עם הקבוצה האמריקאית? לפני מספר חודשים כאשר נוצר הקשר הראשוני עם הקבוצה האמריקאית, הוחלט בהפועל ת״א לבדוק את הנושא ברצינות ומתוך הבנה שיש פה עסקה רצינית.
לאחר מספר הצעות סרק, במקרה הזה היה ברור לכולם שמדובר בהצעה שונה. מאיר ובועז תושב פגשו בניו יורק את נציגי הקבוצה האמריקאית, שהציגו את המודל העסקי המלא של הפעלת המועדון הנוכחית.
התהליך התחיל ואחד הצמתים המרכזיים הייתה דרישה מצידה של נציגי הפועל ת"א לנייר הצהרת כוונות פיננסי בנוגע לאיתנות הפיננסית, מדובר על מסמך proof of funds, שמעיד על ההון שלהם.
הקבוצה האמריקאית התבקשה לספק נייר שכזה ובתוך 3 ימי עסקים סיפקה נייר מסודר החתום ומבוקר על ידי פירמות רו״ח מובילה בארה״ב, מסמך כזה לצורך השוואה מציגים לבקרה התקציבית.
מהמסמך עלה כי לטענת אנשי הפועל ת"א, הרוכשים שווים מאות מליוני דולרים וכי למעטות הקבוצות בליגת העל יש איתנות פיננסית שכזו.
ההבנה כי הקבוצה האמריקאית חזקה מספיק הניעה את התהליך שכלל מספר בדיקות. חשוב לציין כי בדיקות אלו טרם הסתיימו ואם וכאשר ייחתמו ההסכמים, גם הפועל תל אביב מצידה תקיים עוד מספר לא מבוטל של בדיקות על הרוכשים.
במקביל החלו הצדדים לעבור על הסכם המסגרת. הכוונה בהסכם מסגרת כזה הוא שמדובר על מסמך משפטי מורכב הכולל למעלה מ-40 עמודים באנגלית ומפרט את התהליך כולו.
בינתיים, נמשכות השיחות בקרב הבעלים שרובם כבר חתמו ומצפים להתקדמות ולהרמת המסך המלאה אצל שני הצדדים. האם הצדדים יגיעו לעמק השווה? בקרוב נדע.
אם המהלך יצא לפועל בסופו של דבר התוכנית של הרוכשים הפוטנציאלים היא להעמיד תקציב שיהיה לפחות רביעי בגובהו בליגה עם שכר שחקנים של כ-20 מיליון ש"ח. לשם ההשוואה, היום הוא עומד על כ-13 מיליון ש"ח.