בספרי ההיסטוריה של הפועל באר שבע זה אולי ייראה כמו פסיק, אבל עם פרוץ משבר הקורונה במרץ 2020 הנחיתה הבעלים אלונה ברקת פצצה כשהודיעה על עזיבה. הרקע לעזיבה היה המחלוקת מול השחקנים על קיצוץ בשכרם ובאותו קיץ של שנת 2020 המדיניות תחת ניהולו של אסי רחמים הייתה ברורה - מדיניות מצומצמת ומבוקרת.
אחרי עונה שהסתיימה עם זכייה בגביע המדינה וללא מקום בין שלושת הראשונות, כשבארון עוד שלוש אליפויות יוצאות דופן ששינו את פני הכדורגל בבירת הנגב, קיץ 2020 היה מאוד צנוע בהפועל באר שבע. למעט רכישתו של אלטון אקולטסה, האדומים צירפו את פארליי רוסה, איתן רזון, שגיב יחזקאל, דודי טוויטו ושחקן נוסף. כזה שלא כל כך ברור לאן היו מועדות פניו אז. רותם חטואל.
בשכר נמוך ואחרי סיבוב שלווה בלא מעט חוסר מזל בקבוצות שונות בצפון בליגה הלאומית, הילד מחצור הגלילית הצליח למצוא מקום לפרוח בו. ממצב שבו היה בדרך לליגה א', חטואל הצליח לקבל את ההזדמנות באחת הבמות הכי גדולות כיום בישראל. כעת, בשיאה של תקופה דיי מוצלחת שהגיעה אחרי לא מעט חבלי לידה, רותם חטואל הפך לאחד מהשחקנים הכי מסקרנים כיום בהפועל באר שבע.
אם אתם הורים לילדים שחולמים להיות כדורגלנים או סתם חובבי כדורגל ישראלי אסלי, כזה שבא מהלב, השורות הבאות יהיו סיפור הגשמת החלום שרבים מכם רצו לחוות ואולי עדיין חולמים לחוות. דרך ראיון עם המעטפת הקרובה ביותר אליו, חוסר המזל שליווה אותו ואת מאמניו שבדרך, הסטיגמות שדבקו בשחקן הכנף המקועקע מחצור הגלילית ועד למספרים המרשימים בחודשים האחרונים בהפועל באר שבע. אפיזודה חולפת או סיפור הצלחה בהתהוות?
מצפון נפתחה הטובה
חטואל הוא צפוני בדמו. גם בתקופות שבהן ניסה לפרוץ ברעננה וברמת השרון הוא היה מגיע למרכז בנסיעות מרחוק ובתמיכה של המקום הכי קרוב ומשמעותי לליבו - הבית. אביו יהודה מספר שהיה לוקח הלוואות ומתגורר, למעשה אפילו עד היום, בדירת עמידר. "הלכתי אחריו לכל מקום והחלטתי שאני הולך איתו עד הסוף. בגיל 10 הוא נבחן במכבי חיפה וכששיחק שם עבדתי בכמה עבודות כדי לשלם על טורנירים ונסיעות לחו"ל. הייתי בורח מהעבודה כדי להסיע אותו לחיפה, ובזמן האימון מתפלל להצלחה שלו כשאשתי מתפללת ותומכת מהבית. בשלב מסוים בנערים ג' הוא לא קיבל הרבה דקות ובהתייעצות ומחשבה הבנו שהדבר הנכון היה שיעבור לקריית שמונה".
משם החלה להיסלל לחטואל דרך חדשה. 18 שערים בעונה בנערים א', לאחר מכן 12 שערים בשנה הראשונה בליגת הנוער ו-18 בשנה השנייה. את העונה השלישית בליגת הנוער, 2017/18, הילד מחצור הגלילית סיים עם 12 שערים בסך הכל. אחרי כמה הופעות בקבוצה הבוגרת, רובן מהספסל, קריית שמונה החליטה להשאיל אותו להפועל עכו בינואר 2019. אבל למועדון של איזי שרצקי הוא כבר לא חזר.
"אחרי חילופי מאמנים בעכו, קריית שמונה החליטה לא להמשיך וביקשתי את כרטיס השחקן שלו", מספר יהודה על ההחלטות באותה העת. "אמרתי לעצמי שאני אשקיע את החיים שלי על הילד, אחרי מסע שכנועים שרצקי בסופו של דבר הסכים לשחרר את הכרטיס שלו". באותה העת כנראה היה נראה לקשר ולסביבתו שהוא בדרך למעלה, אבל זה לא היה כל כך פשוט. גם כשהייתה תחושה שמשהו טוב הולך לקרות, שוב משהו מנע מחטואל להתקדם.
לא מצא מקום להתבגר
לא בטוח שכל אחד היה ממשיך להאמין אחרי מה שקרה לרותם חטואל מהרגע שעזב את קריית שמונה. "משהו לא היה טוב בקבלת ההחלטות", מספר אחד מחבריו הקרובים של חטואל. "הייתה ירידה לליגה הלאומית וגם שם לקח קצת זמן עד שמשהו הצליח. פתאום מתחילים לדבר עליו ואולי זה משהו שקצת הוריד את העיניים מהמטרה. מבחינת כישרון וציפייה לכולם היה ברור וידוע שיש לו את זה, זה היה רק עניין של זמן וכמה החלטות לא מספיק טובות בדרך".
אחרי שהפועל רעננה לא התרשמה ממנו במבחנים וגם עם הפועל רמת השרון הרומן הסתיים מאוד מהר בגלל קשיים של שני הצדדים, הגיעה הפועל אום אל פאחם. "ניר ברקוביץ' התקשר ואמר שהוא רוצה את רותם והוא החליט ללכת על זה", מספר חברו הקרוב. בכלל, ניכר שבאותה התקופה רותם נע ממקום למקום, כשחקן שחיפש את הבית החדש שעוד לא היה לו כדי לפרוץ ולהתקדם בו קדימה. אחרי רצף מאמנים שלא כל כך האמינו בו, ברקוביץ' לקח אותו תחת חסותו.
החיבור בין חטואל לניר ברקוביץ' היה טוב, הוא קיבל לא מעט דקות ויצר חיבור טוב עם האנשים באום אל פאחם, אלא שאז שוב משהו קטע את ההמשכיות, הפעם גורם שלא כל כך היה תלוי בחטואל - של ניר ברקוביץ' מאום אל פאחם. יחד עם המאמן שמאוד האמין בו, השניים המשיכו יחד לאחי נצרת ובחצי עונה סיפק קשר הכנף מחצור הגלילית ארבעה שערים ב-14 הופעות. למעשה, העונה הראשונה שבה הצליח לספק מספרים, ולו אם רק סבירים, מאז השנים הטובות בנערים ובנוער.
אלא ששם באמצע, בין אום אל פאחם לאחי נצרת, חטואל לא היה רחוק לקפוץ על הזדמנות שספק אם היה מגיע להפועל באר שבע אם הוא היה מסכים לה. אביו יהודה מספר על החלטה אחת שבה התמונה השתנתה. או יותר נכון, הצעה שהעלתה לא מעט סימני שאלה ובדיעבד, הסירוב לה כנראה עשה חסד גדול עם רותם חטואל. "באותם ימים שטפתי כיתות בבית ספר", התחיל יהודה לספר על ההצעה ועל שיחת הטלפון מבנו. "רותם התקשר וסיפר לי שהוא קיבל הצעה מהפועל איכסאל בליגה א'. ישבתי בכיתה, הורדתי את הראש ולא ידעתי איך אספר דבר כזה לאשתי. את כל החיים היא ואני נתנו בשבילו ופתאום זה היה נראה שמשהו דועך".
אבל הסביבה שהאמינה בו לא נתנה לרותם לדעוך וה'לא' להצעה הזאת היה אולי הלא ששינה הרבה מאוד דברים. בסביבתו של חטואל החליטו לשנות את ההתנהלות, אולי גם את זו של רותם עצמו וגם את זו של הסביבה שלו. המעבר לאחי נצרת הוביל לחצי עונה לא רעה ואחריה - אותו קיץ 2020. אחרי סבב בליגה השנייה ואולי אפילו סבב קצת ארוך מדי בשביל ילד בן 22, רותם חטואל חתם בהפועל באר שבע. גם אז, כמו בקבוצות לפני כן, תמורת סכומים נמוכים מאוד ביחס לאלו שמרוויח כיום.
"הוא שחקן צבעוני, מה רע בזה?"
אי אפשר שלא להתייחס לצבע, החיובי או השלילי, שרותם חטואל מביא איתו למגרש. הקעקועים, התמונות שמושכות תשומת לב באינסטגרם, הבלונד בשיער, חגיגת השערים הייחודית. כל אלו כלולים בחבילה אחת שמוסיפה למבקרים מקום לספקות, ומוסיפה לאוהדי הפועל ב"ש סיבה לאהוב. "מייחסים לו בילויים ואורח חיים לא מקצועי רק בגלל המראה החיצוני", כך מספרים קרוביו של חטואל. "אבל ליד כל הטוקבקים, הביקורות ומה שנוהגים להגיד, בחצור הגלילית מעריצים אותו".
"אני לא מבין את אלו שמתמקדים בפוזה שלו", תוהה אביו יהודה. "כדורגל זה שואו, לא רוצים שחקן יבש ומתחת להכל הוא האדם הכי פשוט שיש. אנשים לא יודעים מי הוא באמת". אם לומר את האמת, ההתנהגות החיצונית של חטואל לא שונה משל שחקנים רבים ואין כל רע במראה חיצוני בולט - אבל אין ספק שהעובדה הזאת פשוט מעמידה אותו ככל הנראה בעין בוחנת יותר, לטוב או לא. בסופו של דבר הוא ייבחן על הדשא ובמצב כזה נשאלת השאלה - האם יש לחטואל את מה שהפועל באר שבע צריכה בעונה הזאת?
נוכח מירוץ החימוש האדיר של מכבי חיפה ומכבי תל אביב, כזה שמוריד מעט את אור הזרקורים מבירת הנגב, מעניין יהיה לראות האם רותם חטואל יצליח לעלות על הבמה שנפרשה בפניו בעונה הזאת. משחקן שחיפש את עצמו בקבוצות הצפון, וגם בהפועל ב"ש בשתי העונות הראשונות שלו, משהו בפתיחת עונת 22/23 ובכלל בחצי השנה האחרונה הוציא מחטואל דברים שהרבה אנשים לא האמינו שיכולים לצאת ממנו.
מאז חודש מרץ האחרון, החל ממשחק הגומלין מול מכבי פ"ת ברבע גמר הגביע ועד היום, חטואל מצא את הרשת 11 פעמים ב-23 משחקים בכל המסגרות בממוצע של 0.85 שערים למשחק בחישוב לפי דקות. במהלך המשחקים האלו הוא הגיע ל-23 מצבים וחלק גדול מהשערים שלו נכבשו ממצבים לא נוחים. הוא גם בעט 23 פעמים למסגרת מתוך 42 בעיטות שלו לשער בחצי השנה הזאת ובקיצור - הרבה דברים 'הולכים' לו כמו שצריך מאז שנכנס לעניינים לקראת המאני טיים בעונה שעברה.
יחד עם זאת, לקשר הכנף של הפועל ב"ש יש עוד הרבה מה לשפר כדי לשדרג את הדריבלים המוצלחים שלו ולסיים אותם עם מסירות טובות יותר והרמות טובות יותר כי נכון לעכשיו, הוא מיעט לבשל בשנה האחרונה.
נתון חשוב שהשפיע רבות על הציפיות שעלו משמעותית בחצי השנה האחרונה היא שהשערים האחרונים של חטואל היו משמעותיים מאוד עבור הקבוצה שלו - ארבעה במסגרות האירופאיות, חמישה נוספים בדרך לזכייה בגביע המדינה בשנה שעברה שהובילו אותו ואת קבוצתו עד למעמד הכי מרגש שיכול היה לחשוב עליו - שער בגמר הגביע וזכייה בו. רותם חטואל עומד בפני המבחן הכי גדול בקריירה שלו. אם ההצעה מהפועל איכסאל הייתה תלויה בעיקר במילים, האפשרות שמונחת כרגע מולו תהיה תלויה רק במעשים.
ההשקעה הרבה של אביו ואמו, המשפחה שעוקבת מרחוק וידעה עליות ומורדות וכפי שזה נראה, גם חצור הגלילית כולה. בסופו של דבר, רותם חטואל יהיה האדם היחיד שיצליח להוכיח אם רותם חטואל הוא סתם עוד סיפור בהיסטוריה של הכשרונות הישראלים העולים שנכשלו בדרך או שהוא ההפך הגמור מזה. הרבה ציפיות התעוררו בעיר באר שבע בחצי השנה והוא יהיה היחיד שיצליח להראות האם איכויות הדריבל שלו, השיפור במשחק הראש וההתמצאות הטובה על המגרש יצליחו להביא אותו למקומות חדשים ומעניינים בקריירה ולפני הכל - האם הוא יצליח להביא את הפועל באר שבע למקומות שלא רבים מצפים ממנה בעונה הזאת.