להפועל באר שבע בעונה שעברה היו הרבה יתרונות - היתה לה הגנה יצוקה מברזל, היה לה קישור טוב ודינמי, ואחרי פתיחה לא קלה היא גם מצאה את ה"מאץ'" בעמדת המאמן עם אליניב ברדה. דבר אחד היה חסר לה: חלוץ פורה שיבקיע שערים.
הנסיונות עם יוג'ין אנסה לא צלחו, וגם ההחתמה של ניקיטה רוקאביצה התבררה כאכזבה. עכשיו, היא מנסה לפתור את זה - עם ההחתמה של אסטריט סלמאני. אז מה מביא החלוץ הקוסוברי לטרנר? יצאנו לבדוק.
סלמאני גדל במחלקת הנוער של מאלמו, אבל כבר בגיל 12 הוא קרע את הרצועה הצולבת בברך - ועבר למועדון קטן יותר בעיר בשם קולדאלס. הוא שיחק בליגות הנמוכות, אבל כשקיבל את ההזדמנות הראשונה בליגה הבכירה - במדיה של אנגלהולמס, זה נגמר בשמונה הופעות בלבד וללא שער. הצעד המרכזי קדימה הגיע כששיחק בטורנס, בליגת המשנה, וכבש במדיה 14 שערים ב-30 הופעות.
בינואר הוא הצטרף לווארסברג בויס, ששיחקה בליגה השנייה - והצליח לא רק להבקיע 17 שערים בעונת 2019, אלא גם להעלות אותה לליגה הבכירה. בדצמבר 2020, אחר שנתיים מוצלחות מאוד בווארסברג - הוא משך את העין של אחד המועדונים הגדולים בשבדיה, האמרבי, שהנשיא שלו הוא לא אחר מאשר זלאטן איברהימוביץ'. זלאטן תמיד ידע לזהות חלוצים טובים, והמועדון השבדי שילם על סלמאני סכום שיא שמוערך בין 7 ל-8 מיליון קרונות שבדיות.
סלמאני סיפר לתקשורת השבדית על הקשר המיוחד עם הנשיא הכוכב: "זה בהחלט מיוחד כשיש לך נשיא שהוא אגדת כדורגל. כשחתמתי על החוזה, הוא זה שהזמין אותי למועדון - אבל גם כשזכינו בגביע (2021), הוא היה נוכח ומאוד שמח". סלמאני חתם על חוזה לשלוש שנים בקבוצה הירוקה, ואפילו אמר בראיון שהוא שואף "לסיים שם את הקריירה", מתוך תקווה גם לשחק עם זלאטן בעונת הפרישה של המגה סטאר השבדי.
אבל לצד ההעברה היקרה והסכום הגבוה, לסיפור היה גם צד פחות זוהר: ה"אפטונבלאט" השבדי חשף, בינואר השנה, כי מתוך אותו סכום שקיבלה ווארסברג על סלמאני, 50% הלכו לסוכן של החלוץ, והמועדון המקורי נקנס ב-25 אלף קרונות על הצעד שהיה מנוגד לחוקים בשבדיה. מה שעוד בלט ברומן שלו עם האמרבי, שנגמר אחרי שנה וחצי, הוא מערכת היחסים המורכבת עם המאמן הסרבי, מילוש מילוייביץ'.
אחרי שכבש שלושער בקונפרנס ליג נגד מאריבור, סלמאני שיבח את המאמן שלו: "הבקעתי ארבעה שערים בשני המשחקים הקודמים, אבל מילוש היה ברור - ואמר לי שעליי להמשיך להילחם, אז אני לא נרגעתי. הוא היה מאוד ישיר וברור בדרישות שלו". עם זאת, כמה חודשים לאחר מכן, בחר מילוייביץ' להושיב את סלמאני על הספסל בדרבי נגד אי"ק סולנה. לאחר המשחק, הוא אמר: "הוא חלוץ על, אבל רציתי לשתף אותו כשהבלמים יהיו עייפים והוא יהיה רענן. הוא ישנא אותי ליומיים, אבל בסוף הוא יהיה שמח. עכשיו אני אגיד לו: פשוט תשתוק ותשחק".
הרומן בין סלמאני והאמרבי עלה על שרטון מהר ממה שמישהו חשב. אחרי שמילוייביץ' הלך, מי שהחליף אותו היה מארטי צ'יפואנטס, מאמן ספרדי שהאמין בסלמאני פחות מקודמו. כמות הדקות שלו הלכה וירדה לאורך העונה, והחלוץ לא היה בתכניות של הספרדי. "הוא רוצה את הדרך שלו ואני את שלי", אמר סלמאני בראיון שבו הביע את רצונו לעזוב. "לפעמים זה מתרסק. לא תמיד הסכמנו על הכל". שיטת המשחק של הספרדי לא תאמה את היכולות של סלמאני, ולצד שמועות על סגירת מעגל במאלמו - הגיעה ההצעה מבירת הנגב. עכשיו, סלמאני ינסה להוכיח שכוחו עדיין במותניו, ולפחות על הנייר - יש לו את הכלים להוכיח את זה.
החלק החסר
אם תחפשו את הערך אסטריט סלמאני בוויקיפדיה תמצאו ליד השם שלו את התפקיד "חלוץ", אבל זה לגמרי יפספס את מה שהוא יודע לעשות בפועל. הקוסוברי אכן שיחק לרוב בתור חלוץ בודד בהאמרבי, במדיה כבש בעונה החולפת תשעה שערים, אולם לא מדובר בשחקן קלאסי לעמדה הזו, שמחכה לקבל כדורים ברחבה, אלא כזה שמרבה לבצע תנועה מהמרכז לאגפים, ניחן ביכולת טובה באחד על אחד ויודע גם לחתוך מהאגף השמאלי עם רגל ימין ולאיים על השער.
התפלגות האיומים של סלמאני לשער מעידה יפה על סגנון החלוץ שהוא. הקוסוברי שלח 26 איומים לשער במסגרת הליגה השבדית (כולל פנדל אחד שבעט וכבש) וכמעט חצי מהם - 11 - הגיעו אחרי שתי נגיעות או יותר בכדור. חלוץ הרכש המיועד של באר שבע מחפש לרוב את השטח הפנוי בין קו הקישור וההגנה, מעדיף לקבל את הכדור עם הפנים לשער וגם מרבה לפנות שטחים לחבריו להתקפה.
"סלמאני סוס עבודה, שחקן תחרותי מאוד שתמיד רץ ולא מפסיק לנסות", מספר ז'ואאו פדרו קורדיירו, כתב המתמחה בכדורגל סקנדינבי. "יש לו טכניקה לא רעה, אבל הוא מתקשה כשהוא מקבל את הכדור עם הגב לשער. הוא טוב מאוד במציאת שטחים פנויים ולייצר כאלה".
ואכן, אפשר להגיד שמדובר בשחקן שעבודה קבוצתית היא הטיקט שלו. גם בתור חלוץ, סלמאני מוקם העונה שלישי ביצירת מצבים בהאמרבי (12) ובעונה שעברה סיים בתור סגן מלך הבישולים שלה עם שישה. בהתקפות מעבר הקוסוברי מבצע לעיתים תנועה להאלף ספייס או לאגף ומשם מעביר כדור רוחב לשחקן כנף או קשר שמצטרף להתקפה.
סלמאני, יש לציין, סבל מפתיחת עונה די מאכזבת עם שני שערים בלבד בהאמרבי (אחד מהם בפנדל) לצד בישול אחד ב-13 משחקי ליגה. הקוסוברי, כאמור, לא מפסיק לרוץ מה שגם הופך אותו לכלי טוב בביצוע פעולות לחץ גבוה, אבל משתמש הרבה בידיו במאבק על הכדור ומרבה לבצע עבירות מיותרות. 19 עבירות הוא ספג ב-13 משחקי ליגה העונה, הכי הרבה בהאמרבי.
בהתבסס על כל היכולות ההתקפיות שפורטו לעיל, נראה שסלמאני הוא בדיוק החלוץ שחמד היה צריך לצידו: כזה שיפנה ללגיונר החוזר שטח וגם יהנה מהיכולת שלו לשמור על הכדור עם הגב לשער. למרות הביקורות על קיץ דל בבירת הנגב, לאוהדים האדומים יש הרבה סיבות לאופטימיות.
Follow @avishay_sela Follow @AviG91