sportFive1182024 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
משעמם זה לא הולך להיות (Getty) (צילום: ספורט 5)
משעמם זה לא הולך להיות (Getty) | צילום: ספורט 5

הערב (שישי), ב-19:00, העולם כולו יישא עיניים לדוחא - שם תתקיים הגרלת הבתים של מונדיאל 2022. בינתיים, ניסינו להרכיב את הבתים המסקרנים ביותר. מהנבחרות החזקות בעולם, דרך ההתקפיות ביותר, ההיסטוריות וגם אלה שיתנו לכם קצת חופש.


לפני הכל, זה הזמן להזכיר את את 29 הנבחרות שהבטיחו את השתתפותן עד כה, לצד עוד שלוש שיעלו משלבי פלייאוף:
דרג א': קטאר (מארחת), ברזיל, בלגיה, צרפת, ארגנטינה, אנגליה, ספרד, פורטוגל.
דרג ב': מקסיקו, הולנד, דנמרק, גרמניה, אורוגוואי, שוויץ, ארצות הברית, קרואטיה.
דרג ג': סנגל, איראן, יפן, מרוקו, סרביה, פולין, דרום קוריאה, תוניסיה.
דרג ד': קמרון, קנדה, אקוודור, ערב הסעודית, גאנה, מנצחות הפלייאוף הבין יבשתי, מנצחת הפלייאוף האחרון באירופה.

את הבתים הרכבנו במסגרת המגבלות - רק נבחרת אחת מכל יבשת, למעט אירופה, שיכולה לשלוח שתי נציגות לבית. יש לכם רעיונות לבתים מעניינים נוספים? מוזמנים לטקבק לנו.

בית המוות
צרפת
גרמניה
סנגל
אוסטרליה


העולם מתחלק לשני סוגים: אלה שרוצים לראות כמה שיותר משחקים איכותיים בבתים, ואלה שמעדיפים לשמור אותם לנוק אאוט. אם אתם מהסוג הראשון, בוודאי לא תתנגדו לראות בית מוות שיכלול את שתי אלופות העולם האחרונות, צרפת וגרמניה, לצד אלופת אפריקה הטרייה סנגל וגם אוסטרליה, שאם תעלה מהפלייאוף, כבר הוכיחה בעבר שהיא יודעת לעשות לא מעט צרות לנבחרות גדולות.

אמבפה ובנזמה. צרות טובות לדשאן (Getty) (צילום: ספורט 5)
אמבפה ובנזמה. צרות טובות לדשאן (Getty) | צילום: ספורט 5

כבוד לפז"ם
ברזיל
גרמניה
סרביה
קמרון

אין חכם כבעל ניסיון, כמאמר הקלישאה, ולשם כך אספנו יחד את הנבחרות עם הכי הרבה הופעות בגביע העולם. בראש נמצאת שיאנית כל הזמנים, ברזיל, עם 19 מונדיאלים, בבית יחד עם גרמניה (17), שהן גם שיאניות הזכיות. יחד איתן במסגרת המגבלות נמאות גם סרביה (11, גם כיוגוסלביה) וקמרון (6).

עולים להתקפה
צרפת
אורוגוואי
פולין
קמרון

אנחנו אנשים פשוטים. אם אנחנו רואים כדורגל, אנחנו רוצים גולים, ובשבילם, יודע כל ילד, צריך התקפות, ולשם כך כינסנו את האיכותיות ביותר שאפשר לכנס באותו בית. נתחיל באלופת העולם צרפת, שבה דידייה דשאן צפוי להיתקל בכאב ראש חיובי. כרים בנזמה, קיליאן אמבפה, אנטואן גריזמן, עוסמאן דמבלה ועוד ועוד. אליהם נצרף אורגוואי, שמשלבת הווה ועתיד עם לואיס סוארס ודרווין נונייס, פולין שמציגה את רוברט לבנדובסקי וארקדיוש מיליק ואחרונה חביבה קמרון - עם שמות כמו קארל טוקו אקמבי, ונסן אבובקר ואריק-מקסים שופו-מוטינג.

האם דור הזהב הבלגי יעמוד סוף סוף בציפיות? (Getty) (צילום: ספורט 5)
האם דור הזהב הבלגי יעמוד סוף סוף בציפיות? (Getty) | צילום: ספורט 5

בית הכמעט
בלגיה
הולנד
דרום קוריאה
גאנה

היו להן סגלים מוכשרים, זה התחיל טוב והן דורגו גבוה בסוכנויות ההימורים, אך מעולם לא הצליחו להניף את הגביע. בראש ובראשונה כמובן בלגיה, שהציגה דור מוכשר במיוחד בעשר האחרון, אך על אף שלא ירדה מפסגת דירוג פיפ"א בשנים האחרונות, לא הצליחה למנף זאת לתארים אמיתיים. יחד איתה השכנה הולנד, שהביאה לעולם כדורלגלנים היסטוריים ואת הטוטאל פוטבול, אך הפסידה בשלושה גמרים. אליהן יצטרפו דרום קוריאה, שהדהימה בדרך לחצי הגמר הביתי ב-2002, וגאנה, שכנראה לעולם לא תסלח ללואיס סוארס על נגיעת היד ברבע גמר 2010.

בשביל הקהל
ברזיל
הולנד
סנגל
סקוטלנד

לצד מה שקורה בכר הדשא, לא מעט פעמים דווקא היושבים ביציע הם אלה שגונבים את ההצגה. אז מה רע בלשלב יחד את האוהדים מארץ הסמבה של ברזיל, ההולנדים שיוסיפו קצת כתום לעיניים, האריות מטרנגה של סנגל וצבא הטרטן של סקוטלנד (אם תעלה מהפלייאוף)?

בית "יום חופש"
קטאר
שווייץ
טוניסיה
עולה מהפלייאוף האירופי

עם לוח משחקים עמוס כמו של גביע העולם, לא יזיק לקחת קצת הפסקה מדי פעם בשביל החיים עצמם. ולתרחיש כזה, נראה שאין בחירה אידאלית יותר מהמארחת קטאר, שבוודאות תהיה הנבחרת הפחות אטרקטיבית בדרג הראשון, שווייץ שלמרות ההצלחה במוקדמות נוטה להסתפק בעלייה מהבית לכל היותר, טוניסיה שעלתה מהפלייאוף בלי לכבוש שער בכוחות עצמה, והמנצחת מהפלייאוף האירופי, שלא צפויה להיות מלהיבה מדי כך או כך.