בדרך למהפיכה בכדורגל העולמי? את טכנולוגית ה-VAR וקו השער אנחנו כבר מכירים בשנים האחרונות. המטרה היא קבלת תמונה מהירה והחלטית בנוגע להחלטות גורליות במשחק. החיסרון של הטכנולוגיה, שהפכה לחובה במשחקים הגדולים בשנים האחרונות, היא העלות הגבוהה של התקנתה. המצאה מקרית של שני סטודנטים מישראל יכולה לפתור, לפחות במעט, את הבעיה הזו.
מדובר בבן בוקעי ובן להב מהמכון הטכנולוגי HIT חולון שקיבלו משימה בכיתה לזהות קווים בתמונה. בוקעי ולהב, שמאוד אוהבים את עולם הספורט, החליטו במסגרת הפרויקט לקחת את קו השער במגרש כדורגל, לצלם אותו כשעובר כדור ושהאפליקציה עליה הם עובדים תזהה אם יש או אין גול. אחרי שהם הצליחו, הם הבינו שאפשר ליישם את זה גם במציאות.
במהלך אחד ממשחקי הכדורגל השגרתיים שלהם עם חברים בשכונה, הם חיברו את הטלפונים שלהם לקורות השערים וניתחו בזמן אמת אם יש או אין גול. אם עד עכשיו התרגלנו לריבים והצעקות במהלך המשחקים בשכונה - פתאום המשחק יכול לעבור חלק. השאיפה היא שבעתיד הקרוב אפילו לא יצטרכו את הטלפונים: "במקום לחבר את הטלפונים לקורות אפשר לעשות את זה עם מצלמה זעירה ולקבל תשובה מיידית", מספר בוקעי.
"כאדם שמשחק הרבה כדורגל עם חברים, האפליקציה הזו פותרת הרבה ריבים והופכת את המשחק ליותר כיפי", ממשיך בוקעי. "נכון שיש כאלה שמאמינים במזל ואז זה לא מתאים להם, אבל רוב השחקנים רוצים היום לדעת במדויק מה קרה - והאפליקציה הזו עושה את זה".
ד"ר יהונתן שלר, ראש המחלקה למדעי מחשב ב-HIT מכון טכנולוגי חולון: "הפרויקט של בן להב ובן בוקעי בוצע במסגרת קורס לתואר ראשון באלגוריתמים במולטימדיה ולמידת מכונה. זה תמיד מרגש לראות כיצד סטודנטים מיישמים קורסים תיאורטיים בעולם האמיתי. הפרויקט אותו הנחה מר יקיר מנחם שגם לימד את הקורס ללא ספק הניב תוצאות מרשימות".